TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ninja Woodfire OO101EU Pizzaovn

Alt i én udendørsovn

Denne ovn i Ninja Woodfire-serien byder på både pizza- og røgeovn i én, og er på trods af sin elektriske motor i stand til at stå ude i alt slags vejr. Hvis du gerne vil lave mere end bare pizza til sommer, er denne ovn svær at slippe udenom.

Skrevet af / 07/08/2024 - 09:01
Ninja Woodfire OO101EU Pizzaovn
Lasse Torp Hansen

Pizzaovne har som regel et afsnit i deres marketingmateriale, som fortæller, at du faktisk kan lave alt fra laksefileter til lasagne i ovnen. Det er også sandt. Men den tynde åbning foran og den ofte ustabile temperatur giver ikke en gnidningsfri oplevelse.

Sådan behøves det heldigvis ikke være. Hos Ninja får du både pizzaovn, konvektionsovn og rygeovn i én maskine! Kort sagt næsten alt det udstyr, en madglad hjemmekok kan ønske sig udendøre. Og lige som dens navnebror Woodfire rygeovn og grill, er den både nem og elektrisk, samt må stå ude i alt slags vejr.

Ninja Pizzaovn anmeldelse
Der er en dedikeret ”Woodfire Flavour”-knap, som sætter ild i træpillerne, hvis man ønsker røgsmag. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Ikke den varmeste

Design og materialekvalitet minder meget om andre produkter fra Ninja. Hvilket er en god ting. Ud over pizzasten, får du også en rist (som også holder stenen på plads) og en ovnfast bakke. Lige som den anden ovn i Woodfire-serien, som vi testede for nyligt, kan du tilføje røgpiller via en lem i siden, og bruge den som rygeovn. Pizzaovnen nyder dog ikke godt af den samme praktiske Wi-Fi-tilslutning, som Ninja Woodfire Pro Connect XL, men har i stedet et lille display og et sæt intuitive knapper til temperatur og tid. Skærmen foran fortæller, når ovnen er varm, og har en praktisk indbygget timer.

Annonce

Som pizzaovn byder den på en sten, der er stor nok til en 12” pizza. Ovnen kan maksimalt blive 370 °C. Det er nok til at tilberede pizza på ca. 3-4 minutter, men ikke helt nok, til at skabe den temperatur, som nogle traditionelle opskrifter har brug for. Typisk kommer udendørs pizzaovne op på mellem 450-500 °C.

Test pizzaovn
Luften i ovnen er muligvis de efterspurgte 370 °C, men termometeret siger, at pizzastenen kun er 330 °C. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Idiotsikker pizza!

Når du skal lave mad, har du valget mellem en hel del programmer, hvilket er typisk for produkter fra Ninja. Ud over ryge- og konvektionsovnsindstillingerne, kan du vælge mellem seks pizzaindstillinger. Du har eksempelvis valget mellem ”New York Style” og ”Napoli”. Indstillingerne dikterer temperatur og tid på timeren, hvilket du også kan vælge manuelt.

Skal man have en pizza, der er bedre end i en almindelig ovn med en almindelig pizzasten, bør man klart vælge højeste temperatur hver gang. Ellers bliver resultatet godt, men uden at føles som ”ægte” pizza, hvilket jo er hele pointen med en pizzaovn.

Ninja Woodfire bruger 18 minutter og 58 sekunder på at varme op. Et infrarødt termometer afslørede dog, at stenen kun var ca. 330 °C, da ovnen fortalte, at den var færdigopvarmet. Efter et par pizzaer toppede temperaturen på stenen omkring 360 °C.

Fordelen ved en lidt lavere maksimal temperatur er, at man ikke risikerer at brænde bunden på, hvilket der ellers er en risiko for, når man kommer over 400 °C. Eksempelvis krævede den elektriske Ooni Volt 12 lidt øvelse, før de høje temperaturer kunne bruges forsvarligt.

Du kan sagtens stadig få en flot, sprød bagt pizza på 3 minutter, som tæsker pizzaen fra almindelig ovn. Den får ikke de flotte, sorte pletter under bunden, men det kræver ikke nær så meget øvelse at få god pizza ud af Woodfire, som det gør med en ovn på over 450 °C. Lidt højere maksimaltemperatur ville være værdsat, men forskellen er ikke enorm, og man kan med fordel kompensere, ved at perfektionere sin opskrift på pizzadej (som med fordel kan koldhæves over flere dage).

Ninjapizza3 Ninjapizza4
<
>
Der vil ikke blive undskyldt for brugen af ananas på pizza. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Mere end bare pizzaovn

Bevæger du dig uden for pizzaens verden, minder Ninja Woodfire, ikke overaskende, meget om Ninja Woodfire-rygeovnen. Det er meget nemt at tilføje træpiller via lemmen i siden, og der går ikke længe, før du har fyldt ovnen med røg, som varer i ca. 30 minutter. Du kan bruge de specielt designede træpiller fra Ninja, men alternativer (såsom bare træflis) virker også. Brug lidt lavere temperatur, når du bruger ovn- eller rygeovnsfunktionerne, end du ville i en normal ovn, ellers bliver maden lidt tør. Du kan sagtens lave en overbevisende pulled pork eller et par spareribs i Woodfire. Endnu en hobby at mestre, når du har perfektioneret pizzaen.

Ninjapizza6 Ninjapizza5
<
>
Træpillerne til røgsmag tilføjes via lemmen i siden. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Konklusion

Ninja Woodfire Pizzaovn samler flere af de mest eftertragtede udendørsmaskiner (pizzaovn, rygeovn og konvektionsovn) i ét produkt.. Der vil gå meget lang tid, før man risikerer at blive træt af den. Den elektriske præcision, kombineret med, at den må stå ude i alt vejr, gør den utrolig nem at leve med. Pizzaerne bages desuden langt mere ensartet end i de andre to ovne, og det er ikke nødvendigt at rotere pizzaen løbende imens.
Hvis man kan acceptere, at pizzaovnen kun bliver 370 °C, og at man må tænke sig til flammerne, er den meget nem at anbefale.

Karakter
Ninja Woodfire OO101EU Pizzaovn
Premium

Home mener

Ikke bare en pizzaovn, men også rygeovn og konvektionsovn. Nem at bruge. El gør den pålidelig. Rigtig god, hvis man er ny til pizzabagning, og bange for at brænde maden på. Må stå ude i al slags vejr. Kan fungere som hjertet i et helt udekøkken. Bliver ”kun” 370 °C, hvilket ikke helt er nok til visse opskrifter. Har ikke så meget charme, som andre (især træfyrede) pizzaovne.

Også i denne test:

3 udendørs pizzaovne

Ooni Karu 12G Multi-Fuel Pizzaovn

Burn, baby, burn!

Drømmer du om en ægte, træovnsbagt pizza, skorsten og det hele, så bliver det hverken nemmere eller mere charmerende end med Ooni Karu 12G.

Meget nem at bruge. Uendeligt charmerende med ægte flammer. Pænt design, veludnyttet plads. Laver utroligt god pizza. Kan bruge både træ, kul og gas.
Gasadapter skal købes separat. Der er ikke plads til meget træ eller kul på én gang. Selv med træ er det svært at holde temperaturen på over 450 °C i lang tid ad gangen.
Læs hele testen

Chef Matteo Crosta 16″ pizzaovn

God ide, dårligt udført

Chef Matteo Crosta 16” byder på både brugervenlighed og en roterende pizzasten, som skal give dig en jævn og smertefri pizzaoplevelse. Desværre er oplevelsen helt modsat.

Gas varmer hurtigere op end el, og er langt nemmere at kontrollere end træ. Stor pizzasten. Den store åbning gør det nemt at få pizzaen ind i ovnen. Fem års garanti.
Selv med den roterende sten, varmer den ret ujævnt. Brænder nemt siderne af pizzaen på. Den roterende sten virker mest som en gimmick. Byggekvaliteten kunne være bedre.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Når små forhindringer bliver for store

Lille spejl på væggen dér, hvem gør glattest i fjæset her

Godt sug i smækker indpakning

Alarm med 1 kilometers rækkevidde

Godt bud til køkkenalrum

Perfekt grillresultat hver gang

Her er den ultimative pizzaovn

Det er en god ide at gøre det 'dumme' klimaanlæg smart

Effektiv køling i sommervarmen

Praleri eller ej?

Endelig en elektrisk grill, som ikke er kedelig

Trådløs overvågning af hjemmet

Scroll to Top