LG 65SK7900 har et temmelig simpelt design. Det mangler lidt den eksklusive udførelse, man får med LG’s OLED-modeller såvel som det dyrere SK8500. Når det er sagt, så er byggekvaliteten dog helt okay. En ting, man bør bemærke, er at de to fødder kun kan monteres helt yderst. Det betyder, at denne 65-tommer kræver et ret bredt tv-møbel.
Brugervenlighed og funktioner
LG’s smart-platform WebOS er blandt de hurtigste og mest behagelige i brug, og er man først blevet vant til pegefjernbetjeningen Magic Remote, kan det være svært at skifte.
Udvalget af apps er godt. Det er også et såkaldt “Netflix Approved TV” med en særlig Netflix-knap og lynhurtig opstart fra standby. Desuden understøtter det vigtige videoformater som Dolby Vision, der giver mulighed for god gengivelse af HDR-film. Vi målte gaming-mode til ca. 30 millisekunders forsinkelse.
Billedkvalitet
På billedfronten kan LG-skærmen prale af et såkaldt IPS NanoCell LCD-panel, som bl.a. skulle udmærke sig med et bredt farvespektrum og ekstra bred betragtningsvinkel.
Farverne ser også godt ud i praksis, men LG’s såkaldte “Football Mode” billedindstilling virker noget overdrevet. Vi kan bedre lide standardindstillingen: Her får du mere neutrale farver kombineret med glimrende skarphed, også når kameraet panorerer hurtigt hen over banen.
LG-skærmen opfylder forventningerne på sport: Billedet bevarer kulører og kontrast, mens Samsung Q6F og Panasonic FX700 bliver mere blege og udvaskede i sammenligning. Her er du sikret en god billedoplevelse, uanset hvor i sofaen du sidder.
Lysstyrken er rigtig god og tilstrækkelig til at se tv ved højlys dag. LG-skærmen falder derimod lidt igennem på film og serier med mange mørke scener. Den lokale dæmpning er meget grov og deler billedet op i tre blokke, der får en meget synlig effekt af “lysblødning”. Hvilket står i skarp kontrast til, hvad man oplever med LG’s OLED-skærme.
Lydkvalitet
LG-skærmen har standard undermonterede højttalere og 20 watt udgangseffekt. Den har imidlertid god lydprocessering og kan byde på simuleret surround-lyd (DTS Virtual:X). Lydoplevelsen er bestemt brugbar og ligger en tand over konkurrenterne fra Samsung og Panasonic.
Konklusion
Det er fristende at bruge udtrykket “bedst til bold” om LG-skærmen, da den fungerer godt til fodbold og andet sportsindhold. Fed farvegengivelse og bred betragtningsvinkel gør den til en potentiel favorit i sportsglade hjem. LG SK7900 har imidlertid en del mangler på sortniveau og kontrast, så de, der bedre kan lide at binge-watche serier end at se sport, bør nok kigge andetsteds.
Også i denne test:
Philips 65PUS7363
Stolpe ud
Philips-skærmen har mange gode egenskaber, men det rækker ikke til en podieplacering for 65PUS7363.
LG 65SK8500
Top-tv med stjernenykker
Topmodellen fra LG er et bragende godt tv på mange måder, men det byder også på nogle udfordringer.
Sony KD-65XF9005
Guldvinderen
Topscoreren fra Sony koster lidt mere end konkurrenterne, men sikke et billede, det leverer!
Panasonic TX-65FX700E
Godt angreb
Panasonic har tradition for vellavede tv’er med naturlig billedkvalitet, og den nye model i FX700-serien er ikke nogen undtagelse.
Philips 65PUS8303
Oprykningsklar
Med denne Philips-model tager vi et klart skridt op ad kvalitetsskalaen.
Samsung QE65Q6FAMTXXC
Pletskud
Med 65Q6F får du mange af finesserne fra Samsungs topmodeller i en billigere indpakning.
LG 65UK6950
Fint til sport og spil
Dette LG-tv fungerer godt til sport og kan prale af lynhurtig respons til glæde for gaming-entusiaster.