55HX855 hører hjemme i Sonys næstbedste modelserie efter 9-serien og bruger Sonys efterhånden velkendte Monolithic Design-koncept med et “rammeløst” tv med heldækkende glasfront og en sokkel, som dækker hele skærmbredden. Nyt i år er, at Sony har gjort den stilige sokkel standard på HX855. Soklen dækker hele bredden på tv’et og tilter det svagt bagover – perfekt, hvis tv’et skal stå på et lavt tv-bord.
Brugervenlighed og finesser
Sony har inkluderet en egen i-Manual, som forklarer tv’ets funktioner og indstillinger på en forbilledlig måde på alle tre skandinaviske sprog. På internetportalen byder Sony på et ganske begrænset og ikke særlig overskueligt udvalg af tjenester, som bærer lidt præg af den lokale forankring, vi ser hos LG, Panasonic og specielt Samsung. HX855 er imidlertid klargjort til Sonys Google TV-boks, som efter planen skal lanceres senere i år. Den tilsluttes tv’et og integreres i menusystemet samt styres med samme fjernbetjening. Man har lov til at håbe, at denne boks vil opveje tv’ets nok så begrænsede netfunktioner.
Billedkvalitet
Sony-skærmen bruger i lighed med konkurrenterne et LED-panel med kantmonterede lysdioder, men har klart udnyttet det bedre end mange andre. Ved brug af et mørkere og mere mat glas foran skærmen reduceres refleksioner fra omgivelserne, samtidig med at unødvendigt baglys dæmpes på en effektiv måde. Resultatet er, at Sony-skærmen får et dramatisk meget bedre sortniveau med langt mindre “spejling” i skærmglasset.
Det bevirker igen, at Sony 55HX855 får en vældig konsistent og høj ydelse i både lyse og mørke omgivelser – perfekt til allround-brug! Den leveres også med en række gode forhåndsindstillinger til billedet. Via funktionen Scenevalg kan du vælge optimerede indstillinger til bl.a. biograf, sport og spil, som fungerer godt.
I standardmodus bruger Sony en del tung billedbehandling, som ikke hænger med på højopløste signaler. Den mere ædruelige Cinema-modus ser langt bedre ud, og her er 55HX855 den, som kommer tættest på det optimale blandt LED-skærmene i testen. Den har et brillant og farvestærkt billede med neutrale farver. Sony-skærmen udmærker sig også med en rigtig god sportsmodus, hvor billedet beholder skarpheden, selv under de heftigste kamerapanoreringer. Sony-skærmen er helt klart vores favorit til fodbold og anden sportslig udfoldelse!
Hvor billedet er fedt, er lyden desværre tilsvarende tynd. Selv om højttalerne er flyttet til den nok så rummelige tv-sokkel, har det ikke nogen positiv indvirkning på lyden, som er meget tynd og tam.
Konklusion
Sony 55HX855 er ikke det “smarteste” tv i klassen, og vi savner lydkvalitet på samme niveau, som nogle af modstanderne kan fremvise. 55HX855 scorer imidlertid højt, hvor det tæller allermest: Billedkvaliteten er særdeles god og konsistent uafhængigt af tv-indhold og lysforhold, og med imponerende sortniveau. Med gode billedmodi til sport, film og almindeligt fjernsyn er det her et bragende godt allround-tv, som vi på det varmeste kan anbefale.
Også i denne test:
Sharp LC-70LE836S
Kolossal filmskærm
Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskærm for film- og sportsgalninge!
Samsung 64E8005GU
Designerplasma
Samsung vækker opsigt med de lækre linjer på deres plasmamodel.
Panasonic 50VT50
King of the Hill
Panasonics bedste plasmaer har i en årrække været regnet som en reference for billedkvalitet. Årets model er yderligere forbedret, men nu begynder konkurrenterne at puste japanerne i nakken …
Grundig 55 VLE 9270 CP
Meget for pengene
For dig, der vil have et simpelt tv med god ydelse, er Grundigs nye skærm et interessant alternativ.
Samsung 55ES6805
Næsten komplet
Samsungs nye 6-serie byder på rigtig mange finesser og høj billedkvalitet til en fornuftig pris.
LG 55LM760T
Koreansk udfordrer
LG stiller med et tv, som kommer tæt på rivalen Samsung i design – men hvad med billedkvaliteten?
Panasonic L55DT50
Japansk LED-satsning
Panasonic er bedst kendt for deres plasmaskærme, men i år lancerer de også flere spændende LED-skærme, heriblandt mellemmodellen DT50.