TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: TrekStor SurfTab Xiron 7.0 HD

Billig-tablet med mærkevareydelse

Lækker quad-core-tablet til en rimelig pris sætter ingen verdensrekorder, men giver dig samme ydelse som sidste års topmodeller – til en brøkdel af prisen.

Af / 18/12/2013 - 12:30
TrekStor SurfTab Xiron 7.0 HD

Home mener

  • En slank og elegant tablet med masser af kræfter til en billig pris. Skærmen er lysstærk, og der er de tilslutningsmuligheder, der er brug for.
  • Det slanke format sætter en grænse for batteritiden, især når der er skruet godt op for lysstyrken. Der er ingen GPS.

TrekStor er en forholdsvis ukendt leverandør af tablets, men de gjorde sig positivt bemærket i vores stortest sidste sommer med den ultraslanke SurfTab Ventos 7.0 HD.

Nu er næste generation klar i form af 7-tommeren Xiron 7.0 og Xiron 10.1, der, som navnet antyder, har en skærmstørrelse på 10.1 tommer. De to er desuden blandt de første quad-core økonomi-tablets, som vi har set. Vi har modtaget begge til test, men koncentrerer os i første omgang om den mest kompakte og tegnebogsvenlige af dem.

Xiron 7.0 HD virker umiddelbart solid og tillidsvækkende. Forsiden er naturligvis optaget af skærmen. Bagsiden er af aluminium, hvilket stabiliserer den slanke tablet.
Hvor Ventos 7.0 HD var klart den slankeste i sin klasse, er Xiron 7.0 HD lidt tykkere: 8,9 mm, men det er fortsat er i den slanke ende, når vi taler økonomi-tablets. Vægten er beskedne 290 gram, så der er stadig tale om en letvægter.

surftab_xiron_70_hd_back_web
Bagsiden er af aluminium. Ud over at give et lækkert indtryk, er det med til at stabilisere den slanke tablet.

Xiron 7.0 HD er på ingen måde nogen iPad-dræber eller Galaxy-udrydder. Men den ligger også prismæssigt i et ganske andet leje med en pris på 1.049 kroner. Ydelsesmæssigt placerer den sig solidt i den øverste ende af mellemklassen. Med en Geekbench 2-score på 941 er den i samme klasse som forrige iPad-generation (iPad 4 med Retina-skærm), som sidste år klarede 1.400 i samme test.

Antutu Benchmark 4 giver en score på 20.117. Her er det især ydelsen i 2D- og 3D-spil, der trækker op i regnskabet. Antutu placerer dem mellem Samsung Galxy S3 og Google Nexus 10.

Annonce

Browsermark 2.0-testen, der afprøver enhedens evner til at håndtere tunge websider, giver et resultat på 1.673. Det er ganske respektabelt, men der er dog langt op til de stærkeste af dagens tablets, som ligger omkring de 2.500.

Der er det forventede antal ind- og udgange for en tablet i klassen: USB, HDMI og SD-kort. Alle sammen i deres mikro-udgaver. Batterikapaciteten er ikke opgivet, men brugstiden på en opladning er opgivet til fem timer med Wi-Fi slået til, og en halv time mere offline. Det er længe nok til, at man kan tage tabletten med uden problemer.

Bagkameraet er på 2 Mp og frontkameraet på 0,3 Mp. Det er tekniske data, der ville få en billig smartphone til at rødme af skam: Men set i forhold til, at vi har at gøre med en syvtommers quad-core-tablet til lidt over en tusse, er det et acceptabelt kompromis.

surftab_xiron_70_hd_front_web

Skærmen har en opløsning på 1280 x 800 punkter. Det er ikke hysterisk høj “retina”-opløsning, men udmærket til HD-film. Det er i øvrigt samme opløsning som forgængeren den lille Ventos 7.0 HD fra sensommerens test, som dengang imponerede med sin opløsning. Skærmen er i mellemtiden blevet betydeligt klarere og med mere naturtro farvegengivelse uden den grønlige tone, som prægede Ventos 7.0 HD.

Ved siden af højttaleren, som hverken er værre eller bedre end, hvad der normalt findes i 7” tablets, er der en summer, som giver respons, med en snurrende fornemmelse, hver gang der trykkes på skærmen. Det virker, men bliver distraherende i længden. Heldigvis kan summeren slås fra.

Xiron 7.0 HD er behagelig at bruge. Skærmen reagerer kvikt, og apps åbner uden tøven. Som en lækker håndholdt filmviser og maillæser er den perfekt. Og selvfølgelig til surfen på internettet. Den går heller ikke af vejen for 3D-spil, hvor man tydeligt mærker, at vi er kommet en generation frem.

Der er sensorer for alle mulige indtryk: Retning, acceleration, nærhed, lys, kompas, tryk og omgivelsestemperatur. Men ikke GPS.

Konklusion
Med Xiron 7.0 HD flyttes grænserne endnu engang en smule for, hvor meget ydelse, man kan få ud af en billig-tablet i lommestørrelse. Der er ingen store overraskelser om bord, men at få den hastighed og den byggekvalitet til de penge; det er nyt.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke