Få sekunder efter, at thermoblenderen fra Caterchef er tændt, står det klart, at den er skabt ud fra en anden filosofi end de øvrige maskiner i testen. Den er skabt til professionelle, som ved hvad de laver og selv vil bestemme, hvordan maden skal tilberedes. Frem for at følge en opskrift og fremgangsmåde, som andre har udviklet, forstås.
Der er noget meget kontant over maskinen, der hverken har indbygget kogebog eller en fiks app. Her er en maskine med en række funktioner og den mest basale forklaring på, hvad de kan, i den indbyggede menu. Med andre ord: Maskinen kan løse alle de opgaver, du stiller den, men du kan ikke overlade hele ansvaret til den.
For nogle vil det være en befrielse. Det er dem, der dybest set synes, det er overkill med opskrifter, der trin for trin fortæller dig, hvor mange gram vand, du skal hælde i og præcis hvor mange sekunder, du skal hakke dine grøntsager. For andre er det netop den tryghed, som er det helt store argument for at købe en termoblender, og har du det sådan, er denne maskine ikke det bedste valg for dig.
Pizza a la Caterchef
Hvor de andre termoblendere har en opskrift på pizzadej klar til dig, har Caterchef funktionen ‘flour’ (=mel), og ja, det er faktisk en æltefunktion, selv om det i første omgang godt kunne lyde, som om den gerne vil male en portion mel for dig. Funktionen er forudindstillet til at vare otte minutter, og mens den ælter, varmer den dejen op til lune 37 grader.
Det bliver en fin, gennemæltet dej, så ingen klager der, men undervejs bliver vi næsten bekymret for maskinen. Den hopper og danser rundt på bordet, mens den tæsker dejen, og vi tør faktisk ikke gå fra den af frygt for, at den vil hoppe ud over bordkanten. Og vi holder godt øje, for med sine 9,4 kilo ville den ikke være rar at få over tæerne.
Hjælp til rengøringen
Maskinen når i mål, og da dejen er færdig, bruger vi maskinens indbyggede rengøringsprogram til at få fjernet alle de små dejrester, der sidder i kniven. Det indebærer, at man hælder vand og lidt sulfo i maskinen, og så varmer den blandingen op til 45 grader og pisker det rundt, så ikke den mindste lille dejklat kan gemme sig.
Det går nemt og er altså noget smartere end vores Kitchenaid Artesan, hvor der altid sidder mel i dejkrogens hængsel, som man kun kan fjerne med en karklud. Efter rengøringsprogrammet er det bare et spørgsmål om at skille kanden, bunden og kniven fra hinanden og skylle delene af under hanen.
Fløjlsglat smoothie
Da vi ikke kan teste indbyggede opskrifter på denne maskine, prøver vi i stedet at lave vores faste morgenmadssmoothie, som vi normalt blender med stavblender. Den består af frossen frugt, en banan, proteinpulver og væske. Med stavblenderen skal man ofte stå i flere minutter for at få den frosne frugt blendet, og proteinpulveret har det med at samle sig i en kage på selve skaftet.
Åh, en åbenbaring at lave den i termoblenderen. Alle ingredienser ryger i samtidig, og på under et minut er det blendet sammen til en fløjlsblød, glat smoothie, der glider tykt og indbydende ud af kanden. Frugten er ikke bare blendet, men maskinen har også formået at få luft ind i blandingen på en måde, vi aldrig har oplevet før med blenderen. Imponerende!
Suppe fuld af smag
Der kan komme godt med varme på Caterchef-maskinen, så det tager kun et par minutter, fra maskinen er tændt, til der er hakket og svitset løg. Det tog nærmest længere tid at pille løget og skære det i kvarte end resten af processen.
Termoblenderen har et program, der hedder ‘Fry’ (stege), og det viser sig at være det helt rette til at riste grøntsagerne af, inden vi hælder vand i og vælger at indstille maskinen manuelt til at koge dem møre.
I det hele taget vænner man sig hurtigt til at droppe Caterchefs lidt mærkelige programmer (hvad er ‘potager’?) og bare køre manuelt. Derfor bliver suppen også blendet til en helt glat konsistens på det manuelle program, og vi sætter selv en temperatur, som vi vil holde suppen varm ved. Det er virkelig en meget enkel betjening.
Konklusion
Caterchefs maskine kan ikke komme op på en helt så høj en vurdering som dem, der har indbygget kogebog og app. Den er bare ikke ‘smart’ nok, for den er mere basal i sin tilgang. Men det vil til gengæld være en fordel for professionelle og rutinerede foodies.
For hvis du helst bare vil have en enkel betjening og selv styre alting, vil du sætte pris på dens simplicitet. Funktionelt er den i absolut topklasse.
Også i denne test:
Vorwerk Thermomix TM6
Den originale
Thermomix dominerer markedet, og det er ikke uden grund.
Kenwood Cooking Chef XL
Den største
Køkkenmaskine på digitale steroider.
SOGO Køkkenrobot med touchskærm
Den mindste
Spanske Sogo har lavet en køkkenrobot med de mest basale funktioner.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer