Miele har ry for holdbar tysk kvalitet, især når det gælder gode, gammeldags støvsugere, der holder i evigheder. Vi blev derfor overraskede, da denne på ingen måde billige støvsuger virkede så plastikagtig. De to billigste støvsugere, Electrolux og Philips, havde faktisk betydeligt flere metaldele. Vi siger ikke, at det betyder, at de vil holde længe, men det giver ikke ligefrem en førsteklasses fornemmelse af Miele-modellen. Det, der skiller sig ud, er muligheden for at bruge den i tre forskellige konfigurationer. Det føles smart!
Tilbehør
I kassen finder vi ud over motorenheden og skaftet en motordyse med roterende børster, som burde fungere på alle overflader. Eller næsten alle, for vi får også et Carpet Care Tool, som er en blødere børste, du kan montere i motordysen til “følsomme tæpper”. Vi får også et lille motordrevet mundstykke, der på hjemmesiden beskrives som velegnet til at fjerne dyrehår fra møbler. Men hvis vi slår det op som tilbehør, beskrives det som værende lavet til bilsæder og trapper, og i brugsanvisningen står der, at man skal bruge det lille manuelle mundstykke til møbler. Det er forvirrende. Vi får også et smalt mundstykke til trange steder og en børste til afstøvning. En simpel plastikholder kan skrues fast på væggen, og ladekablet kan klipses fast på den. Det føles som en budgetløsning sammenlignet med Electrolux’ ladestation. Men ligesom på den kan tilbehøret placeres i holderen.
Anvendelse
Der er en lille skyder på håndtaget, meget let tilgængelig med tommelfingeren, hvor man kan vælge mellem minimum, øko eller maksimal sugestyrke. Der er dog ingen automatik som hos mange andre. Desværre er støvsugeren blandt de tungeste i testen, og hvis den bruges som de andre, bliver man træt i armen. Men heldigvis er Mieles unikke funktion, at man kan omkonfigurere støvsugeren. Det, at man kan tage skaftet af og sætte mundstykker direkte på motoren til håndholdt rengøring, fungerer for de fleste. Men at man så kan sætte skaftet oven på motoren, så støvsugeren får et lavt tyngdepunkt, er unikt. Det er mindre anstrengende for armen og betyder også, at støvsugeren kan stå alene, hvis du har brug for en pause.
Tilbehøret har gode knapper, som man kan trykke på for at frakoble det, men nogle gange er der lidt problemer, især med håndtaget. Det er desværre noget, der kun bidrager til det plastikagtige indtryk af støvsugeren. Endnu mere mærkeligt er det, at det ikke er muligt at afmontere børsterullen på møbelmotormundstykket, eller Electro Compact-håndbørsten, som Miele kalder den, til rengøring. I stedet anbefales det at klippe tråde og hår af med en saks (!) og støvsuge resterne op. Det er så upraktisk, hvis man har kæledyr med pels, at tilbehøret stort set er ubrugeligt. Vi er heller ikke tilfredse med vægholderen, som ser ud til at være af den billigst mulige plast og konstruktion, noget man ikke ville forvente i denne prisklasse.
For at tømme støvbeholderen skal man dreje på en knap, trække støvbeholderen ud og fortsætte med at dreje, så låget åbnes, helst over skraldespanden. Det er dog mere reglen end undtagelsen, at man skal grave støvklumper og hår ud, som sidder fast i beholderen. Miele har dog et smart system til rengøring af finstøvfilteret, hvor man blot skal dreje på en knap. Filtrene kan dog ikke vaskes som hos nogle af konkurrenterne.
Støvsugning
Det motoriserede mundstykke har naturligvis LED-lys for at gøre støvet lettere at se, og det fungerer rigtig godt på parketgulve. Det ville sandsynligvis have været endnu mere effektivt, hvis det havde inkluderet den valgfrie “soft-roller til hårde gulve”. I Skandinavien ville det have været mere naturligt end at have to forskellige børster til forskellige typer tæpper. Mærkeligt nok satte standardbørsten sig dog fast på et almindeligt tæppe! Vi måtte slukke og tænde for støvsugeren for at få den i gang igen, men det blev kedeligt efter et par forsøg. Til sidst måtte vi skifte til den blødere børste.
Møbelmotormundstykket fjernede let hår fra møblerne, men som beskrevet ovenfor er det derefter et mareridt at gøre det rent. Den lille støvbørste gør sit arbejde, og sprækkemundstykket kommer ind i snævre rum, selvom vi ville ønske, at det var lidt længere. Det, vi virkelig godt kan lide ved konstruktionen, er, at der er en holder, som man sætter på støvsugerens skaft, så man altid har de ekstra mundstykker med sig. Så slipper du for at rende rundt og lede efter dem, når du skal bruge dem!
Konklusion
Mieles Triflex-koncept er genialt, da støvsugeren kan konfigureres, så den er nem at komme til på besværlige steder eller giver en mere behagelig støvsugning. Så kan man også sætte støvsugeren ned uden støtte. Vi kan også godt lide, at man kan tage tilbehøret med sig, og at batteriet holder længe. Motormundstykket sætter sig dog fast på tæpper, og man kan ikke afmontere motormundstykket til møbler og rengøre det. Derudover føles alt overraskende plastikagtigt i forhold til prisklassen.
Også i denne test:
Dyson gen5detect Absolute
Nem højteknologisk rengøring med laser
Dyson fortsætter med at imponere med teknologi, men har også sine svagheder.
Electrolux Hygienic 800
Snublende tæt på et pletskud
Kunne have været det bedste køb, hvis det nødvendige tilbehør havde været inkluderet.
Philips Aqua Plus XC8057
Smarte og funktionelle løsninger
For en gangs skyld en brugervenlig vådmoppestøvsuger, der virker.
Samsung Bespoke Jet Plus Complete VS20B95843W
Støvallergikerens bedste ven
Endelig en stangstøvsuger, hvor støvet kan samles i en pose, som du kan smide væk.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer