Vil du have is på fem minutter, med den perfekte tekstur, lige meget hvad du laver is ud af? Cremet sorbet ud af frossen æblejuice? Intet problem. Skal resten af din hjemmelavede hindbærsorbet laves til forfriskende slushice? Nemt.
Ninja Creami Deluxe lover tilsyneladende det umulige, nemlig hastighed og fleksibilitet, lige meget hvad du laver is ud af. Typisk må man vente op til en time, før en almindelig ismaskine har rørt din ismasse cremet. Og så kan du godt glemme alt om nem slushice.
Processen
Ismassen skal helst være i fryseren i 24 timer, så systemet kræver lidt forberedelse fra din side.
Jeg forsøgte mig med hindbær-rosmarin sorbet, frossen æblejuice (fordi det var den nemmeste ‘opskrift’, jeg kunne finde på) og en klassisk flødeis med æggeblomme, vanilje og chokoladestykker. Når din ismasse er klar fyldes den i en af de tre medfølgende bøtter og placeres i fryseren. Når du skal lave is placeres bøtten direkte i Ninja Creamis beholder, som låses fast under ”blenderen”.
På maskinen skal du først og fremmest vælge, hvor meget is du vil lave. Du kan enten lave en hel eller en halv portion. En hel portion sorbet tager cirka fem (larmende) minutter, og er teksturen lidt smuldret, kan man med fordel trykke ”respin”, som hjælper gevaldigt. Teksturen er præcis så cremet som ved den sorbet, man køber på en dyr restaurant. Der er ingen knasende store iskrystaller eller ujævnt frosne stykker. ‘Respin’ tager typisk to ekstra minutter. Herefter er du færdig, og du kan smide bøtten tilbage i fryseren eller i opvasken. Rengøring er klaret på under to minutter.
Creami Deluxe har 10 indbyggede opskrifter, eller rettere sagt teksturer. De hedder ice Cream, Sorbet, Light Ice Cream, Gelato, Milkshake, Mix-In, Frappe, Frozen Drink, Slushi & Frozen Yoghurt.
Vil du have friske bær eller chokoladestykker i, tilføjes de til sidst, hvorefter ”mix-in”-programmet sørger for at sprede ingredienser rundt i isen, uden at massakrere dem.
Hvis du ønsker at lave en opskrift, der skal drikkes, såsom slushice, fyldes vand (eller tequila!) i toppen af beholderen inden der blendes. Teksturen bliver som kun 7-Eleven kan lave det på en varm sommerdag.
Ulemper ved systemet?
Den største ulempe ved Ninja Creami er larmen. Man bliver virkelig bevidst om, hvor lang tid et minut varer, når man bruger maskinen. Derfor er den ikke ideel at bruge sent om aftenen, hvis man ikke vil vække alle i huset. Derudover er kapaciteten mindre end hos den typiske ismaskine. En beholder kan indeholde 709 ml. Hvis du laver noget, der skal drikkes, skal der også være plads til at kunne hælde væske oveni, hvilket giver endnu mindre plads.
Omvendt får man som nævnt tre beholdere med, og man kan naturligvis købe flere, hvis man vil. Og når maskinen laver is, så hurtigt som den gør, er det intet problem at servere for mange mennesker, så længe, man husker at fylde og nedfryse bøtterne 24 timer i forvejen.
Konklusion
Ninja Creami Deluxe introducerer en helt ny måde at lave is på. Teknologien er overbevisende praktisk i hjemmet, hvilket ikke altid er tilfældet med teknologi, der kommer fra den professionelle verden. Creami Deluxe formår at frembringe en lige så blød og lækker tekstur som en traditionel ismaskine.
Vigtigst af alt går det hurtigt. Larmen kan være en udfordring for nogle, men det er prisen for den brutale tilgang. Variationerne alene, særligt slushice, giver Ninja Creami Deluxe en fordel over de fleste ”almindelige” ismaskiner. Når man først har vænnet sig til at have et par forskellige ismasser i fryseren på forhånd, er det svært at gå tilbage til en almindelig ismaskine. Ninja Creami Deluxe er simpelthen smartere.
Også i denne test:
Sage the Smart Scoop
Lydløs dessert
Sage the Smart Scoop er en lydløs tjener i køkkenet, som giver dig de få automatiske egenskaber, som du har brug for i en lækker ismaskine, og går udenom alt muligt unødvendigt.