Dette TV fra Philips har fået tilnavnet “The One”. Ifølge producenten selv skyldes det, at PUS8506-modellen tilbyder alle de vigtigste funktioner til en attraktiv pris!
Philips The One
Designmæssigt er The One flot at se på, med en stilfuld fod og en slank ramme i lyst aluminium. Fjernbetjeningen er derimod lidt af en mursten: Philips måtte gerne have inkluderet en slankere og mere elegant variant, synes vi.
TV’et virker til gengæld hurtigt, responsivt og behageligt i brug. Android-brugerfladen giver bred adgang til de vigtigste apps og tjenester, inklusive Disney+, Paramount+ med flere.
Philips har også sørget for bred formatunderstøttelse: The One er kompatibelt med HDR-videoformaterne HDR10+ og Dolby Vision. Dermed er man sikret, at mange af de nyeste film og serier kan ses i det bedste tilgængelige format.
Skærmfrekvensen er imidlertid begrænset til 50/60 Hz, og TV’et vil derfor ikke kunne udnytte den hurtigste grafik (4K 120 fps) fra Xbox Series X eller PlayStation 5. Spilindstillingen er ellers glimrende, med ca. 10 millisekunders forsinkelse (input-lag). Desuden er det ret underholdende at spille med Ambilight-lyset aktiveret!
Glimrende billede, men lidt tynd lyd
Ambilight er et velkendt Philips-patent, der lyser bagvæggen op med farver, som matcher handlingen. Det giver billedoplevelsen lidt af et pift, og det fik vi en påmindelse om, da vi tjekkede TV’et ud med 1. sæson af Squid Game.
Netflix-produktionen bruger i høj grad stemningsskabende lyssætning og HDR-effekter til at stimulere sanserne, og vi oplevede, at Ambilight-lyset bare trak os endnu mere ind i handlingen.
Philips-skærmen klarer sig også glimrende på egen hånd, uden omgivelseslyset aktiveret. Det IPS-baserede LCD-panel giver en god betragtningsvinkel og har rigeligt med lysstyrke, som gør TV’et velegnet til at se fjernsyn i et fuldt oplyst rum.
Skarpheden er formidabel og formår virkelig at få detaljerne frem i en fartfyldt serie som Formula 1: Drive to Survive. Bevægelserne er glatte og sømløse, uden at det ser kunstigt ud. Kontrast og lysfordeling er også fuldt på højde med konkurrenterne i testen.
Billedmæssigt er PUS8506 klart blandt testens bedste. Derimod synes vi, at Philips kunne have gjort sig mere umage med lydgengivelsen. Lyden fra de indbyggede højttalere er forholdsvis tynd, og stemmer lyder lidt indelukket i forhold til f.eks. TCL. En separat soundbar er afgjort påkrævet, hvis man vil matche det farvestrålende billede!
Også i denne test:
Hisense A7GQ (65A7GQ)
Smart nykommer
Kinesiske Hisense kan prale af en ny og spændende brugerflade, men kontrast og skarphed er ikke på niveau med de bedste i testen.
LG NANO88 (65NANO886PB)
Trives bedst i lyse omgivelser
LG-skærmen leverer masser af lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områder.
Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)
QLED-TV med nordiske rødder
Finske Nokia er tilbage på TV-markedet med en ny serie af Android-TV’er. Sig goddag til QLED Smart TV 6500D!
Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
Fint til prisen
Panasonic er kendt for at levere god billedkvalitet til fornuftige priser. JX800E er deres første Android-TV og leverer fin ydelse til prisen.
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
Fint billede til prisen
Samsung AU8075 har et slankt og fint design. Det er et prisgunstigt TV, men billedgengivelsen kan ikke matche producentens egne QLED-modeller.
Sony X89J (KD-65X89J)
Flot farvegengivelse
Sony-skærmen har flere gode kvaliteter, men mangler lidt knald på kontrasten for at følge med de bedste.
TCL QLED850 (65QLED850)
Stærkt på lyd og billede
TCL QLED850 kvitterer med glimrende billedkvalitet og lydgengivelse. Helt klart et af de allerbedste køb i prisklassen!
Jeg har også et philips tv.
70pus8505 men jeg kan desværre ikke sige at det har et godt billede der er rigtig meget pixelering i mørke scener.
Philips Danmark var ikke til nogen hjælp, de sagde at det var inde for deres specifikationer. Så nu siddet jeg med et tv, som jeg ikke har lyst til at tænde. Jeg venter bare på at det går i stykker, så kan jeg købe et nyt. Meget skuffende.