TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Arlo Pro 4 Spotlight Camera

Helt trådløs overvågning

Få overvågning inde og ude i 2K-videokvalitet direkte på dit Wi-Fi.

Af / 28/12/2021 - 10:00
Arlo Pro 4 Spotlight Camera

Home mener

  • Robust og vejrbestandigt kamera med høj opløsning. Kan kobles direkte på Wi-Fi-netværket. Indbygget spotlight.
  • Dyrt. Opløsningen er høj, men ikke så høj som på Arlo Ultra 2.

Arlo laver så mange forskellige overvågningskameraer, at det kan være svært at bevare overblikket. Fra helt billige indendørskameraer til få hundrede kroner og til omfattende pakker med overvågning af hele hjemmet i UHD-opløsning.

Arlo Pro 4 Spotlight Camera er trods pro-betegnelsen ikke topmodellen, men “kun” den næstmest avancerede. Hvilket ikke er så ringe, eftersom kameraet tilbyder videoovervågning i 2K-opløsning inde og ude, mulighed for at optage i totalt mørke samt indbygget spotlight.

Af ydre ligner Arlo Pro 4 firmaets andre kameraer: En afrundet enhed i hvid eller sort højglansplast, der kan hæftes magnetisk eller med skruebeslag, som medfølger i pakken. Ligheden er så total, at man skal ind i Arlo-app’en (eller læse på emballagen) for at se forskel på Pro 4 og Ultra 2 – eller for den sags skyld den ældre Pro 3-model.

Connect to wifi
Arlo Pro 4 kan bruges inde og ude. (Foto: Arlo)

Pro eller Ultra?

Der, hvor Arlo Pro 4 adskiller sig fra den noget dyrere Arlo Ultra 2, som vi også har testet, er først og fremmest på videokvaliteten. Ultra-modellen kan optage i 4K-opløsning, mens Pro-udgaven nøjes med 2K. Så længe man ikke har brug for at zoome ind på detaljer, det er meget langt væk, er forskellen i opløsning et luksusproblem.

Mere relevant er det, at Ultra-kameraet har to mikrofoner – og dermed mulighed for at reducere vindstøj elektronisk – mens Pro-kameraet må nøjes med en enkelt mikrofon. Der er også kun én bevægelsessensor i Pro-modellen i stedet for to. Det kan have betydning ved nogle placeringer – som forblæste hushjørner. Skal kameraet monteres indendørs, er den forskel rimeligvis uden betydning.

Annonce
Pro 4 Hero VMC4050P 45Left Transparent
Arlo Pro 4 kan sluttes direkte til det trådløse netværk. (Foto: Arlo)

Et punkt, hvor Arlo Pro 4 er foran det dyrere Ultra 2, er, at det kan kobles direkte til husstandens trådløse netværk. Man slipper altså for at bruge en hub som bindeled mellem netværk og kamera(er). Har man kun brug for et enkelt overvågningskamera, gør det pakkeprisen lavere. Det gør det også lettere at integrere Arlo Pro 4 i et smart-hjem med kameraer fra flere producenter. Har man allerede en Arlo kamera-hub i huset, kan Arlo Pro 4 også kobles på den, hvis man ønsker det.

Muligheden for at kobles direkte på det trådløse netværk er i øvrigt den eneste umiddelbare forskel fra forgængeren Arlo Pro 3, som vi tidligere har testet.

Arlo Pro 4 kan, ligesom firmaets øvrige kameraer, styres fra Arlos egen mobil-app, der også bruges under opsætningen. Men det kan også integreres i et smart-hjem under Google Assistant, Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Samsung SmartThings.

Pro 4 Spotlight
Der er indbygget spotlight og sirene i kameraet. (Foto: Arlo)

Spotlight og tovejskommunikation

På pakken loves Colour Night Vision. Det er en sandhed med modifikationer, eftersom der ikke filmes i farver i totalt mørke. Når kameraet streamer video fra et mørklagt rum, sker det i sort-hvid. Der, hvor farverne kommer ind i billedet, er, når bevægelsessensoren opdager aktivitet foran kameraet og tænder LED-spotlightet.

Der er indbygget mikrofon og højttaler i kameraet med fuld tovejskommunikation, så man kan bede buddet om at sætte pakken i haveskuret eller beordre hunden til at komme ud af sengen, når man via mobilen har fået besked om, at der er observeret henholdsvis en pakke eller et dyr. Er det hverken UPS eller hunden, der er på færde, har kameraet også indbygget sirene til at skræmme indbrudstyve væk.

POV Guests 2K video with HDR
Se, hvem der ringer på – og undgå overraskelser. (Foto: Arlo)

Abonnement er – næsten – uundværligt

Evnen til at identificere personer, dyr, køretøjer og pakker er ikke automatisk til stede, som den er det hos Google Nest Cam. For at filtrere de relevante bevægelser foran kameraet fra de irrelevante skal man have tegnet abonnement hos Arlo. Som “gratist” får man live-beskeder i app’en, når noget registreres. Og man kan se et live video-feed. Men videoen lagres ikke i skyen som bevis.

Læs også Fang tyven i 4K Arlos luksus-kamerapakke holder øje med hjemmet i skarp Ultra HD-opløsning. Det giver bedre mening, end man skulle tro.

Det betyder i praksis, at et abonnement er uundværligt, for at Arlo Pro 4 kan fungere efter hensigten som overvågningskamera. Det koster 25 kroner om måneden at få adgang til online-lagring for ét kamera. Har man mere end ét kamera, koster det 79 kroner om måneden for online-lagring i op til 30 dage i 2K-videokvalitet. Uanset antallet af kameraer. Ved købet får man tre måneders gratis prøvetid på abonnementet.

Arlos app har en funktion kaldet Geofencing, der aktiverer kameraerne, når ejeren går hjemmefra, det vil sige når mobiltelefonen fjernes fra adressen. Og slukker dem igen, når man kommer hjem. Man kan registrere flere mobilenheder, så kameraerne kun er aktive, hvis samtlige beboere er ude.

POV Car Viewing angle
Arlo Pro 4 byder på en højere billedopløsning end de fleste overvågningskameraer. (Foto: Arlo)

Konklusion

Arlo Pro 4 er ikke noget billigt overvågningskamera, men kvaliteten og funktionerne modsvarer prisen. Og takket være muligheden for at koble kameraet direkte på Wi-Fi uden forbindelses-hub kan det også være et godt begynderkamera til dem, der vil i gang med overvågning af deres omgivelser.

Videokvaliteten på 2K med HDR-farverum giver en billedkvalitet, der er højere end de fleste modeller på markedet. Vil man have endnu højere billedkvalitet, kan man overveje Arlo Ultra 2, men så bliver ikke kun opløsningen, men også prisen pr. kamera dobbelt så høj.

Karakter
Arlo Pro 4 Spotlight Camera
Premium
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Årets bedste tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Det her kan ingen andre sengelamper

4 espressomaskiner: Hænger pris og kvalitet sammen?

Fleksibel og ideen er god

Overvågning med øje på økonomien

Plads til det hele

Robotstøvsugere med kunstig dumhed

Nu rykker AI også ind i vaskerummet

Passer godt ind i et Yale-smart home

Dine terrassedøre fortjener denne lås

Smidig suger går helt til kanten

Juletræskæde til hele året

Skarp og praktisk videodørklokke