Sony har en lang tradition for at lave gode tv’er, hvor billedkvaliteten er i fokus. Vi har endnu testvinderen 55XE9005 fra 2017 i frisk erindring, og det er disse præstationer, det nyankomne XF9005 nu skal prøve at kopiere.
Brugervenlighed og funktioner
Ligesom Philips har Sony sat deres lid til Android som smart-operativsystem. Vi synes imidlertid, at Sony har formået at integrere deres egne menufunktioner bedre, end Philips har. Fjernbetjeningen er også bedre med hurtigere respons på knaptryk.
App-udvalget er som på de fleste Android-tv’er, med mulighed for at streame indhold fra mobilen via indbygget Chromecast. Sony XF9005 har også en separat Game Mode, hvor vi målte forsinkelsen til ca. 35 millisekunder.
Billedkvalitet
Noget af det, der adskilte sidste års Sony-model fra konkurrenterne, var den suveræne LED-bagbelysning, som gav uovertruffen kontrast og lysstyring. Det har Sony bevaret på årets model. Desuden har de udstyret XF9005 med den samme billedprocessor, X1, som man finder i OLED-modellerne.
Sonys processor går for at være en af de bedste “billedmotorer” på markedet, og det er let at se hvorfor: Bravia XF9005 leverer testens soleklart bedste farvegengivelse, fuld af krudtstærke nuancer. Skarpheden er også suveræn. Her kan du nærmest se hvert eneste lille græsstrå på plænen, og det er let at følge med i spillet, selv når kameraet panorerer.
Sony-skærmen har en dedikeret sportsindstilling, der ser glimrende ud uden at overdrive farvemætningen. Det eneste, der trækker lidt ned, er den relativt snævre betragtningsvinkel.
Bravia XF9005 siger heller ikke nej, når der er film og serier på programmet. Her kommer det overlegne sortniveau til sin ret. Med ægte LED-bagbelysning har skærmen rigtig god lokal kontrast og lysstyring med evnen til at være mørk, når det kræves, og samtidig slå til med ordentlig lysstyrke. Dermed er det som skabt til at sætte ekstra fut i både HDR-film fra UHD Blu-ray og Netflix-indhold som Stranger Things eller Star Trek: Discovery.
Lydkvalitet
Sony XF9005 har et ret simpelt lydsystem med almindelige undermonterede højttalere, og lyden er ikke rigtig noget at skrive hjem om. Det lyder ret indelukket uden særlig meget bas eller dynamik. Her er der ingen tvivl: Dette tv har brug for en soundbar for at yde det flotte billede retfærdighed.
Konklusion
Sony 65XF9005 er den dyreste model i testen, men i dette tilfælde er det virkelig pengene værd. Udfordreren fra Sony er det eneste, der behersker alle tv-discipliner (sport, spil, film og serier) uden at vakle. Den knaldstærke LED-bagbelysning giver rigelig kontrast til alt tv-indhold. Sony er også blandt de bedste, når det gælder bevægelser. Det følger handlingen på banen uden at miste fokus og kan følge med i selv de hurtigste driblinger.
Et forrygende godt allround-tv og en værdig vinder af VM-trofæet!
Også i denne test:
Philips 65PUS7363
Stolpe ud
Philips-skærmen har mange gode egenskaber, men det rækker ikke til en podieplacering for 65PUS7363.
LG 65SK8500
Top-tv med stjernenykker
Topmodellen fra LG er et bragende godt tv på mange måder, men det byder også på nogle udfordringer.
Panasonic TX-65FX700E
Godt angreb
Panasonic har tradition for vellavede tv’er med naturlig billedkvalitet, og den nye model i FX700-serien er ikke nogen undtagelse.
LG 65SK7900
Bedst til bold
LG 65SK7900 er et flot tv til sport og spil, men ikke det bedste til filmhygge.
Philips 65PUS8303
Oprykningsklar
Med denne Philips-model tager vi et klart skridt op ad kvalitetsskalaen.
Samsung QE65Q6FAMTXXC
Pletskud
Med 65Q6F får du mange af finesserne fra Samsungs topmodeller i en billigere indpakning.
LG 65UK6950
Fint til sport og spil
Dette LG-tv fungerer godt til sport og kan prale af lynhurtig respons til glæde for gaming-entusiaster.