Electrolux Pure i9.2 er lille, smart og lækker (af en robotstøvsuger at være). I pakken finder jeg kun en medfølgende børste og et dobbeltfoldet A4-papir, der skal gøre det ud for en manual. Ved hjælp af illustrationer forsøger den at formidle, hvordan man gør, og hvordan tingene fungerer.
Jeg synes kun, det fungerer sådan nogenlunde, så jeg finder en PDF-fil på hjemmesiden, som jeg kan downloade, men det er bare den samme brugsvejledning.
Min telefon nægter at læse den minimale QR-kode i manualen, så jeg går ind på Electrolux’ website og finder ud af, at app’en hedder Pure i9. Jeg downloader så app’en og opretter en konto – bare for at få følgende besked: “Denne app er ikke længere tilgængelig. Electrolux Wellbeing-app’en har erstattet Pure i9-app’en.”
Okay, dyb indånding … Jeg downloader den rigtige app og logger ind igen. Heldigvis for både mit humør og støvsugerens velbefindende går selve installationen derefter gnidningsløst, og jeg døber den lille sag “Lillebror”, og derefter er det bare at følge instruktionerne. Tak for det!
At komme i gang med rengøringen
Jeg installerer støvsugeren i vores soveværelse og åbner de to dobbeltdøre til stuen – det er i alt ca. 45 kvadratmeter – og sætter Lillebror i gang, så han kan lære sine nye omgivelser at kende.
Tærsklen mellem de to rum klares med bravur af Electrolux Pure i9.2. Så er det straks værre med gulvtæppet i stuen … Det hele ender med, at Lillebror efter et stykke tid lusker væk fra tæppet og efterlader børsten, uden på nogen måde at indikere, at alting ikke er, som det skal være.
Efter lidt over en times sightseeing i sit nye hjem mener Lillebror, at han er færdig, og ifølge app’en skal han begive sig hjemad. Men det viser sig at være påfaldende svært, og efter ti minutter giver jeg simpelthen op og bærer ham selv tilbage til ladestationen.
Da jeg så går ind i app’en for at redigere kortet og tilføje zoner, står der, at der ikke er noget kort. Selv om der stod, at der tegnes kort under rengøringen.
Electrolux Pure i9.2 i hverdagen
For at give Lillebror en chance mere begrænser jeg arbejdsområdet til soveværelset og lader ham arbejde dér. Jeg lægger en pude midt på gulvet for at se, om kameraet fungerer, og hvordan Lillebror tackler forhindringen. Og jeg må sige, at det var heldigt, at det ikke var noget mere skrøbeligt, for Lillebror er både nærgående og hakkende i sine bevægelser. Men soveværelset bliver støvsuget og ladestationen fundet uden større besvær.
Så åbner jeg dørene og lader Electrolux Pure i9.2 prøve igen. Lillebror drager af sted, og efter at have afsluttet sin runde finder han faktisk hjem igen, og han har formået at støvsuge mine udfordringer op. Selv de ting, jeg gemte i hjørnerne, er væk. Tommel op til Lillebror, tænker jeg – indtil jeg kigger på rengøringskortet og opdager, at han fuldstændig har ignoreret tæppet. Så tommel ned til Lillebror.
App’en
Der er måske ikke noget galt med selve app’en, men den gav mig en del bøvl og udfordrede min tålmodighed. Indimellem kunne jeg ikke få kortet frem og dermed ikke lave zoneinddeling.
Jeg ville så lave et rengøringsskema og navngive rummene, men måtte geninstallere app’en et par gange, før alt blev synligt. Lidt trættende, når ting, der burde være indlysende, går i kludder. I app’en finder jeg også en detaljeret brugermanual (på engelsk), hvor det sådan lidt i forbifarten nævnes, at støvsugeren skal placeres til venstre for døren for at opnå det bedste resultat!?
I betragtning af den relativt høje pris (især da den ikke har selvtømning) synes jeg faktisk, at denne oplysning burde medfølge i trykt form. Og hvorfor er den ikke lettilgængelig på hjemmesiden?
Konklusion
Electrolux Pure i9.2 er den eneste deltager i testen, der ikke er selvtømmende, men det er ikke noget, der generer mig. Fordelen er nemlig, at ladestationen er meget mindre og kan gemmes af vejen under f.eks. en sofa eller en seng.
Jeg havde store forventninger til Pure i9.2, men selv om den ser godt ud, så er det ikke nok. Den støvsuger ganske vist rigtig godt på gulvet, også i hjørnerne, men i betragtning af den høje pris havde jeg forventet et fleksibelt, støjsvagt, smart og brugervenligt produkt, der også kunne klare gulvtæpperne. Og det er den desværre ikke.
Også i denne test:
DreameBot Z10 Pro
God og billig
Testens billigste deltager både støvsuger og vasker dine gulve. Spørgsmålet er bare, hvor godt den gør det.
TCL Sweeva 6500
Lige ved og næsten
Testens næstbilligste deltager tømmer sig selv og tilbyder UV-C-sterilisering af gulvene for at fjerne bakterier. Efter publicering kom der en opdatering, som løste nogle af problemerne, men desværre ikke dem alle …
Samsung Jet Bot+
Praktisk for folk med Samsung-mobil
Hvid og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men formen på ladestationen er lidt mærkelig.
Ecovacs Deebot X1 Omni
Størst og dyrest
Her skal man have godt med plads og penge. Til gengæld får man en masse af det hele.
iRobot Roomba j7+
Dyr og klodset
En gave til kæledyrsejere, når uheldet er ude? Spørgsmålet er, om P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – fungerer i praksis …
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer