Vi er meget begejstrede for den simple brugerflade på Sonos Playbar. Har du et Sonos multirumssystem i forvejen, bliver den en naturlig forlængelse ind i tv-stuen.
Ligesom andre Sonos-produkter styres den let og elegant med en app. Der er ingen HDMI-indgang; i stedet kobles tv’et til den optiske. Soundbaren understøtter Dolby Digital, men ikke DTS, hvilket betyder, at disse udgivelser må sendes ud fra tv’et som almindeligt stereosignal, som så opkonverteres til surround af Playbar.
Der er dog måder at komme omkring dette på, såsom at slutte en Blu-ray-afspiller med multikanals PCM-konvertering direkte til Playbar. Men den gode nyhed er, at de fleste film har Dolby Digital.
Opsætning af systemet går som en drøm. Det er nemt at slutte hver enkelt højttaler til multirumssystemet, så det bare er at gruppere dem til et surround-anlæg i app’en.
I app’en kan du også lave simpel kalibrering, som giver subwooferen et perfekt udgangsniveau, og sætte den omtrentlige afstand til baghøjttalerne.
Lydkvalitet
Det står klart med det samme, at lyden er betydelig bedre end med de andre systemer. Dialogerne, surround-lyden, alt. Deadpool har mere punch, lydlandskabet er et stort og åbent, og man får mere indlevelse, når blodet sprøjter og indvoldene flyder!
Det skulle da også bare mangle, når man ser prissedlen, tænker du måske. Men slap lige af. For hvis man fjerner subwooferen, koster Sonos ikke mere end Panasonic-anlægget. Og selv da er Sonos bedre. Meget bedre. Dybbas forsvinder, men bassen er fyldig nok og så godt integreret, at det er langt mere behageligt at lytte til.
Vi anbefaler dog sub’en på det varmeste, for den tilføjer en dimension til lydbilledet, som vi ikke ville undvære. Men du behøver ikke at købe den med det samme; prøv gerne uden først.
Musik i stereo og surround lyder simpelthen mere som hi-fi end med konkurrenterne. David Bowies stemme er fyldig og nærværende, og et klaver har godt attack og lyder samtidig naturligt. Igen er subwooferen investeringen værd, da dybbas også er vigtigt for musik. Men kvaliteten af bassen på Playbar alene gør, at Sonos selv uden sub både udfordrer og overgår flere af de andre anlæg.
Konklusion
Tager man subwooferen med, er Sonos væsentlig dyrere end de andre anlæg. Men fjern den, og prisen er på samme niveau. Og alligevel er Sonos bedre end de fleste af konkurrenterne. Lyden er mere naturlig, både ved lav og høj volumen.
Vi anbefaler sub’en, da den løfter film- og musikoplevelsen. Væsentlig dyrere, ja, men også det værd. Og du behøver ikke købe den med det samme.
Og brugervenligheden? Her er der stadig ingen over eller ved siden af Sonos. Det eneste, vi savner, er understøttelse af DTS.
https://www.youtube.com/watch?v=a5-U-Q1fs-o
Også i denne test:
LG SH8 + 2 x BH3
Et sikkert valg
LG’s anlæg har klar og tydelig lyd og er nemt i brug. Men det har også nogle svagheder.
Philips Fidelio B5
Enkelt og sublimt
Det bliver ikke nemmere end med dette system fra Philips. Og det fungerer imponerende!
Sony HT-CT790 + 2 x SRS ZR5
Naturlig klang
Sonys system er nemt at sætte op og bruge, og det lyder fint.
Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1
Næsten som en drøm
Samsungs system lyder godt og er nemt i brug. Men det har visse begrænsninger.
Panasonic SC-ALL70T + 2 x SC-ALL6
Middelmådigt
Panasonics system er besværligt at sætte op og lyder ikke specielt godt.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer