TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan prale af en ny og spændende brugerflade, men kontrast og skarphed er ikke på niveau med de bedste i testen.

Af / 02/11/2021 - 14:08
Hisense A7GQ (65A7GQ)

Lyd & Billede mener

  • Hisense-skærmen har et frisk design og en ny brugerflade, der på sigt kan udfordre Android og andre systemer.
  • Billedet er ikke det skarpeste, vi har set, og TV’et mangler en række lokale apps og tjenester.

Hisense er ny på det nordiske TV-marked, men absolut ikke nogen lille aktør: Den kinesiske producent er angiveligt den fjerdestørste TV-producent på verdensplan. Nu er flere af deres TV-modeller landet i Norden, og vi har taget et kig på en af basismodellerne, 65A7GQ.

Hisense 65A7GQ

Det er først og fremmest betjeningen, der får Hisense til at skille sig ud fra den gemene hob af TV’er. Producenten er nemlig styret uden om Android og har i stedet udviklet deres eget styresystem, VIDAA U.

Vi var nysgerrige efter, hvordan det ville klare sig i forhold til de mere etablerede platforme, og blev faktisk positivt overrasket. TV’et reagerer hurtigt på kommandoer fra fjernbetjeningen og har stemmestyring, der forstår de nordiske sprog. Det vil sige, at man kan bruge sin stemme til praktiske ting som at skifte videokilde og lignende.

Når det er sagt, så kan det mærkes på app-udvalget, at der er tale om et relativt nyt system her i Norden. Essentielle tjenester som Netflix og YouTube er på plads, men VIDAA-systemet må (i hvert fald foreløbig) klare sig uden lokale streaming-tjenester som NRK, DR og SVT.

Med kun tre HDMI-indgange er Hisense-modellen også lidt skrabet på tilslutningsfronten, og ingen af dem understøtter de nyeste 2.1-funktioner fuldt ud. Dermed er 65A7GQ ikke den oplagte skærm til gaming.

Annonce
Hisense-65A7GQ-VIDAA-user-interface-scaled Hisense-65A7GQ-remote-scaled Hisense-65A7GQ-inputs-scaled
<
>
Brugerfladen VIDAA U adskiller sig fra Android og andre platforme, men fungerer bedre end frygtet. App-udvalget er imidlertid ret begrænset.

Lyd og billede

Hisense 65A7GQ har et IPS LCD-panel med direkte LED-bagbelysning, men uden local dimming. Betragtningsvinklen er god, og man kan sidde ude til siden for TV’et, uden at farverne bliver alt for blege. Lysstyrken er derimod ret svag, og det kan mærkes, at Hisense-skærmen har lavere kontrast end de bedste TV’er i testen.

Selv om TV’et understøtter HDR-formater som Dolby Vision, mangler der kraft i de lyseste nuancer, og en effektfuld serie som Squid Game fra Netflix mister derfor noget glød. Billedet virker også indimellem ret uskarpt, især under hurtige bevægelser i den populære Formel 1-dokumentar Drive to Survive.

På plussiden har Hisense A7GQ en god filmindstilling med fine og neutrale farver. Alligevel er det først og fremmest en skærm til almindeligt TV-kiggeri snarere end mørke filmaftener.

Hisense 65A7GQ PQ scaled
Billedet fra 65A7QG fremstår lidt mere gråt og fladt end de bedste i testen, og lysstyrken er relativt begrænset.

På lydsiden er Hisense A7GQ udstyret med stereohøjttalere og 2 x 10 watt forstærkerkraft. Lyden er ret tynd, men klar nok i dialogerne og ikke så indelukket som på visse andre i testen. Der er også understøttelse af Dolby Atmos surround-lyd, hvis man vil tilslutte en egnet soundbar.

Hisense A7GQ er et af de billigste TV’er i testen, og for 8.000 kroner får man en stor skærm med en smart brugerflade. Vi blev positivt overrasket over VIDAA-systemet, der virker lovende rent brugermæssigt. Den generelle billedkvalitet er imidlertid svag med lav kontrast. Derfor vil mange nok være tjent med at gå efter en lidt dyrere model.

Karakter
Hisense A7GQ (65A7GQ)
Basic

Også i denne test:

LG NANO88 (65NANO886PB)

Trives bedst i lyse omgivelser

LG-skærmen leverer masser af lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områder.

LG-skærmen har god lysstyrke, hvilket gør den velegnet til at se TV i lyse rum. Lav forsinkelse og understøttelse af 120 Hz gør, at den kan fungere godt til gaming.
Kontrast og sortniveau kunne være bedre, og TV’et har synlige glorier omkring lyse objekter.
Læs hele testen

Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)

QLED-TV med nordiske rødder

Finske Nokia er tilbage på TV-markedet med en ny serie af Android-TV’er. Sig goddag til QLED Smart TV 6500D!

Nokias TV leverer et skarpt og farverigt billede med bedre kontrast end flere af konkurrenterne.
Skærmen kan være en udfordring at montere, og Android-brugerfladen halter lidt bagefter i forhold til de hurtigste TV’er i testen.
Læs hele testen

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fint til prisen

Panasonic er kendt for at levere god billedkvalitet til fornuftige priser. JX800E er deres første Android-TV og leverer fin ydelse til prisen.

Panasonic-skærmen serverer et skarpt og detaljeret billede med naturlige farver. Android-brugerfladen sørger for et godt udvalg af apps.
Kontrast og sortniveau er ikke helt på højde med de bedste, og Panasonic må nøjes med tre HDMI-indgange uden de nyeste gaming-funktioner.
Læs hele testen

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gør en forskel

Philips The One PUS8506 adskiller sig fra konkurrenterne ved sit farvestrålende omgivelseslys, som afgjort bidrager til at forstærke billedoplevelsen.

Philips-skærmen leverer flot billedkvalitet med glimrende kontrast, og det farvestrålende Ambilight-lys er med til at løfte oplevelsen.
Lyden er relativt tynd og kan have brug for assistance fra en soundbar.
Læs hele testen

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Fint billede til prisen

Samsung AU8075 har et slankt og fint design. Det er et prisgunstigt TV, men billedgengivelsen kan ikke matche producentens egne QLED-modeller.

Samsung-skærmen har et lækkert og placeringsvenligt design samt en fremragende brugerflade.
Billedet er ret gennemsnitligt og mangler lidt kontrast og nuancer i forhold til de bedste.
Læs hele testen

Sony X89J (KD-65X89J)

Flot farvegengivelse

Sony-skærmen har flere gode kvaliteter, men mangler lidt knald på kontrasten for at følge med de bedste.

Sony-skærmen byder på en flot, neutral farvegengivelse og rigeligt med tilslutningsmuligheder.
Kontrasten er lidt for lav til at hævde sig i forhold til de bedste TV’er i testen. Lydgengivelsen er også relativt tynd.
Læs hele testen

TCL QLED850 (65QLED850)

Stærkt på lyd og billede

TCL QLED850 kvitterer med glimrende billedkvalitet og lydgengivelse. Helt klart et af de allerbedste køb i prisklassen!

QLED850 har imponerende skarphed og kontrast. Bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder gør det til et fremragende allround-TV.
Betragtningsvinklen er noget begrænset, og billedet kan derfor opleves som lidt kontrastsvagt, når man sidder ude til siden. TV’et ser derfor bedst ud lige forfra.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 år med Ambilight: Her er Philips' hidtil bedste TV

En blændende billedoplevelse

Potent premium-skærm

Stort, ja - men er det godt?

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne