annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
TEST:

smart-tv’er på 46-80″

annonce

Størrelsen er vigtig!

Udvalget i tv-junglen er større og mere forvirrende end nogensinde. Vi har gennempløjet markedet for både store og små, dyre og billige modeller, så vi kan give dig et bedre overblik!

Årets nye tv-modeller lokker med bedre billedkvalitet til samme pris som sidste års modeller, men det vigtigste er, at det, der længe er blevet kaldt “smart” tv, begynder at fungere. Selv de overkommelige tv’er er nu blevet ganske hurtige og kommer nu med populære apps som Skype, Netflix og internet-browser direkte på tv-skærmen.

En anden tendens er, at prisen på de helt store fjernsyn fortsat daler, bl.a. på grund af pres fra de nye 4K-skærme. Årets modeller giver også fuld adgang til alle broadcasting-platforme, hvad enten det er jordbaseret, kabel-tv, parabol eller net-tv via den indbyggede tv-tuner.

Desværre er det om muligt endnu lettere at blive forvirret end før. Store producenter som Samsung, LG, Sony, Philips og Panasonic kappes om tv-købernes gunst med et virvar af modeller. Hvilken model skal man vælge, og hvad bør et godt tv koste?

Størrelsen tæller
Det første, du bør vide, før du vover sig ud i tv-junglen, er hvor stort et tv du vil have. Der er nemlig sammenhæng mellem pris, kvalitet og skærmstørrelse. Det kan ikke svare sig i at betale en formue for et lille tv til køkkenet eller sommerhuset. Ligeledes er kvaliteten vigtigere, når billedet skal blæses op i stort format, og alle detaljer (og svagheder) bliver tydeligere.

Størrelsen bør du beslutte ud fra siddeafstanden til tv’et, og hvad det skal bruges til. 40-46 tommer er de mest solgte størrelser i dag og passer fint til en normal siddeafstand på 2-3 meter. Hvis du sidder længere fra skærmen, kan du med fordel vælge 55 tommer, som er en stadig mere populær størrelse.

Men hvad nu hvis du er film- eller fodboldfan og vil genskabe biografen eller et fodboldstadion hjemme i stuen? Så kan skærmen næsten ikke blive stor nok, er vores erfaring. Priserne på de virkelig store skærme over 60 tommer er faldet til et niveau, hvor de fleste kan være med, og de giver en sej visuel oplevelse. Bare husk, at når billedet fylder hele synsfeltet, er det nærmest et krav, at indholdet skal være i fuld HD-kvalitet.

Styr tv’et med tablet og mobil
I sofahjørnet er tablet eller smartphone sjældent mere end en armslængde væk, og det gode er, at du nu kan bruge de bærbare og de stationære skærme sammen. Du kan styre tv-oplevelsen gennem apps på din tablet, såvel som dele indhold mellem de to skærme. F.eks. kan du kigge i tv-guiden, forprogrammere optagelse og tjekke flere kanaler på tablet’en, før du vælger, hvad du vil se. Det giver dig større kontrol over tv-oplevelsen.

Streaming og on-demand
Streaming er ved at overtage underholdningsindustrien. Med YouTube og andre videotjenester et tastetryk væk er vi blevet vant til at kunne se og høre, hvad vi vil, når vi vil. Derfor er det ikke underligt, at filmtjenester som Netflix og HBO Nordic – ligesom musiktjenesterne Spotify og WiMP – er blevet utrolig populære på kort tid. Snart vil du også kunne se næsten alt direkte sendt tv, når det passer dig.

Testen
I denne test har vi lavet et tværsnit af markedet. Udvalget består af de mest interessante modeller i forskellige pris- og størrelsesklasser. I lav/mellemklassen står kampen mellem Samsung og LG. I den øvre mellemklasse er det Sony og Philips, der stiller op. Panasonic udfordrer Samsung i kampen om de designbevidste købere. Og sidst, men ikke mindst stiller både Samsung og Panasonic med store plasmaskærme. Joker i testen er Sharps nye, enorme 80 tommers tv!

Som sædvanlig er konkurrencen hård, men vi leder både efter det allerbedste tv og det bedste køb for de prisbevidste.

Testkriterier
Som sædvanlig, når vi tester tv’er, er det billedkvaliteten, der tæller mest, både når det gælder farvegengivelse, kontrast, lysstyrke og sortniveau. Men vi skal ikke glemme, at lyden (næsten) er den halve ​​oplevelse. De fleste fjernsyn har en tynd og spinkel lyd, men der findes hæderlige undtagelser.

Derefter ser vi på tv’ets menusystem, fjernbetjening og smart-funktioner, samt hvor lette disse er at bruge. Et godt tv skal score højt på alle de nævnte områder for at opnå en anbefaling. Du bør dog ikke udelukke tv’er, der kun udmærker sig på enkelte områder – f.eks. billedkvalitet, der jo er det vigtigste ved et tv.

Produkter i testen
Samsung UE46F6515
Meget for pengene
6-serien fra Samsung svarer på mange måder til BMW’s 3-serie: Den indeholder meget af den samme teknologi som topmodellerne, bare i en lidt enklere indpakning. UE46F6515 er en udgave med hvid ramme og en gennemsigtig plastickant rundt om billedpanelet. Sammen med den forkromede fod er det med til at skabe et slankt og trendy tv. Brugervenlighed og funktioner Samsung-tv’et er meget let at bruge. Du bliver guidet gennem en flot opsætningsmenu, og både opkobling til det trådløse netværk og opdatering af smart-funktionerne sker hurtigt og effektivt. UE46F6515 leveres med to fjernbetjeninger, hvoraf den ene har mikrofon og touch-panel. Den kan…...
LG 47LA667V
Hvid udfordrer
Hvid er tydeligvis på mode for tiden, i hvert fald hvis man skal tro Samsung og LG. Udfordreren fra LG hedder 47LA667V og har også en hvid ramme, men kombineret med en sølvstribe på undersiden. LG-skærmen har en stilig buet fod med clips til skjult kabelmontering på bagsiden. Rammen rundet om skærmen er ekstremt tynd og giver illusionen af, at billedet svæver. 47LA667V er absolut et flot tv at se på, men kvalitetsfølelsen lider lidt under, at det meste er lavet af plastic. Brugervenlighed og funktioner Mens Samsung giver dig to fjernbetjeninger at holde styr på, får du kun én…...
Philips 55PFL8008S/12
Sort silke
Philips 55PFL8008 er en veludstyret model med særdeles smagfuldt design og tresidet Ambilight omgivelseslys. Rammen er i sort krom, hvilket giver tv’et et eksklusivt udtryk. Byggekvaliteten er godt varetaget, f.eks. med en base af støbejern i stedet for plastic. Brugervenlighed og funktioner Philips’ fjernbetjening er dobbeltsidet med et tastatur på bagsiden, som forenkler indtastning af søgeord og passwords. Den har også indbygget touch-funktion, men sidstnævnte virker ikke så følsom og er lidt langsommere i optrækket end LG’s Magic Remote. Menusystemet har også sine mangler, og det tager unødvendig lang tid at navigere rundt i menuerne efter vores mening. Måske savner…...
Sony KDL-55W805/807
Godt til det meste
W805-serien er den “næstbedste” serie af tv’er i Sonys sortiment og låner flere tekniske og designmæssige detaljer fra topmodellen W905. Visuelt drejer det sig om et ganske diskret sort tv, men med smaragdgrønne striber i kanterne og en rund forkromet fod. Et designudtryk, der blev lanceret i år, og som også omfatter Blu-ray-afspillere og hjemmebiograf-systemer fra Sony. Brugervenlighed og funktioner Det er efterhånden blevet almindeligt, at der følger to fjernbetjeninger med tv’et. W805 har en stor fjernbetjening med mange knapper ledsaget af en lille Bluetooth-fjernbetjening. Med Bluetooth behøver man ikke at pege direkte på tv’et, hvilket er behageligt for armen,…...
Samsung UE55F8505
Smart-tv med lækre linjer
Samsung er som bekendt en af ​​de dominerende spillere på tv-markedet med et væld af modeller at vælge imellem. Koreanerne er kendt for at lægge ekstra vægt på formgivningen af deres fjernsyn, og det ses tydeligt på denne model: 55F8505 har fået et overdådigt look i børstet aluminium og med en buet fod, der går i ét med rammen omkring billedpanelet. Vi har tidligere kritiseret Samsung for deres temmelig spinkle sokler og beslag af plastic, men denne model giver absolut et meget bedre kvalitetsindtryk. Indvendig er F8505 identisk med F8000-serien med en super kraftig quad-core processor, som skal gøre alle…...
Sharp LC-80LE857E
Når 65 tommer er for lidt
Japanske Sharp har satset hårdt på at gøre store tv’er til deres speciale og er blandt de første, der kan tilbyde 80 tommer til en “opnåelig” pris. LC-80LE857E er et stort og dominerende tv, men Sharp har forfinet udseendet i forhold til forgængerne med sølvfarvede runde kanter foroven og forneden, og sort på siderne. Det giver tv’et et flottere udseende, uden at det kommer i konflikt med billedet. Brugervenlighed Betjeningsmæssigt kunne Sharp godt trænge til et løft: Fjernbetjeningen er ikke særlig overskuelig, og vi savner bl.a. en større Home-knap med mere logisk tilgang til smart-tjenesterne samt en generel forenkling af…...
Panasonic TX-P65VT60
Endnu en konge?
Det er usikkert, hvor længe japanerne vil fortsætte med at producere plasmaskærme, og de har allerede bebudet en nedtrapning til fordel for moderne 4K LED-skærme. Men det betyder ikke, du skal affeje plasma som dit næste tv! For nogle måneder siden testede vi Panasonics referencemodel TX-P60ZT60 med virkelig gode resultater. Den “almindelige” topmodel TX-P65VT60 tilbyder 5 tommer større billeddiagonal og meget af den samme teknik til en mere overkommelig pris. Brugervenlighed og funktioner Panasonic har finpudset deres menusystem med en ny startskærm. My Home Screen viser en kombination af direkte tv, smart-tjenester og andet indhold på en meget overskuelig måde.…...
Samsung PS64F8505
Mørkets fyrste
Mens Panasonic længe har advokeret for plasma som det alternativ, der giver bedst billedkvalitet, har Samsungs plasmaskærme levet et stille liv i skyggen af producentens satsning på LED-LCD og OLED. Derfor er det sikkert ikke alle, der har opdaget, at Samsung også laver plasmaer, og tilmed nogle rigtig gode af slagsen! Men med F8505-serien ser det ud til, at Samsung for alvor går efter at true Panasonics position som førende på plasmafronten. Brugervenlighed og funktioner Det her er Samsungs topmodel blandt plasmaskærme, der ligesom 8505 LED-varianten er læsset til randen med funktioner og udstyr, herunder styring med stemme og håndbevægelser.…...
Sony KDL-65X9005
Knivskarpt drømme-tv
Sony har været en ivrig fortaler for 4K-formatet både i biografsammenhæng og nu i hjemmebiografen, og var tidligt ude med at tilbyde 4K-tv’er. Topmodellen 65X9005 har en opløsning på hele 3840 x 2160 pixel og er baseret på konventionel LCD-teknologi med LED-kantbelysning. Designmæssigt er det en fryd at se på, selv om sidemonterede højttalere gør det lidt bredere end andre 65-tommere. Brugervenlighed og funktioner Sonys tv er selvfølgelig et “smart” tv med trådløst internet og adgang til populære apps som Netflix og YouTube. Tv’et leveres med to fjernbetjeninger – den traditionelle store og en fiks mini-fjernbetjening, der anvender radiosignaler og…...
Philips 65PFL9708
Dybde og realisme
Skærme med 4K – eller Ultra HD-opløsning, som det også kaldes – er sidste skrig på tv-fronten med fire gange så høj opløsning som almindelig fuld HD. Den nye 9000-serie byder også på Philips Ambilight omgivelseslys kombineret med producentens egen billedprocessering, Ultra Pixel HD. Det er praktisk, når billedet skal blæses op i 65 tommer. Brugervenlighed og funktioner Philips har lagt mange kræfter i at renovere smart-delen af dette års modeller og har nu fået plads til den populære Netflix-app. En egen Spotify-app skulle også være på vej i løbet af året, ifølge Philips. Brugermæssigt er tv’et enkelt og ligetil,…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Panasonic TX-65GX800E

  Panasonic TX-65GX800E

  Panasonic GX800 imponerer med spektakulær billedkvalitet til en pris, der faktisk er til at betale.

  Tilføj som favorit
  Samsung: Vælg et 75 tommers TV, eller du vil fortryde det!

  Samsung: Vælg et 75 tommers TV, eller du vil fortryde det!

  Samsung slår et slag for de virkelig store TV-skærme i deres nye reklamevideo.Tilføj som favorit
  Sony KD-65AG9

  Sony KD-65AG9

  Sonys bedste OLED-TV imponerer med saftigt billede og fyldig lyd, men rammer lidt ved siden af på HDR-oplevelsen.

  Tilføj som favorit
  LG OLED65E9

  LG OLED65E9

  Knivskarpt billede, slankt design og fed lyd: LG sætter trumf på med E9, deres måske bedste OLED-TV til dato.

  Tilføj som favorit
  Panasonic går i Netflix-mode

  Panasonic går i Netflix-mode

  Panasonics kommende OLED-skærme vil understøtte Netflix Calibrated Mode.Tilføj som favorit
  Sony KD-85ZG9

  Sony KD-85ZG9

  Sonys første 8K-TV er simpelthen for vildt.

  Tilføj som favorit
  Samsung QE75Q950R QLED 8K

  Samsung QE75Q950R QLED 8K

  Med Samsungs opdaterede 8K-TV Q950R er du garanteret ultraskarpe billedoplevelser. Men det koster.

  Tilføj som favorit
  LG OLED65C9

  LG OLED65C9

  LG’s nye OLED65C9 er spækket med fede funktioner, flot design og spektakulær billedkvalitet – til en lavere pris end mange af konkurrenterne.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu