TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: TP-Link Tapo D230S1

Prisbillig dørklokke med mange funktioner

Tapo D230S1 er blandt de billigste smarte dørklokker, vi har testet. Alligevel byder den på alle nødvendige funktioner og fungerer også glimrende uden abonnement.

Af / 09/03/2024 - 10:55
TP-Link Tapo D230S1

Home mener

  • Muligt at gemme optagelser lokalt på microSD-kort. Glimrende billedkvalitet. Bevægelsessensor med AI-genkendelse af personer, dyr og køretøjer. Mulighed for indstilling af privatlivszoner, som ikke overvåges. Batteridrevet og kræver derfor ingen kabler.
  • Temmelig stor og klodset. Kræver hub for at fungere, som dog følger med i pakken. Synsvinklen er lidt begrænset, hvilket gør, at man ikke kan se hele personen, der ringer på.

Tapo er et selvstændigt mærke, som ejes af TP-Link. Dét firma kender vi mest fra netværksprodukter som mesh-routeren TP-Link Archer Air og udendørsrouteren TP-Link Deco X50, men Tapo-produkterne er beregnet til dit smarte hjem, og vi har sågar allerede testet et overvågningskamera fra Tapo, nemlig C420S2, selv om mærket endnu er ganske ukendt på det skandinaviske marked.

Denne gang er det en smart videodørklokke, der er havnet på testbænken. Tapo D230S1 udmærker sig ved at være prisbillig – faktisk koster dørklokken næsten lige så lidt som det billigste produkt i vores gruppetest af smarte dørklokker fra 2023, Hombli Smart Doorbell 2 – og adskiller sig derved positivt fra mere kendte produkter i samme kategori fra firmaer som Arlo og Ring.

Opsætning

Det er nemt at opsætte Tapo D230S1, selv om den smarte dørklokke også byder på et enkelt irritationsmoment. I pakken finder man selve den ret store og klodsede dørklokke, et batteri (som først skal oplades, hvilket tager fem til seks timer) og en hub, som man skal slutte til sin router via Ethernet-kabel.

At Tapo D230S1 har brug for en router for at fungere kan virke overflødigt, og det tilføjer også et ekstra skridt til opsætningen, når man skal have dørklokken forbundet til Tapo Hub, men til gengæld fungerer hub’en som ringeklokke, og den har også plads til microSD-kort.

Tapo D230S1 screenshot app light
Det indbyggede videokamera med 2K-opløsning og 160° diagonal synsvinkel leverer en glimrende billedkvalitet, men står personen for tæt på dørklokken, kan man kun se vedkommende fra livet og opefter. (Foto: Peter Gotschalk)

Selve dørklokken kan sættes op med skruer, men kan også klistres fast, hvis man ikke vil bore huller til skruerne, og da den er batteridrevet kræves ingen kabler.

Annonce

Der er selvfølgelig også en app, der skal downloades – den hedder såmænd blot Tapo – og her guides man nemt igennem hele opsætningen, ligesom det også er herfra, slagets gang styres, når dørklokken er kommet op at køre.

Funktioner

Tapo D230S1 byder på alle de funktioner, man kan tillade sig at forvente fra en smart dørklokke. Den har indbygget vidvinkel-videokamera, højttaler, mikrofon og bevægelsessensor. Dertil kommer indbygget lys, så personen, der ringer på, bliver belyst, hvis det er mørkt.

Bevægelsessensoren skelner uden de store problemer mellem mennesker, dyr og køretøjer, og du kan enten tale med folk, der ringer på, mens du ikke er hjemme (ved hjælp af kamera, mikrofon og højttaler), eller efterlade en besked, så PostNord får instruktioner om, hvad de skal gøre med pakken, hvis de for en gangs skyld rent faktisk skulle dukke op på din adresse.

Tapo-app’en sørger for, at du får notifikationer, når forskellige begivenheder finder sted, og fra app’en har du også adgang til et live-feed fra kameraet, ligesom du kan tilgå gemte videoklip, ændre indstillinger etc.

TP-Link Tapo D230S1
Tapo D230S1 kan klare mosten, uanset om det regner (IP64), eller om temperaturen falder til langt under frysepunktet (-20°). (Foto: TP-Link)

Det er f.eks. muligt at definere såkaldte privatlivszoner, hvor kameraet ikke filmer. Det kan f.eks. være relevant, hvis kameraet peger i retning af en offentlig vej.

I brug

I daglig brug er dørklokken særdeles let at gå til. Videokameraet med 2K-opløsning sikrer, at billedkvaliteten er fremragende. Dog kan man kun se øverste halvdel af personen (eller muligvis kun hårtoppen, hvis der er tale om et barn), der ringer på, medmindre vedkommende straks derefter går cirka en meter baglæns. Heldigvis er nattesynet glimrende.

Selvfølgelig har Tapo mulighed for et abonnement, som lader dig gemme videooptagelser i skyen, men du kan også gemme alting lokalt på microSD-kort, hvilket der er plads til i førnævnte Tapo Hub.

Afhængigt af, hvor tit folk ringer på døren, og hvor mange videoklip dørklokken optager per dag, holder batteriet fra en måned og op til et halvt år. Opladning kræver, at man afmonterer dørklokken og fjerner batteriet.

Tapo D230S1 screenshot app dark
Nattesynet kombineret med det indbyggede spotlight gør, at det er nemt at se personen, der ringer på i mørket. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Tapo D230S1 har alle de funktioner, man bør kunne forvente af en smart dørklokke – og dertil kommer muligheden for at lagre optagelser lokalt på microSD-kort. Alligevel er prisen særdeles rimelig, så vi kan dårligt gøre andet end give Tapo D230S1 en varm anbefaling.

Karakter
TP-Link Tapo D230S1
Basic
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billig babymonitor fungerer perfekt

Brygger og kværn i perfekt symbiose

Tado X har fået Thread, Matter og abonnementsordning

Smart overvågning i 4K og farver

Et effektivt farvel til snavs og dyrehår

Ny topmodel fra Sage imponerer

Let at installere og drevet af sollys

Prisvenlig pizzaovn til både inde og ude

Du må ikke have for travlt

Højere opløsning og billedhastighed er et hit

Ding-dong - du er på skærmen

Delt glæde er dobbelt glæde