annonce
(Foto: LG)
LG OLED65B8PLA

Test:
LG OLED65B8PLA

OLED-kup!

LG’s nye basismodel er en hård udfordrer for både konkurrenterne og LG selv. Det giver mindst 90 procent af topmodellernes billedkvalitet – til en meget rarere pris!

annonce

Der er ingen tvivl om, at OLED har haft en eventyrlig udvikling: Fra ukendt, højteknologisk vidunder, som man kun fik at se på elektronikmesser, til den dominerende teknologi i high-end-klassen. Selv om nogle LCD-konkurrenter lurer i kulisserne, er der meget ved OLED-tv’erne, der er let at holde af. Den formidable kontrast, sortniveauet og de lækre farver er tydelige fra første øjekast.

OLED er langsomt, men sikkert på vej ned i pris, og B8 er indgangsbilletten til LG’s OLED-univers. Selv om man stadig kan købe sidste års populære model B7 på oprydningssalg, er det B8, der gælder, hvis du vil have sidste skrig fra sydkoreanerne. Forgængeren har været utrolig populær, så den nye model har meget at leve op til!

Tv’ets centralt monterede fod gør, at det kan stå på de fleste tv-møbler. Tilslutninger sker via to indfældede paneler på bagsiden. LG har dog ikke lagt til rette for skjult kabelføring. (Foto: LG)

OLED B8: Design

På papiret er der ikke den store forskel mellem den gamle og den nye model, men det er blevet pænere. B-serien har traditionelt haft en lidt enklere byggekvalitet end de andre OLED-skærme, men der er ikke noget ved B8, der skriger “billigt”.

Mens forgængeren havde en lidt bastant grå indpakning, har den nye model fået en slank sort metalramme, der ligner sidste års C7-model. Det er også tyndt som en pandekage og bør håndteres varsomt, når du skal sætte det op.

Alle HDMI-indgangene understøtter HDMI 2.0b/HDCP 2.2, så du kan tilslutte 4K Blu-ray-afspiller, Apple TV og spilkonsoller uden problemer. LG har også understøttelse af de fleste HDR-formater, inklusive Dolby Vision, som sikrer optimal kontrastoplevelse med en række titler. Desuden er B8 udstyret med en lynhurtig gaming-mode: Vi målte forsinkelsen til kun 18 millisekunder.

Er man først blevet vant til at navigere med LG’s pegefjernbetjening, kan det være svært at give slip. Med musemarkøren er det legende let at gennemse menuerne, og de mest brugte apps ligger lettilgængelige med genveje på menulinjen. (Foto: LG)

Brugervenlighed og funktioner

B8 er den billigste 4K OLED-skærm fra LG i år, men der er stort set kun kosmetiske forskelle mellem den og LG’s øvrige modeller. Med én vigtig undtagelse: Mens C8, E8 og W8 anvender producentens nye Alpha 9-processor, må B8 klare sig med sidste års Alpha 7, som har lidt mindre regnekraft til de krævende billedprocesser. I praksis er forskellen dog ikke særlig stor, hvilket vi vender tilbage til.

Brugermæssigt er der heller ikke den store forskel. B8 kommer med den nyeste version af LG’s menusystem WebOS samt den nyeste Magic Remote fjernbetjening. Sidstnævnte har selvfølgelig Netflix-knap og en fiks lille mikrofon, så du kan kommunikere med tv’et – fortrinsvis via tjenester som Google Assistant, når den bliver tilgængelig i Norden.

annonce

Er man først blevet vant til at navigere med LG’s pegefjernbetjening, kan det være svært at give slip. Med musemarkøren er det legende let at gennemse menuerne, og de mest brugte apps ligger lettilgængelige på menulinjen.

annonce

Billedkvalitet

Vi husker stadig, hvordan vi tabte kæben, første gang vi testede et OLED-tv. Kontrast og sortniveau kunne gøre selv Bjergkøbing Grand Prix til en “out of this world”-oplevelse! Her nogle år senere har den største wow-effekt lagt sig, men vi bliver stadig imponeret, hver gang vi ser et 4K OLED-tv i aktion. Der er noget ved den blæksorte baggrund og skarpheden punkt for punkt, som får et almindeligt LCD-tv til nærmest at virke defekt i sammenligning.

LG OLED B8 viser sci-fi-thrilleren Altered Carbon i al sin futuristiske pragt. Netflix-serien serveres i strålende Dolby Vision HDR-kvalitet og med Atmos-lydspor. Serieskaberne har taget alle virkemidler i brug og giver os et skræmmende realistisk, omend dystert billede af fremtiden.

LG-skærmen håndterer det krævende kildemateriale på eksemplarisk vis og giver os en tv-oplevelse, vi sent vil glemme! Nærbillederne af Joel Kinnaman har aldrig set skarpere ud, og når skyderierne tager fart i første afsnit, er vi lige ved at dukke os. At LG-skærmen er egnet til at fråse i film og serier, er hævet over enhver tvivl. Det er bare at dæmpe belysningen og nyde den eksplosive kontrast.

Hvad bevægelse angår, er LG-skærmen blandt de glatteste, vi har set. Sport og spil serveres med jævne og sømløse bevægelser uden at bryde op i støj og forvrængning. Selv om storebror OLED65C8 kan prale af ekstra hestekræfter i sin A9-billedprocessor, er der ikke den store forskel i praksis. De to modeller har så godt som identisk billedprocessering og leverer også meget ens måleresultater. A7-processoren virker mere end god nok på det materiale, der er tilgængeligt i dag.

annonce

B8 er selvfølgelig ikke uden konkurrenter: Samsungs nye våbendrager Q8D befinder sig i samme prisklasse. Det er et LCD-tv med direkte LED-bagbelysning og dets typiske fordele og ulemper. OLED er stadig konge, hvad angår sortniveau, hvilket gør LG-skærmen bedst egnet til tv-kiggeri i mørke rum. I lysere omgivelser kommer Samsungs formidable lysstyrke (ca. det dobbelte af LG’s!) mere til sin ret. Samsung kan også prale af en tand skarpere smart-tv og spiltilstand.

(Foto: LG)

Lydkvalitet

B8 er udstyret med de samme undermonterede stereohøjttalere som C8, men foden mangler den “lydtragt”, som storebror bruger til at lede lyden fremad. Lyden er relativt fyldig og klar, men yder ikke billedet retfærdighed. En soundbar er klart at anbefale, helst en Atmos-kapabel som LG SK10Y.

I den forbindelse er det rart, at B8 har indbygget Dolby Atmos lydprocessering, som er tilgængelig fra både Blu-ray, Apple TV og indbygget Netflix.

Konklusion

På papiret er LG’s billigste 4K OLED lidt svagere udstyret end topmodellerne, men i virkeligheden er det et knaldgodt tv med meget få ankepunkter. Vi måtte virkelig have luppen frem for at skelne OLED B8 fra de andre familiemodeller, og billedmæssigt er det kun småting, der adskiller LG fra storebrødrene i C8- og E8-serien, ud over lidt mere avanceret design og lyd.

Derfor fremstår OLED65B8 som det bedste køb i LG’s portefølje og sandsynligvis et af årets bedste tv’er i premiumklassen.

Bedste pris på LG OLED65B8PLA
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Størrelse/type: 65″ 4K OLED-tv

Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Operativsystem: WebOS 4.0

Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB

Udgange: Optisk digital lyd ud

HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor

Andet: Dolby Atmos-kompatibelt

Web: lg.com

Pris: 21.999 kr
Plus Eksplosiv kontrast og bundløst sortniveau gør, at LG-skærmen er som skabt til at vise moderne serier og film i hjemmebiomørket.
Minus Du har brug for en soundbar, hvis lyden skal matche billedkvaliteten.
LG OLED65B8PLA produktside

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  annonce

  Læs også

  LG 65SK9500

  LG 65SK9500

  For pokker, sikke nogle farver! LG er bedst kendt for deres lækre OLED-skærme, men deres bedste LCD-tv er heller ikke tabt bag en vogn.
  Sony KD-65AF9

  Sony KD-65AF9

  Her ved udgangen af tv-året slår Sony til med en ny OLED-topmodel. Bravia KD-65AF9 byder på design, billede og lyd i high-end-klassen.
  Philips 65OLED803

  Philips 65OLED803

  Savner du et tv, der skiller sig ud fra mængden? Du skal lede længe efter en mere heftig billedmaskine end Philips 65OLED803.
  LG OLED65E8PLA

  LG OLED65E8PLA

  Med LG’s “næsten-topmodel” i E8-serien får du fænomenal billedkvalitet i en lækker indpakning, men det koster også derefter.
  Panasonic TX-65FZ950E

  Panasonic TX-65FZ950E

  Panasonic TX-65FZ950E varter op med billedkvalitet i referenceklassen og lyd, der matcher.
  Panasonic TX-65FZ800E

  Panasonic TX-65FZ800E

  Panasonic FZ800 byder på noget af det sejeste, vi har set af billedkvalitet, helt uden kunstige tilsætningsstoffer. Der er linet op til en oplevelse ud over det sædvanlige!
  LG OLED65C8

  LG OLED65C8

  For dig, der går lidenskabeligt op i billedkvalitet, er LG’s nye OLED et af de bedste tv’er, du kan købe.
  Sony KD-65AF8

  Sony KD-65AF8

  Sony følger op på sidste års OLED-triumf med en lækker high-end-model. Men har Bravia AF8 det, der skal til for at tage tv-tronen i år?