Jeg, eller for at være ærlig, mine kolleger, har testet en hel del Roborock-robotter i løbet af de sidste par år. Både Roborock S7 MaxV Ultra og Roborock S8 Pro Ultra har fået strålende anmeldelser, og sidstnævnte vandt prisen som Årets bedste smart home-produkt i kategorien Husholdning & Indretning. Nu har jeg sat Roborock Q Revo i en gruppetest for at se, hvordan den klarer sig i forhold til konkurrenterne. Det er overflødigt at sige, at forventningerne er høje!
Lade/tømningsstationen er den største i testen, men den indeholder også to vandbeholdere. En til rent vand og en til beskidt vand. Tilbehøret er en smule sparsomt. I min kasse finder jeg kun en ekstra støvsugerpose. Med robotten og ladestationen på plads installerer jeg Roborock-app’en og tilføjer min nye ven, som jeg kalder Robban.
Flere apps
Hvorfor have én app, når man kan have to? Når det handler om at styre Robban, kan jeg vælge mellem Roborock eller Xiaomi Home. Det kan være lidt forvirrende, men det hele bliver klart, når man indser, at Xiaomi ejer Roborock. Jeg vælger Roborock-app’en, simpelthen fordi robotstøvsugeren hedder Roborock. Det giver mening for mig.
App’en er nem at bruge og navigere i, og hvis du bruger lidt tid med din nye rengøringshjælp, kan du personliggøre den ned til mindste detalje.
Jeg kan vælge mellem en række forskellige sugeeffekter. Hvornår Robban skal gøre rent, hvornår han absolut ikke skal gøre rent, og hvor grundig han skal være.
Jeg kan lave no-go-zoner, no-mop-zoner, og hvis der sker et uheld, kan jeg bede ham om at gøre rent og/eller moppe et mindre specifikt område. Jeg kan specificere gulvtypen i hvert rum, og hvis jeg ikke har noget bedre at lave, kan jeg også vælge at placere møblerne rundt omkring i hjemmet. Jeg er ikke helt sikker på, hvorfor jeg skal fortælle Robban, at der er en sofa i stuen og en seng i soveværelserne. Han skal kun vaske gulvet, ikke fnugge puder og rede sengen. Men det kommer måske med i næste opdatering!
Ulempen er, at app’en ikke er tilgængelig på de nordiske sprog, så vidt jeg kan se.
Tid til rengøring
Robban siges at fornemme og undgå forhindringer på gulvet. Alt sammen så jeg ikke behøver at lægge ting væk. Jeg vil sige, at det afhænger helt af genstandens størrelse. På den første rengøringsrunde bliver kattenes mad- og vandskåle skubbet ind i hjørnerne. Han rammer også stoleben og er generelt ret uforsigtig.
Men når jeg går ind på kortet efter rengøringsrunden, har Robban markeret kattenes madsteder som forhindringer. Og på den næste rengøringsrunde undgår Robban uden problemer katteskålene, helt alene. Selv stolebenene får lov at være i fred. Han er klog, ham Robban!
Hvis/når robotten registrerer, at der er en “farlig” forhindring – f.eks. en trappe – advarer den dig og foreslår i app’en, at du indstiller en no-go-zone. Nu har jeg ikke sådanne fælder i mit hjem, så jeg kan desværre ikke garantere, at det virker.
Roborock Q Revo gør hurtigt og effektivt rent, og selv vores tæppe under stuebordet får en god omgang. Robban øger automatisk sugestyrken, når han fornemmer, at han er på et tæppe. Dette kan naturligvis ændres i app’en efter ønske.
Jeg har indset, at en robotstøvsugers svage punkt, når det gælder rengøring, er området omkring dørtrin. Og selv om Robban er en klippe til det meste, er han ikke helt god nok her.
Mopper
Ligesom de andre deltagere i testen kan Robban vaske mine gulve. Det, der adskiller Roborock Q Revo fra de andre, er, at den har roterende mopper. Mopperne roterer med 200 omdrejninger i minuttet, så det er ikke så svært at regne ud, at mopperiet faktisk kan kaldes mopperi, og ikke vådtørring som i de fleste andre tilfælde, hvor man fastgør en klud på undersiden, som får lov til at køre hen over gulvet. Når han er ude på en moppemission, går han også tilbage til ladestationen med jævne mellemrum for at vaske og rengøre mopperne. Jeg elsker det!
Når han er ude på en moppemission, går han også tilbage til ladestationen med jævne mellemrum for at vaske og rengøre mopperne. Jeg elsker det!
Ikke alene bliver mopperne vasket, de bliver også opvarmet til 45 grader for at holde dem ekstra friske og undgå lugt. Ifølge reklamen er “mopperne helt tørre”, men Robban formår ikke helt at opnå dette.
I app’en bestemmer jeg, om han skal moppe hurtigt, standard, dybt eller meget langsomt og grundigt. Jeg kan også indstille zoner, hvor jeg ikke vil have Robban til at moppe. Det er dog ikke nødvendigt på tæpper, da Robban fornemmer overfladen og løfter mopperne. Nu løfter han kun mopperne 7 mm, så en moppefri zone på det bløde tæppe kan alligevel være en god idé.
Konklusion
Selv om Roborock Q Revo må nøjes med fem stjerner i denne test, får den en ren helbredsattest. Robban kan virkelig personaliseres, og i det hele taget har det været en fornøjelse at teste den. Han er testens dyreste, og Roborock-app’en findes ikke på de nordiske sprog, men lige nu er der intet, der slår roterende mopper, der vasker sig selv. Hatten af for Roborock Q Revo aka Robban.
Også i denne test:
Wilfa Innobot RVC-D4000SL+
Vellykket comeback
Norske Wilfa startede som støvsugerproducent tilbage i 1948, og efter en pause lancerer de nu igen rengøringsprodukter.
Ecovacs Deebot N10 Plus
Billigst
En selvtømmende robotstøvsuger til under 4.000 kroner. Kunne det være noget at investere i?
iRobot roomba Combo i5+
Den flotteste i testen
At lægge vægt på udseendet af et produkt, der normalt er ret synligt i et hjem, er et plus. Men det vigtigste er, at det leverer varen.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer