Det er ikke til at vide, hvordan denne test – eller hele smartlys-markedet – havde set ud, hvis Philips ikke havde introduceret Hue tilbage i efteråret 2012. Dette er systemet, som de fleste mennesker forbinder med smart belysning, og det forpligter.
Heldigvis kan de små Lily-havespots godt bære det enorme forventningspres. Ikke kun fordi de er en del af et gennemtestet og velfungerende system, men også fordi de er fremstillet i solide og holdbare materialer.
Spyddet er i metal, hvilket trækker op i denne test, og som den eneste har producenten vedlagt en lille forlængerpind, så spotten ikke behøver være helt nede ved jorden, men ganske elegant kan løftes ti centimeter. Godt tænkt, hvis den for eksempel skal stå i højt græs eller lyse en bygning med sokkel op.
Startsæt
Philips Hue Lily spots sælges som en startpakke med tre spots og en strømforsyning. Der kan tilkøbes ekstra spots, og du kan koble op til fem spots til den samme strømforsyning.
De kan så lyse i den samme farve eller med forskellige farver. I Philips Hues app kan du endda gå på opdagelse i nærmest uendeligt mange scener, så der næsten ingen grænser er for, hvor kreativt oplyst haven kan blive. Hvad siger du f.eks. til northern light med en blanding af turkise og grønne nuancer?
Bridge
Helt fra starten har Philips Hue produceret en hub, de kalder den for deres Bridge, og den er nødvendig for at kunne udnytte de mange muligheder, som systemet tilbyder. Den kobles direkte til routeren med et ethernet-kabel, og uden den kan du sætte dine spots i stikkontakten, tænde og slukke dem manuelt, og styre lysets farve med app’en.
Men med bridgen får du et kontrolcenter, som kan styre hele huset, endda via stemmestyring, for Philips Hue kan naturligvis forbindes med din foretrukne stemmeassistent.
Problemer med afstand
Vi oplever det som en ulempe, at de udendørs spots skal forbindes med Bridgen, som jo står inde midt i huset ved siden af routeren.
Vi mister simpelthen forbindelsen til den, da vi tager spotsene med ned i bunden af haven. Det er et problem, som konkurrenten Wiz har løst ved, at deres lamper ikke behøver være koblet op på netværket efter installationen.
En løsning er at placere en eller flere Hue-pærer mellem bridgen og spottene udenfor og på den måde forlænge rækkevidden. Med andre ord et argument for at købe flere af producentens produkter.
Konklusion
En sikker og gennemtestet løsning, som vil være på markedet mange år ud i fremtiden. Produktet er solidt og i høj kvalitet, men afstanden mellem hub’en indenfor og spottene udenfor kan blive et problem.
Også i denne test:
Wiz Jordspot
Til den legesyge og kreative
Solide spots med uendelige muligheder
Ledvance Wifi Smart+ Outdoor Garden LED Spot
Ledvance leverer den hurtigste installation
Det er nemt at være lysdesigner med disse spots i haven.
Calex Smart Outdoor LED Spotlight RGB CCT
Calex er oprykkeren fra Holland
Testens mindste spot gør det, den skal.