“Kan det her skab erstatte et strygejern?” spurgte jeg håbefuldt konsulenten fra LG, som var kørt tværs over landet for at sikre sig, at jeg kom godt i gang med at teste styleren, som skabet kaldes. Jeg er ikke stor fan af mit strygejern.
“Nej. Det er et supplement,” svarede han, men skyndte sig at tilføje, at styleren kan rigtigt meget andet. Han havde den selv stående i sin entré, og i hans familie brugte de den til alt fra vådt fodtøj til hyggeplaiden, som hans kone godt kunne lide at varme op i skabet, inden hun pakkede sig ind i den på sofaen. Det sidste lød virkelig hyggeligt.
Og faktisk har styleren et særligt tæppeopvarmningsprogram.
Men lad os først lige slå fast, hvad det egentlig er for et produkt, denne test omhandler. LG’s styler er på størrelse med et smalt garderobeskab med en røgfarvet spejllåge, hvori der gemmer sig et næsten usynligt betjeningspanel. Det er en ret elegant løsning.
På indersiden af døren sidder en buksepresse, og på en bøjlestang inde i skabet hænger to bøjler. (Det er muligt at tilkøbe en tredje.) Der er også en hylde. Men kapaciteten er med andre ord ret begrænset. Når skabet er tændt, bliver det fyldt med damp, og imens bevæger bøjlestangen sig frem og tilbage og skulle derved “ryste” rynkerne ud af tøjet.
I bunden findes to vandtanke, en til påfyldning af vand og en, der opsamler vand fra skabet. Det virker lidt fjollet med to tanke, men det er der altså.
Man lægger et lille ark med diskret duft ned i en holder i bunden af skabet, og det er herfra, tøjet får sin friske, rene duft.
Mange specialprogrammer
Styleren er udstyret med en række basisprogrammer, som kan opfriske tøj med damp og duft eller simpelthen tørre det. Men derudover findes specialprogrammerne, som skal downloades.
For eksempel er der et specifikt program til sterilisering af dukker, hvilket får mig til at tænke på de dukker, jeg selv havde som barn, og som absolut aldrig blev steriliseret. Det var en anden tid.
Nu om dage kan forældre, hvis de ellers ejer en LG Styler, ifølge producentens hjemmeside fjerne 99,9 procent af alle bakterier og allergener fra deres børns legetøj, fx dukker. Tuschstregerne, som ens lillesøster nægtede at kende noget til, kan styleren dog ikke gøre ret meget ved, men BAF, British Allergy Foundation, har godkendt produktets effektivitet overfor bakterier og allergener.
For at kunne downloade programmet, der luner hyggeplaiden, skal jeg først hente LG’s app ThinkQ, forbinde den til styleren og dernæst finde programmet på listen over de nærmest utallige muligheder, som LG har udviklet.
App’en driller
LG’s app fungerer godt, men det driller lidt med at forbinde den til styleren. App’en foreslår selv, at jeg skal skanne en QR-kode, som sidder på indersiden af lågen, og det prøver jeg, men den virker ikke.
Næste metode er at søge efter styleren i app’en. Jeg tænder skabet og prøver at søge både med og uden skabets Wi-Fi-signal slået til. App’en finder ingenting.
Sidste forsøg: At tilføje den manuelt. Og nu lykkes det. Men imens har jeg nået at tænke tilbage på tidligere i år, hvor jeg testede LG WashTower Compact og havde præcis de samme problemer. Måske LG skulle få kigget på denne detalje i deres ellers meget fine serie af smart home-produkter.
Styleren kan fjernstyres
Mit nye tæppeopvarmningsprogram kan startes fra app’en, hvis jeg slår fjernstart til på stylerens display. Det inviterer jo til, at man lægger sin egen eller barnets dyne ind i skabet, inden man tager af sted hjemmefra, og starter opvarmningen fra app’en i bilen på vej hjem. Samme mål om at have en lun dyne ventende i skabet kan også opnås med Forsinket start-funktionen på stylerens eget display.
Det tager 30 minutter for styleren at varme tæppet op. Det lyder umiddelbart dyrt i strøm, men LG’s repræsentant lover, at styleren er karakteriseret ved et minimalt strømforbrug.
Noget energimærke findes ikke, men Trustedreviews.com har regnet ud, at det koster mellem 0,2 og 0,5 kWh at køre de forskellige programmer. En gennemsnitlig vaskemaskine bruger omkring 1 kWh på en vask.
Efter at de 30 minutter er gået, spiller styleren en lille melodi, som man ifølge konsulenten både kan ændre og slå helt fra. På telefonen modtager jeg en notifikation om, at tæppet er varmt, og ganske rigtigt – der ligger nu et dejlig lunt tæppe inde i skabet. Det er på ingen måde brandvarmt, men lunt og rart at svøbe sig i.
Rynker eller ej
Det er på tide at teste stylerens helt store selling point: Kan den fjerne rynkerne i krøllet stof?
Jeg starter med et pudebetræk og et lagen i bomuld. På hoteller er sengetøj altid ultraglat, men hjemme hos mig er det krøllet. Kan styleren være løsningen?
Programmet bedding tager 1 time og 33 minutter at gennemføre. På den tid når styleren ifølge manualen at varme vandet i sin lille vandtank op, fylde skabet med damp, ryste krøllerne ud af stoffet og tørre det igen, læser jeg, mens maskinen går i gang med at summe.
Den kan med sin dehydratorfunktion også tørre vådt overtøj, eller nyvasket tøj, som ikke skal i tørretumbleren. Og så kan den faktisk, hvis man lader lågen stå åben, fungere som affugter i det lokale, hvor den er placeret.
Men måske er det i virkeligheden funktionen rens, som er allermest nyttig. Jeg har et jakkesæt, som jeg betaler i dyre domme for at få kemisk renset, når jeg synes, det føles nusset og lugter lidt for meget af mig. Jeg finder det frem og venter, mens styleren arbejder på sengetøjet.
Som lovet går der halvanden time, før skabet spiller sin melodi og sender mig en notifikation på telefonen.
Lagenet og pudebetrækket føles varmt og luftigt, og det dufter godt, men med det blotte øje er det præcis lige så krøllet, som inden det kom ind i dampen. Konsulenten havde altså ret i, at vi ikke kan undvære strygejernet, så vi fortsætter nok med at sove i krøllet sengetøj.
Friskt jakkesæt
På de fleste af billederne på LG’s hjemmeside er det kridhvide skjorter og dresspants, som hænger på stylerens bøjler. Konsulenten har fortalt, at han altid selv hænger sine skjorter og poloer derind, og det giver mening, at styleren faktisk godt kan ryste rynker i tyndt skjortestof ud.
For en sikkerheds skyld prøver jeg med en skjorte i bomuld, men også her må styleren give fortabt. Ligesom med sengetøjet kommer skjorten stort set lige så krøllet ud, som det kom ind.
Med jakkesættet er det en helt anden sag. Det er ikke krøllet, men det er bestemt heller ikke friskt. Da programmet er slut, dufter både jakke og bukser behageligt, og stoffet føles næsten som nyrenset. Resultatet er faktisk ganske imponerende.
Bukserne er også blevet presset, men der er kommet en ny fold i dem, fordi benene var for vide til den smalle buksepresse. Det kræver et par forsøg at få dem til at passe ind, og der er ingen tvivl om, at folk med hang til slim fit har en fordel her.
Konklusion
LG Styler tilføjer et element af luksus til hverdagen. Man bliver hurtigt hooked på lige at smide sit tøj ind i maskinen til en opfrisker, og den har nærmest utallige nyttige funktioner.
Men vi når ikke helt op på de seks stjerner, da den ikke formår at fjerne alle rynker og krøller i vores skjorter og pudebetræk, og fordi buksepressen faktisk tilføjer en ny rynke i bukserne. Det trækker også en smule ned, at LG Styler er prissat så højt, at den vil være en større investering for langt de fleste
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer