Philips Hue er guldstandarden, når det gælder smart-belysning i hjemmet. Om det er LED-pærer til dine lamper i stuen, bøjelige LED-lister til teenageværelset eller spots til terrassen og haven, har Philips Hue din ryg med et særdeles bredt sortiment.
Dertil hører også den såkaldte Gradient-serie af produkter, som har det tilfælles, at de kan lyse op med flere farver på én gang. Således også den helt nye Philips Hue Signe Gradient-gulvlampe, som er genstand for denne test.
Kan bruges på to måder
Gulvlampen består af en cylinderformet base og et tyndt LED-rør, som rager næsten halvanden meter op i luften. LED-røret er integreret i lampen og kan ikke udskiftes. Til gengæld lover Signify – firmaet, som producerer de smarte belysningsprodukter under navnet Philips Hue – at lampens lyskilde har en levetid på 25.000 timer, hvilket svarer til 1.041 døgn eller knap tre år. Hvis den altså lyser uafbrudt.
Lampens lysstofrør er blændet af på den ene side, hvilket tillader to forskellige brugsscenarier. Enten kan lampen stilles op ad væggen med lyskilden pegende ind mod væggen og væk fra rummet, så den farvestrålende belysning rammer væggen og dermed oplyser rummet indirekte. Eller man kan dreje lampen, så lyskilden peger direkte ud i rummet, hvilket virkelig lyser op, da Philips Hue Signe Gradient gulvlampen kan lyse med op til 2550 lumen.
Tre farver
Uanset placering betyder Gradient-funktionen, at gulvlampens tynde LED-rør mest af alt minder om et stribet lyssværd. Som nævnt kan lampen lyse op i flere forskellige farver på én gang – tre, for at være helt præcis – og farveforløbet samt selve kombinationen af farver kan man indstille manuelt i Philips Hue-app’en på sin smartphone. Det gøres ved at vælge tre punkter på farveskalaen, hvor man i øvrigt også kan se øvrige Hue-lyskilders placering på samme.
På den måde kan man tilpasse Gradient-lampens farvekombination, præcis som man vil. Også i forhold til den samlede belysning i rummet.
Komplet integration
Naturligvis kan Philips Hue Signe Gradient-gulvlampen også indgå i Hue-økosystemet på lige fod med alle andre Hue-produkter – altså f.eks. som en del af scener og automatiseringer.
Desuden kan gulvlampen både bruges sammen med Hue Sync Box og med den nye Spotify-synkroniseringsfunktion i Philips Hue-app’en. Sidstnævnte kan man se demonstreret i videoen herunder.
Ovenstående kræver, at hele økosystemet er integreret via en Philips Hue Bridge, men gulvlampen kan også stå alene. I så fald kan den styres direkte fra mobilen via Bluetooth.
Stemmestyring via Siri, Google Assistent og Amazon Alexa er selvfølgelig også en mulighed. Det kræver blot, at lampen er forbundet via Hue Sync Box.
Konklusion
Gulvlampen Philips Hue Signe Gradient er det fedeste Hue-produkt, vi til dato har testet. Når den bare står for sig selv uden at være tændt, er den ikke det kønneste syn i verden, og det vil måske støde enkelte på manchetterne, at lampen så at sige har en udløbsdato, eftersom LED-røret ikke kan udskiftes, men ellers er der meget lidt dårligt at sige om det nye Hue-produkt.
Med de mange muligheder for at kombinere farver gør gulvlampen rummet levende. Den lyser op, skaber stemning og kan integreres med både dit TV og Spotify, ligesom den som alle andre Philips Hue-produkter kan stemmestyres og fuldt integreres i alle gængse Smart Home-økosystemer.
Vi giver med glæde vores specielle anbefaling.
I har skrevet den samme sætning under både plus og minus.
Ups! Tak for at være mere vågen, end jeg åbenbart var, da jeg lagde artiklen op i WordPress. Har rettet det nu. 🙂