Hombli har hjemme i Holland og er en del af Avanca-koncernen, som laver smart-produkter til hjem og sundhed. Hombli-lyskilderne er dog de første produkter, som vi tester på Lyd & Billede.
Finurlig, men smart app
Selv om firmaet ikke er blandt de største, er Homblis app til styring af Wi-Fi-pærerne ganske elegant og velfungerende. App’en søger efter pærer og trådløse netværk samtidig og fandt i første gæt frem til det rigtige netværk – ud af omkring en snes trådløse netværk inden for rækkevidde. Det er et trick, jeg ikke har set før.
Ud over at vise husets lyskilder og deres placering kan man i app’en se udendørs temperatur, luftfugtighed, lufttryk og vindretning. Hvilket ikke er halvt så irrelevant, som det kunne se ud til. Ud over almindelige indstillinger for tid og døgnrytme kan man oprette scenarier, hvor lyset ændres ud fra f.eks. vejret.
At det giver mening at tænde lyset i gråvejr, kan jeg forstå. Men hvem vil ønske at tænde eller slukke lyset, hvis luftfugtigheden eller vindhastigheden når en bestemt værdi? Det ligner en funktion, der kun kom med, fordi programmøren fandt ud af at lave den!
Homblis app får point for at have det smarteste system til at justere farven på lyset. Ved siden af et farvehjul til kuløren og en skyder for lysstyrke har den også en skyder til at justere farvemætning. Det giver langt mere præcis kontrol end kun et farvehjul og en lysstyrkeregulering.
Smart Bulb E27 er Homblis svar på standardpæren til at gøre dine eksisterende lamper smarte: En hvid pære, der fuldkommen ligner en gammeldags glødepære. Pæren har en lysstyrke på 800 lumen (svarende til en 60 watt glødelampe) og dækker et spektrum fra 2500 K hyggebelysning til 6500 K iskold blåhvid. Med andre ord: Fuldkommen standard.
Pæren fås også i en udgave med både farvet lys og det hvide spektrum, men ellers identisk. Eftersom udsalgsprisen på de to pærer er den samme, er der ikke megen grund til at købe den rent hvide udgave. Hombli oplyser ikke CRI-værdien (lysægtheden) på sine pærer, men begge virker en smule flade i farverne.
Smart Bulb E27 CCT: 200 kr. for 2 stk.
Smart Bulb E27 RGB + CCT: 200 kr. for 2 stk.
Smart Bulb 2700 K er en klar filamentpære af standardstørrelse, der kun kan justeres på lysstyrken. Pæren har en lysstyrke på 800 lumen og en farvetemperatur på 2700 K, hvilket er i det varme område. Om det skyldes app’en eller LED-filamentets natur, ved jeg ikke, men denne pære lader sig kun regulere lidt i lysstyrke. Selv om der skrues ned til 1 procent, virker lyset subjektivt stadig til at være halv styrke.
Smart Bulb 2700 K: 170 kr. for 2 stk.
Smart Bulb Amber G95 er en globeformet filamentpære til dekoration. Og hvis standardpærerne virkede en smule blodfattige, er der denne gang skruet helt op for retroblusset. Den ravgyldne pære dækker en farvetemperatur fra ultravarme 1800 K (!) til varme 2700 K og har en lysstyrke på 300 lumen, svarende til en 25 watt pære. Det er altså en pære, der aldrig nogensinde vil kunne virke den mindste smule skarp eller blændende. Selv på koldeste lystemperatur kaster den et blidt, hessianbrunt 70’er-lys over tingene.
Smart Bulb Amber G95: 180 kr.
Smart Bulb Smokey ST64 er en filamentpære af Edison-typen. Også her er vi ovre i den ekstreme effektafdeling. Pæren dækker angiveligt et spektrum fra 1800 til 6500 K, men da glasset er kraftigt røgfarvet og pæren kun har en styrke på 180 lumen, kan man stirre direkte på den uden at blive blændet. Som lyskilde er den ikke meget bevendt, men som stemningslys til steampunk-hulen vil den være perfekt.
Smart Bulb Smokey ST64: 160 kr.
Konklusion
Hombli er en ny spiller på lysmarkedet, og den sikreste måde at vække interesse på er på prisen. Pærerne er en smule billigere end WiZ, men kun en smule. Og lyskvaliteten er ikke helt så høj som hos WiZ. App’en er heller ikke helt så gennemarbejdet. Og man må undvære animationer. Dekorationspærerne fra Hombli er til gengæld de flotteste at se på. Hvilket alt andet lige må være første prioritet for noget, der skal bruges til dekoration.
Også i denne test:
Philips Hue
Lys til alle dine behov
Der findes næppe en anvendelse, som Philips Hue ikke har udviklet en lyskilde til. Produkterne er lidt dyrere, men i sidste ende vinder de på kvaliteten.
Nanoleaf Lines
Diskrete lysskulpturer
Nanoleaf er ikke skabt til at lyse hele huset op, men deres Lines-moduler kan skabe lysende dekorationer, der falder i ét med væggen.
WiZ
Hues billige fætter
Den største konkurrent til Philips Hue er overraskende nok søsterfirmaet WiZ.
Ledvance
Opfindsom teknologi
Filamentpærer i farver og naturtro sollys til skrivebordet gør, at Ledvance skiller sig ud.
LIFX
Bakteriedræbende pærer
LIFX har originale ideer. F.eks. en pære, der dræber bakterier – på et par timer.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer