Dette ur er ikke noget kønt syn. Tværtimod virker det klodset på samme måde som Samsung Gear S, som vi også testede i Lyd & Billede #1 2015, og selv om Sony SmartWatch 3 er baseret på Android Wear – i modsætning til Gear S, som kører på Samsungs egen Tizen-platform – så vil det gerne kunne lidt mere på egen hånd end konkurrenterne. Således er SmartWatch 3 f.eks. udstyret med NFC, hvilket i skrivende stund intet formål tjener, fordi NFC slet ikke understøttes af Android Wear.
Men uret har også GPS, hvilket er godt for folk, der løbetræner meget, fordi der så kan holdes styr på ruten – f.eks. sammen med RunKeeper eller Endomondo – uden at man behøver at have sin smartphone med på turen. Derfor kan man godt undre sig over, at Sony SmartWatch 3 ikke kommer med indbygget pulsmåler, for ellers er det klart mere tænkt som et alternativ til et løbeur end som noget, man vil bære i stedet for et klassisk armbåndsur.
Remmen er fremstillet i et gummiagtigt materiale og passer kun til netop denne Sony-model, men til gengæld er designet robust, og uret er da også både vand- og støvtæt. Det kan med andre ord sagtens klare en løbetur i skoven på regnvejrsdag uden at kny. En solskinsdag klarer det også, for takket være den transflektive skærm kan man bedre se urskiven i sollys, end tilfældet er med Moto 360.
Sammen med Sonys Lifelog-app giver SmartWatch 3 gode muligheder for selvovervågning, så man kan holde øje med sine aktiviteter i løbet af en hel dag. Undervejs får man ikke noget problem med batteriet, for det kan holde et par dage på en opladning. Dét sker til gengæld via Micro USB og en lille port, der sidder på urets underside. Den løsning er praktisk, men bestemt ikke særlig elegant.
Hvis du går meget op i træning, og det praktiske betyder mere end det æstetiske, så er Sony SmartWatch 3 sandsynligvis det rigtige valg for dig. Men husk, at det er baseret på Android Wear, og afstem forventningerne derefter.
Også i denne test:
Moto 360
Mest af alt et ur
Moto 360 er det pæneste smart-ur, vi har prøvet til dato.