LG er nok et navn, de fleste forbinder med OLED, men den sydkoreanske producent leverer også en lang række LCD-TV’er i forskellige størrelser og prisklasser. Her tjekker vi en af de billigere modeller ud, nemlig NANO886.
LG NANO88
Denne skærm fra LG skiller sig lidt ud fra mængden rent designmæssigt med en buet fod og en ramme i børstet metal. Vi bemærker imidlertid, at TV’et er lidt tykkere set fra siden end flere andre testdeltagere. Skærmen vil derfor rage lidt ud, hvis man vælger at vægmontere den.
LG er kendt for deres egen unikke brugerflade, WebOS, hvor man bruger pegefjernbetjeningen Magic Remote til at navigere i menuerne. Det kan virke lidt uvant i starten, men føles hurtigt behageligt.
Tilslutningsmulighederne er gode med fire HDMI-indgange, hvoraf to har høj nok båndbredde til at understøtte 4K 120 fps videosignaler. LG står stærkt med gaming-venlige funktioner som VRR og FreeSync. Vi målte desuden forsinkelsen til ca. 10 millisekunder i spilindstillingen, hvilket placerer LG-skærmen blandt de hurtigste i testen.
Lyd og billede
På lydsiden kan LG tilbyde mange forskellige lydindstillinger, deriblandt en separat AI-indstilling, der optimerer lyden i forhold til kildematerialet. Det lyder desværre ret kunstigt, da den tilføjer alt for meget rumklang. Vi foretrak for det meste Biograf-indstillingen rent lydmæssigt.
LG’s TV understøtter også eARC og Dolby Atmos, så det nemt kan kobles til en kompatibel soundbar. Det vil vi anbefale, for den indbyggede lyd er temmelig tynd.
Når alt kommer til alt, er det billedoplevelsen, det handler om, og her får vi et lidt blandet indtryk af LG NANO88. Desværre er sortniveauet og kontrasten fra denne LCD-skærm kun sådan nogenlunde.
TV’ets bagbelysning og local dimming efterlader tydelige glorier omkring lyse objekter, hvilket er tydeligt, når man ser film og serier om aftenen. Det er især mærkbart på en effektfuld serie som Squid Game. LG-skærmen ligger afgjort et stykke under TCL og Philips, hvad angår sortniveau og detaljer i mørke scener. Til gengæld er lysstyrken god, hvilket gør skærmen velegnet til at se TV i lysere omgivelser.
“Et udmærket TV til lyse rum, men bagbelysningen på denne skærm er ikke den bedste. Billedoplevelsen er ret flad i forhold til testens bedste, for slet ikke at tale om LG’s egne OLED-skærme,” siger Audun.
Også i denne test:
Hisense A7GQ (65A7GQ)
Smart nykommer
Kinesiske Hisense kan prale af en ny og spændende brugerflade, men kontrast og skarphed er ikke på niveau med de bedste i testen.
Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)
QLED-TV med nordiske rødder
Finske Nokia er tilbage på TV-markedet med en ny serie af Android-TV’er. Sig goddag til QLED Smart TV 6500D!
Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
Fint til prisen
Panasonic er kendt for at levere god billedkvalitet til fornuftige priser. JX800E er deres første Android-TV og leverer fin ydelse til prisen.
Philips The One 65” (65PUS8506/12)
Ambilight gør en forskel
Philips The One PUS8506 adskiller sig fra konkurrenterne ved sit farvestrålende omgivelseslys, som afgjort bidrager til at forstærke billedoplevelsen.
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
Fint billede til prisen
Samsung AU8075 har et slankt og fint design. Det er et prisgunstigt TV, men billedgengivelsen kan ikke matche producentens egne QLED-modeller.
Sony X89J (KD-65X89J)
Flot farvegengivelse
Sony-skærmen har flere gode kvaliteter, men mangler lidt knald på kontrasten for at følge med de bedste.
TCL QLED850 (65QLED850)
Stærkt på lyd og billede
TCL QLED850 kvitterer med glimrende billedkvalitet og lydgengivelse. Helt klart et af de allerbedste køb i prisklassen!
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer