Der er få ting i livet, der kan måle sig med at være tilskuer på et fuldt besat fodboldstadion. Stemningen blandt publikum og ikke mindst det øredøvende brøl, når der bliver scoret, er noget for sig. Især når man hepper på det rigtige hold!
Det er ikke let at genskabe stadionfølelsen hjemme i stuen, men teknologien bringer os stadig nærmere. Direktesendte fodboldkampe er et studie i avanceret tv-produktion, og under verdensmesterskaberne vil der være snesevis af tv-kameraer og mikrofoner, der følger bolden med laserpræcision – alt sammen for at bringe milliarder af tv-seere tættere på handlingen.
Man kommer til et punkt, hvor det næsten er som at være der selv – hvis man altså har et ordentligt billede og tilsvarende lyd.
Tid til et nyt tv?
Direktesendte sportsbegivenheder har en særlig evne til at få tv’et i stuen til at virke gammelt, forældet og … lille. Det er noget, tv-producenter forstår at udnytte. Op til VM er butikshylderne fyldt til randen med nye 2018-modeller lavet til at vise både serier, film og sport i al sin pragt.
Når tv’et alligevel skal opgraderes, er det også almindeligt at gå op i skærmstørrelse. 55 tommer er stadig den mest solgte, men 65 tommer er ved at blive den nye favorit. Nogle vælger endda 75 tommer eller mere for at få den biograffølelse, det giver.
Udfordringen er, at jo større skærmen er, jo tydeligere bliver svaghederne også. Fodbold og andre hurtige sportsgrene stiller store krav til tv’ets koordination og er faktisk noget af det sværeste tv-indhold at præsentere rigtigt. Med et stort, sammenhængende grønt felt over hele skærmen er det let at spotte ujævnheder og billedstøj, og det er ikke alle tv’er, der kan følge med i de hurtigste driblinger.
Derfor kan det sjældent betale sig at vælge den største og billigste skærm, man kan finde – brug hellere lidt ekstra penge på god billedkvalitet, er vores råd.
Testen
I denne test ser vi på et udvalg af de mest interessante 65 tommers modeller til mellem 10.000 og 25.000 kroner, der tilsammen repræsenterer et bredt udsnit af markedet.
Vi stiller som sædvanlig de største krav til billedkvaliteten, men lægger også vægt på lyd og brugervenlighed. Da det er en sportsorienteret test, har vi lagt ekstra vægt på god farvegengivelse, jævne bevægelser og god billedprocessering. Men vi har ikke glemt kontrast og sortniveau, der stadig er afgørende for den bedst mulige gengivelse af film og serier.
De opgivne priser er vejledende, og markedspriserne kan være betydelig lavere afhængigt af tilbud og efterspørgsel. Tjek prissøgningstjenester som f.eks. PriceRunner for de til enhver tid laveste priser!
LG 65UK6950
Fint til sport og spil
Dette LG-tv fungerer godt til sport og kan prale af lynhurtig respons til glæde for gaming-entusiaster.
Samsung QE65Q6FAMTXXC
Pletskud
Med 65Q6F får du mange af finesserne fra Samsungs topmodeller i en billigere indpakning.
Philips 65PUS8303
Oprykningsklar
Med denne Philips-model tager vi et klart skridt op ad kvalitetsskalaen.
LG 65SK7900
Bedst til bold
LG 65SK7900 er et flot tv til sport og spil, men ikke det bedste til filmhygge.
Panasonic TX-65FX700E
Godt angreb
Panasonic har tradition for vellavede tv’er med naturlig billedkvalitet, og den nye model i FX700-serien er ikke nogen undtagelse.
Sony KD-65XF9005
Guldvinderen
Topscoreren fra Sony koster lidt mere end konkurrenterne, men sikke et billede, det leverer!
LG 65SK8500
Top-tv med stjernenykker
Topmodellen fra LG er et bragende godt tv på mange måder, men det byder også på nogle udfordringer.
Philips 65PUS7363
Stolpe ud
Philips-skærmen har mange gode egenskaber, men det rækker ikke til en podieplacering for 65PUS7363.