TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk udfordrer

Hisense A7GQ kan prale af en ny og spændende brugerflade, men billedoplevelsen er lidt bleg i forhold til de bedste.

Af / 19/02/2022 - 09:00
Hisense A7GQ (43A7GQ)

Lyd & Billede mener

  • Hisense A7GQ har et flot moderne design, gode tilslutningsmuligheder og bred understøttelse af forskelige videoformater.
  • TV’et mangler en række lokale apps og tjenester.

Kinesiske Hisense er en forholdsvis ny aktør her i Norden, men har allerede gjort sig bemærket med flere prisgunstige TV-modeller. 43-tommeren i A7-serien har et stilrent og futuristisk design med en centralt monteret fod i børstet metal. Hvis man synes, 43 tommer er for magert, er det værd at nævne, at serien går helt op til 75 tommer.

Hisense A7GQ

Mens mange TV-producenter sværger til Android, har Hisense udviklet deres egen brugerflade, som de kalder VIDAA. Den kan virke lidt uvant i starten, men fungerer faktisk ganske glimrende. TV’et reagerer hurtigt på fjernbetjeningskommandoer og har stemmestyring, der forstår dansk, så man kan bruge stemmen til praktiske ting som at skifte videokilde og lignende.

Til gengæld er app-udvalget lidt magert. Bortset fra fundamentale tjenester som Netflix og YouTube mangler VIDAA flere af de apps, som vi efterhånden tager for givet her i Norden – deriblandt DR TV-app’en. Der er heller ikke indbygget Chromecast eller AirPlay. Butikskæden Power, som sælger Hisense i Norden, plejer derfor at inkludere en Google Chromecast, når man køber et TV (OBS: Det kan være et begrænset tilbud, som ikke gælder overalt).

Hisense 43A7GQ har tre HDMI-indgange, men ingen af dem understøtter de nyeste 2.1-funktioner fuldt ud. Det er dermed ikke den mest oplagte skærm til gaming.

 

Annonce
Hisense A7GQ
Hisense A7GQ har et flot og moderne design. Bemærk, at udformningen af foden gør, at en eventuel soundbar skubbes lidt ud fra TV’et. (Foto: Hisense)

Billedkvalitet

Hisense 43A7GQ har et VA LCD-panel med Direct LED-bagbelysning, men uden local dimming. Det kan mærkes, at Hisense-skærmen har lidt lavere kontrast end testens bedste TV’er. Betragtningsvinklen på 43 tommers udgaven er heller ikke specielt god. Farverne bliver lidt blege og udvaskede, når man ser på skærmen fra siden.

Selv om TV’et understøtter HDR-formater som Dolby Vision, mangler det noget smæld i de lyseste nuancer. Billedet virker til tider også ret uskarpt, især ved hurtige bevægelser. På plussiden har Hisense A7GQ en god Film-indstilling med fine og neutrale farver. Alligevel er det først og fremmest en skærm til almindeligt TV-kiggeri snarere end mørke filmaftener.

Lydkvalitet

På lydsiden er Hisense A7GQ udstyret med stereohøjttalere og 2 x 10 watt forstærkerkraft. Lyden er temmelig tynd, men klar nok i dialogerne og ikke så indelukket som på visse andre i testen. Der er også understøttelse af Dolby Atmos surround-sound, hvis man vil tilslutte en soundbar.

Konklusion

Hisense A7GQ adskiller sig fra testens øvrige TV’er ved at have sin helt egen brugerflade. Det såkaldte VIDAA-system virker sådan set lovende, men mangler en række lokale apps og tjenester. Billedkvaliteten bærer præg af begrænset lysstyrke og kontrast.

Trods flere gode egenskaber fremstår Hisense ikke som det allerbedste køb denne gang.

Karakter
Hisense A7GQ (43A7GQ)
Basic

Også i denne test:

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er et flot og brugervenligt TV, men billedkvaliteten lever ikke helt op til forventningerne.

LG-skærmen har en fin brugerflade (WebOS) med et godt udvalg af streaming-tjenester.
Kontrasten og lysstyrken er middelmådig, og NANO756 mangler understøttelse af en del vigtige formater.
Læs hele testen

Philips The One 43″ (43PUS8506/12)

Sætter kulør på tilværelsen

Glad for farver? Med dette TV får du Philips’ velkendte Ambilight-lys, som giver billedoplevelsen et ekstra pift.

Philips-skærmen leverer flot billedkvalitet med god kontrast, og det farvestrålende Ambilight-lys er med til at øge indlevelsen.
Lyden er relativt tynd og kan have brug for hjælp fra en soundbar.
Læs hele testen

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slankt og lækkert QLED-TV

Samsungs billigste QLED-model byder på slankt design, flot billedkvalitet og en letanvendelig brugerflade. Det er kun lyden, der skuffer lidt.

Samsung Q60A er et glimrende TV med god billedkvalitet, en fin brugerflade og et slankt design.
Lydgengivelsen er skuffende tynd og skriger efter hjælp fra en soundbar.
Læs hele testen

Sony X89J (KD-43X89J)

Godt til gaming

Sony X89J er en af de dyreste modeller i testen og udmærker sig med flere fikse funktioner. Alligevel skiller det sig ikke meget ud i forhold til de billigere udfordrere.

Sony-skærmen leverer et skarpt og naturligt billede med god kontrast. Bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder gør det til et velegnet TV til gaming.
Billedkvaliteten er ikke voldsomt meget bedre end de billigere modeller i testen. Lydgengivelsen er også forholdsvis tynd.
Læs hele testen

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstigt Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer et TV, der klarer sig godt i forhold til konkurrenterne – endda til en lavere pris.

Xiaomi byder på Android-brugerflade, masser af apps og god formatunderstøttelse.
Kontrasten er middelmådig, og lydgengivelsen er temmelig tynd.
Læs hele testen

TCL C725 (43C725)

Godt til det meste

Med TCL C725 får du et flot billede og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flot billede med god lysstyrke og kontrast. Det har også bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder, hvilket gør dette til et glimrende allround-TV.
Selv om Android-brugerfladen er fin nok, synes vi, at TV’et reagerer lidt langsomt på kommandoer fra fjernbetjeningen.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne

OLED-trekantdrama i premium-klassen

Sonys bedste TV til dato?

Farve-tastisk!

Paris 2024 – De bedste TV'er til sommer-OL

De bedste storskærme til sport, film og gaming