Philips er gamle i gårde, når det gælder støvsugning, og vi har brugt en række af deres traditionelle modeller uden problemer. Blandt de mere moderne ledningsfrie stangstøvsugere har de hele 13 varianter, men ofte er forskellen det tilbehør, der følger med. Vi valgte topmodellen Aqua Plus, fordi vi var nysgerrige efter at se, om Philips’ moppefunktion var bedre end Dysons variant, som vi tidligere har testet uden at være særligt imponerede.
Tilbehør
Det skorter ikke på tilbehør til Philips’ støvsugere. Vi får et motoriseret mundstykke med roterende børster, som burde fungere på både hårde gulve og tæpper. Derudover er der et lille motoriseret mundstykke, “miniturbobørsten”, til at fjerne dyrehår fra sofaer, senge og andre polstrede møbler. Alternativt et polstermundstykke til skånsom støvsugning af møbler. Et smart kombinationsmundstykke til afstøvning, som kan bruges med eller uden børste og en blød børste til sarte overflader, og et smalt mundstykke til trange rum. Og så er der det flotte kombinerede støvsugnings- og moppemundstykke. Vi kan også godt lide, at der følger en ekstra moppepude med. Vi er mindre imponerede over det simple vægbeslag af plast til fastgørelse af opladningskablet. Der er ikke engang noget beslag til tilbehøret, som man er nødt til at lægge i en skuffe i rengøringsskabet.
Anvendelse
På det rigtige sted for tommelfingeren er tænd/sluk-knappen og sugeeffektkontrollen, som kan indstilles til øko-, normal- eller turbotilstand. Maskinen genkender dog overfladen, så den kan også selv justere sugestyrken. Over betjeningsknapperne er der en lille skærm, der viser resterende batteritid, men i en menu kan man også justere lampens lysstyrke og gulvgenkendelse samt se filterets status og batteriets tilstand. Den motoriserede enhed er blandt de letteste, men har stadig en fremragende batteritid. Philips siger selv, at man får 80 minutter i økotilstand og hele 30 minutter i turbotilstand. Vi målte 23 minutter, men selv det er 2-3 gange længere end de andre støvsugere i testen!
Vi er tilfredse med maskinens byggekvalitet med en stang i metal og solide plastmundstykker, der virker solide. Mundstykkerne har robuste knapper til at frakoble dem, og det er nemt at skifte tilbehør, uden at noget sætter sig fast. Det, der gør dem unikke, er, at næsten alle dyserne er oplyste gennem et smart system med et lys i motorholderen, som ledes af fiberoptik ned i tilbehøret! Vi kan ikke understrege nok, hvor praktisk det er at støve af, når man faktisk kan se, hvad man laver, selv i mørke hjørner.
For en gangs skyld behøver du ikke en ingeniørgrad eller et særligt håndelag for at tømme støvbeholderen. Du skal bare trykke på en knap for at frigøre den og trække filteret lige ud. Da beholderen ikke har nogen krinkelkroge, kan du faktisk bare tømme den i skraldespanden, og vi behøvede aldrig at gå ned og grave noget ud, der sad fast. Filteret kan vaskes under vandhanen, når det er nødvendigt. Ingen af de motoriserede mundstykker havde større problemer med hår, der satte sig fast, men hvis det sker, er det bare at løsne rullebørsten med et enkelt håndledsbevægelse. Perfekt!
Støvsugning
Møbelmundstykket var meget effektivt til at få en behåret sofa til at se næsten normal ud igen, og kombimundstykket var praktisk til lister og gardiner. Den fine børste var dog ikke så god til at støve af, fordi børsterne er så lange, så vi foretrækker stadig at bruge en støvklud. Det motoriserede mundstykke gjorde et godt stykke arbejde med at fjerne genstridige kattehår fra vores tæppe, som vi ikke havde støvsuget før testen. Børsterne er dog lidt for sparsomme til at få hårde gulve helt så rene som de bedste i testen, men takket være lyset kan du se, om den rammer ved siden af og kan eventuelt gå over det igen.
Det betød faktisk mindre, fordi vi alligevel foretrak at bruge moppemundstykket. Det unikke er, at det også støvsuger. Både før og efter mikrofiberpuden er der mundstykker med gummiflanger, som faktisk støvsuger gulvet effektivt, og designet gør, at man kan trække frem og tilbage. Fra den lettilgængelige vandtank, som man for en gangs skyld kan putte rengøringsmiddel i, bliver puden konstant fugtet, og vi får en rengøring, der er lige så effektiv, som hvis vi brugte en vådmoppe. Bagefter smider man puden til vask. En enkel, funktionel og rengøringsvenlig løsning. Hører i efter, Dyson?
Konklusion
Philips slår til igen med en virkelig smart og velbygget maskine. Alt fra motoriserede mundstykker, der er nemme at rengøre, til afstøvningstilbehør med belysning. Men frem for alt det kombinerede støvsuger- og moppemundstykke, der bare fungerer uden problemer. Vi kan også godt lide, at alt er let at skille ad og rengøre. Og så er maskinen let og har en overlegen batteritid. Hvis den bare havde haft en mere praktisk opladning, ville den have været en vinder.
Også i denne test:
Dyson gen5detect Absolute
Nem højteknologisk rengøring med laser
Dyson fortsætter med at imponere med teknologi, men har også sine svagheder.
Electrolux Hygienic 800
Snublende tæt på et pletskud
Kunne have været det bedste køb, hvis det nødvendige tilbehør havde været inkluderet.
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
Genial konstruktion men besværlig håndtering
På papiret ser det hele meget lovende ud, men i praksis holder den ikke, hvad der bliver lovet.
Samsung Bespoke Jet Plus Complete VS20B95843W
Støvallergikerens bedste ven
Endelig en stangstøvsuger, hvor støvet kan samles i en pose, som du kan smide væk.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer