Philips er et kendt tv-mærke for de fleste, men bag kulisserne har den hollandske producent foretaget en omstrukturering det seneste år. Tv-divisionen blev for nylig solgt til det nystiftede selskab TP Vision, hvor Philips fortsat er med på ejersiden. Forandringerne ser imidlertid ikke ud til at være gået negativt ud over modellerne, snarere tværtimod.
Den nye 6000-serie indtager fjerdepladsen i modelhierarkiet under 7000, 8000 og topserien 9000, men der er ikke tale om nul udstyr og “elastikmotor” af den grund: Den har faktisk meget af det samme udstyr som de dyrere modeller. Designmæssigt er 6008-modellen lækker at se på med en tynd ramme i mørkt børstet metal. Den svingbare fod er også visuelt pæn og minimalistisk. På bagsiden er skærmen udstyret med nedadvendte stik, som forenkler vægmontering. Skærmen har en halvmat overflade, som giver en del refleksioner i lyse rum, men den er langtfra lige så “spejlblankt”, som en del design tv plejer at være.
Brugervenlighed og finesser
Philips’ tv er tilkoblingsmæssigt en ganske simpel affære. Det har fire HDMI-indgange, optisk lydudgang til f.eks. soundbar og to UBS-indgange. Man kan tilslutte en USB-harddisk til video-optagelse eller pause-buffer til direkte tv-udsendelser.
Der medfølger kun én fjernbetjening til tv’et, som til gengæld har tastatur på bagsiden. 55L6008 understøtter 3D, og der er tale om en passiv skærm, hvor der medfølger fire sæt polariserende briller i kassen.
Philips-tv’et er nemt at tage i brug. Det har en egen opstartsguide og en interaktiv håndbog, som forklarer de forskellige funktioner, uden at du behøver at bladre i en tyk brugsanvisning. Philips’ menusystem er imidlertid ikke det mest intuitive, vi har set. Der skal en del trykken frem og tilbage til for at komme derhen, hvor man vil, og vejen er ikke altid lige logisk.
Billedkvalitet
Philips har som nævnt flere dyrere modeller i sortimentet, og de bør være gode, hvis de skal slå 6008. Det virker, som om Philips har forbedret billedbehandlingen på årets model, og den såkaldte “idealindstilling”, som automatisk tilpasser sig til programindholdet, fungerer rigtig godt uden overdreven manipulering af billedet. Farvetemperaturen hælder lidt mod det blå/kolde, men det kan man rette op ved at skifte til filmmodus, hvor farvetemperaturen er varmere og mere naturlig. Da slås det meste af billedprocesseringen også helt fra, og mange vil nok foretrække denne indstilling til kræsent filmkiggeri.
55PFL6008 klarer sig imponerende mod de dyrere modeller fra LG og Samsung i denne test. Forskellen går mest på, at der til tider er en antydning mere støj i billedet, og at sorte/mørke scener bliver mere grå på Philips-tv’et. Det sidste kan der kompenseres for ved at reducere lysstyrken på baglyset en smule, men da mister man også lidt kontrast. Det er tydeligt, at de to dyrere skærme har lidt mere smæld, liv og dybde i billedet, men totalt set er der lille forskel i billedkvalitet i forhold til prisforskellen.
Lydkvalitet
Philips er gået væk fra løsningen med at have højttalere i foden. De er i stedet flyttet til bagsiden. 55PFL6008 giver en helt okay lydkvalitet med fin bastone og godt fundament i stemmegengivelsen. Vi oplevede til tider lidt problemer med lyd og billede, der ikke var i sync, men det er forhåbentlig bare et firmware-problem på denne tidlige testmodel.
Konklusion
Philips 55PFL6008 er et tv med flot design og god billedkvalitet til en fornuftig pris. Billedkvaliteten er faktisk imponerende og står ikke meget tilbage for de dyrere modeller. Forskellen er et lidt mere magert udstyrsniveau, og 55PFL6008 kan (i hvert fald indtil videre) ikke skilte med lige så stort antal smarte apps som de mere veludstyrede koreanere og japanere i testen.
Når det gælder smart-delen, er oplevelsen todelt. I skrivende stund er udvalget i Philips App Gallery begrænset og kan ikke sammenlignes med det, de andre har at byde på. Bl.a. glimrer den populære streaming-app Netflix ved sit fravær indtil videre, men den skulle ifølge Philips være på plads i juni, efterfulgt af HBO i juli.
Philips-tv’et understøtter imidlertid funktionen Miracast, som gør det muligt at vise indhold fra tablet og mobil direkte på tv-skærmen. I princippet kan du derfor downloade den ønskede app til din tablet (OBS: Understøttes kun af Android) og vise indholdet på den måde. Det er selvfølgelig ikke lige så praktisk og sømløst som at have app’en indbygget i tv’et, men det hjælper.
Også i denne test:
Samsung UE55F8005
Smart og knivskarpt
Samsungs nye F8005-serie har meget at leve op til – den overtager stafetten fra en af markedets mest populære serier af tv’er.
Panasonic TX-L47ET60
Stor forbedring
Panasonic satser knaldhårdt på LCD i år og kommergodt fra start med det budgetvenligeTX-L47ET60.
Panasonic TX-P50ST60
Biografchefen
Panasonic P50ST60 kan blive en af de sidste plasmaskærme fra den japanske producent. Lidt synd, for i år er de nemlig smartere og mere brugervenlige end nogen sinde før.
LG 55LA860W
Bedst på brugervenlighed
LG 55LA860W er et brugervenligt tv med de rette finesser og har uden tvivl testens smarteste fjernbetjening.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer