OLED806 er blandt de dyrere OLED-modeller fra Philips i år. Det er udstyret med 5. generation af videoprocessoren P5, som lover endnu skarpere billedprocessering. Læg hertil muligheden for firesidet Ambilight-lys, og vi har en ret veludstyret 48-tommer!
Philips 48OLED806
Philips-skærmen har et stramt og stilrent design med to små fødder, der fastgøres fra undersiden. De er både sølvgrå og koksgrå og kan vendes, så man på den måde kan vælge, hvilken farve der er synlig forfra.
Designet bærer selvfølgelig præg af det firesidede Ambilight på bagsiden. Bemærk, at man får mest ud af den fjerde række på undersiden, hvis man vægmonterer TV’et – den gør ikke lige så meget væsen af sig, hvis det står på et bord.
Brugervenlighed og funktioner
Philips OLED806 kommer med en ny version af Android-brugerfladen, som er blevet hurtigere og mere TV-venlig. Populære streaming-tjenester som Netflix, Disney+ og HBO Max er let tilgængelige via startmenuen, og TV’et kan anbefale indhold baseret på, hvad man kan lide at se.
OLED806 understøtter HDR-formaterne Dolby Vision og HDR10+. Begge disse videostandarder indeholder en strøm af dynamiske metadata, som giver mulighed for større variation i kontrasten. På denne måde kan man være sikker på, at alt kompatibelt indhold kan ses med sit fulde potentiale udfoldet.
OLED806 understøtter også gaming i Dolby Vision-format, men kun op til 60 Hz, hvor konkurrenten LG C1 understøtter op til 120 Hz.
Philips følger samme linje som Panasonic, Samsung og Sony på tilslutningsfronten med to fuldt 2.1-kompatible HDMI-indgange ud af fire. Der er nu understøttelse af eARC (højopløst lydreturkanal) samt spilfunktioner som VRR, FreeSync og G-Sync, der regulerer skærmfrekvensen kontinuerligt (48-120 Hz) for at sikre en mere jævn spiloplevelse.
Philips-modellen har i år fået en særlig dedikeret spilindstilling, og vi målte forsinkelsen til omkring 15 millisekunder.
Billedkvalitet
Hvad angår billedgengivelsen, så har Philips OLED806 klart mange fællestræk med de tilsvarende OLED-skærme fra Panasonic og LG. Her får man først og fremmest fremragende sortniveau og kontrast, præcis som man forventer af OLED. Philips-skærmen har også meget jævne og glatte bevægelser, hvilket giver den en lille fordel på adventure-spil.
Philips er ikke kendt for at spare på krudtet, når det gælder billedprocessering, og den kraftige P5 AI-videoprocessor formår at fremhæve kontrast og detaljer samt gøre bevægelserne mere sømløse, uden at det virker overdrevet.
Det er dog Ambilight, der er prikken over i’et for Philips. Det farvestrålende omgivelseslys kommer nu med en særlig gaming-indstilling, som får lyset til at skifte hurtigt i takt med spillets handling. Farvelyset på bagsiden bidrager til at gøre spiloplevelsen mere nærværende – man bliver helt opslugt!
Som de fleste OLED-TV’er har Philips-skærmen suveræn kontrast i mørke scener, hvor det virkelig gløder fra lyse HDR-effekter som sollys, flammer og eksplosioner.
Derimod kan den virke lidt tam, når vi ser varieret TV-indhold i et fuldt oplyst rum. Især når man sammenligner med Mini-LED-skærme som Samsung QN90A, kan man savne lidt ekstra lysstyrke. Men hvis man gør som de fleste gamere og burer sig inde i “herreværelset”, vil det næppe være noget stort savn.
Lydkvalitet
Det er ikke kun på billedsiden, at OLED806 imponerer – lydgengivelsen er også ret heftig! 48-tommeren har samme lydsystem som de større modeller i serien og kan prale af en dedikeret subwoofer på bagsiden. Lyden er glimrende med klar stemmegengivelse og en fyldig bas til både musik og lydeffekter. Her vil mange nok føle, at de kan klare sig uden en separat soundbar.
OBS: Vi havde problemer med at få Dolby Atmos-lydsignaler ud fra OLED806 og til en separat soundbar. Dette er beskrevet nærmere i testen af søstermodellen OLED856.
Konklusion
Philips OLED806 byder på alle de velkendte og elskede kvaliteter, som vi forbinder med OLED, plus en ekstra “X-faktor” i form af det stemningsfulde Ambilight-lys, og lyden er klart bedre end gennemsnittet. OLED806 har også bred understøttelse af vigtige lyd- og billedformater, og har desuden fået en HDMI 2.1-opdatering – dog kun på to af de fire indgange.
Hardcore gaming-entusiaster vil nok savne endnu flere tilslutningsmuligheder. Ud over det kan vi trygt anbefale OLED806 til både spil og anden TV-underholdning.
Også i denne test:
Sony Bravia X90J (XR-50X90J)
Knivskarpt og lysstærkt
Sony X90J har glimrende billedkvalitet til både spil og anden TV-sjov. Men vi savner bedre tilslutningsmuligheder.
Samsung QN90A (QE50QN90A)
Træfsikker lyskanon
Samsung QN90A er et sprudlende lysstærkt TV, der giver fuld kontrol over spiloplevelsen.
Panasonic JZ1000 (TX-48JZ1000E)
Skarpt og præcist
Panasonics første 48 tommers OLED fungerer fornemt til både spil og almindeligt TV-kiggeri.
LG OLED C1 (OLED48C1)
Gamernes favorit
LG har satset kraftig på gaming på deres seneste OLED-generation. Resultatet er et TV, der fungerer fremragende til alle typer spil!
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer