TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Loewe Bild 7 55

OLED i luksusklæder

Hvor meget luksus-OLED får man for 43.000 kroner, og er det smart nok?

Af / 28/06/2017 - 14:11
Loewe Bild 7 55

Lyd & Billede mener

  • Bild 7 har et imponerende billede, der kan være knaldsort og detaljerigt på samme tid. Dertil er det pakket umådelig pænt ind.
  • Menuerne er sløve og forvirrende at finde rundt i. Loewe insisterer på at bruge deres eget OS, hvilket betyder alt for få apps.

Det tyske luksus-brand Loewe behøver ingen nærmere introduktion. Ligesom B&O servicerer de en speciel målgruppe, der foretrækker underspillet elegance og luksus frem for de nyeste teknologiske landvindinger. Ligesom i moderne byggeri er de foretrukne materialer glas og stål. Her er motoriserede vægophæng og fiffige højttalerløsninger.

Det er elegant, og det er luksuriøst. Men prisen er også derefter. Vores testmodel på 55 tommer koster i danske kroner 42.995. For mindre end en tredjedel kan man få LG’s prisvindende B6, der stadig bruges som reference. Er Bild 7 pengene værd?

Loewe Bild 7 55: Design

Kigger vi først på designet, er det tydeligt at se, at Loewe er noget helt andet end LG, Sony og Samsung. Panelets ramme er af metal og har et diskret Loewe-logo i højre hjørne og det klassiske Loewe-øje i bunden. Øjet fungerer som tv’ets LED-pære samt modtager for IR-signaler. Farven skifter alt efter tv’ets funktion og modus.

Bild 7 er uhyggelig tyndt, men noget stritter ud i bunden. Det er den indbyggede soundbar. Når du tænder tv’et, hæver panelet sig på elegant vis og afslører den. Når du slukker igen, får du gardineffekten, præcis som vi kender det fra B&O, mens panelet glider tilbage og skjuler soundbaren. Det er meget elegant, omend det tager nogle sekunder længere, end vi kunne have ønsket.

Der findes flere slags fødder og vægophæng til Bild 7. Nogle er motoriserede og lader dig dreje tv’et fra fjernbetjeningen. Desværre er sidstnævnte ikke så elegant og veldesignet som tv’et. Den er meget lang, dækket med meget små knapper og føles gammeldags og billig. Layoutet virker ikke helt logisk, og den er især svær at bruge, når lyset er slukket.

Annonce

I brug

Det lidt tunge indtryk fra fjernbetjeningen går desværre igen i menuerne, som ikke altid er logisk sat op, hvorfor man ender man med at bruge lang tid på simple handlinger. Eksempelvis skal man ind under Tilslutninger for at vælge ekstern lyd frem for soundbaren og kan ikke tilgå dette under de almindelige lydindstillinger.

Også billedindstillingerne er bøvlede at finde rundt i, og der er slet ikke så mange muligheder, som vi ellers er vant til fra high-end-modeller. Indstillingerne tilgås lettest via HOME-knappen, hvorfra du også har direkte adgang til alle dine kanaler, diverse indgange og apps. Herinde finder man også optagefunktionen DR+. Den fungerer overraskende godt og giver dig 1 terabyte at optage på.

Som noget specielt for Loewe kan du med deres Loewe App til smartphones og tablets danne forbindelse direkte til tv’et. Herfra kan du programmere, se gemte optagelser eller bare streame live-tv. Det er smart!

Hvor er mine apps?

Hvor vi er vant til Netflix, Amazon, HBO og lignende streaming-tjenester indbygget i de fleste tv’er i dag, må vi hos Loewe nøjes med et meget lille og meget ringe udvalg af apps. Det skyldes, at de insisterer på at bruge deres eget OS. Du kan se koncerter med Berliner Philharmoniker, streame lidt fra YouTube eller høre musik fra Tidal. Det er stort set det. Jo, så er der også apps til Twitter og Rejseplanen, men hvad skal vi bruge det til?

Vi spurgte naturligvis Loewe om dette, og svaret var desværre, at det er app-producenterne, der vælger, om de vil være til stede på de forskellige platforme. Loewe er ganske enkelt for små i deres øjne. Det samme gjaldt i øvrigt B&O, som af samme årsag har skiftet til Android. Her står Loewe stadig ude i kulden, og den slags koster point.

Lyd og billede

Heldigvis hiver Loewe mange af de tabte point hjem igen, når det kommer til billedkvaliteten. OLED er kendt for et urimelig godt sortniveau, og Bild 7 er absolut ingen undtagelse. Rent faktisk har tv’et et af de flotteste billeder, vi længe har set.

Det dybe sortniveau er virkelig sort og går ikke ud over detaljerne i skygger, hvilket ellers kan være et problem på en del OLED-skærme. Det fremgår tydeligst under visning af HDR-indhold, hvor lysstyrken skrues helt i vejret. Selv i de mest kontrastrige scener formår Loewe at bevare detaljerne i de mørkeste områder. Billedet stod knivskarpt, uden nævneværdig støj og med naturlige farver.

Almindeligt 4K-indhold så ligeledes godt ud, særligt når man slår de fleste billedprocesseringsteknikker fra. Støjreduktion er ikke nødvendigt, når opløsningen er i orden. Også opskalering af SD- og 1080p-indhold klarer Bild 7 på fin vis, uden at der introduceres for meget støj og pixelering.

Denne skærm er skabt til at se film på. Gamerne er dog ikke glemt, og den særlige “gamer mode” gør det ligeledes muligt at spille på skærmen uden alt for meget input lag.

Det sidste, vi skal omkring, er lyden. Med en indbygget soundbar giver det sig selv, at Bild 7 har langt bedre lydkvalitet end de fleste andre OLED-tv’er på markedet. Soundbaren er på 2 x 60 watt og kan både spille højt og dybt. Desværre skal man skrue ganske højt op, for at den virkelig kommer til sin ret. Ved lav volumen virker den en anelse indelukket og hul. Når vi kommer op over de 50, lyder den meget bedre.

Konklusion

Loewe Bild 7 55 er et interessant tv med mange gode sider, hvoraf billedkvaliteten er den primære. Billedet står skarpt med flotte mørke toner, som OLED-teknologien er kendt for. Sort er virkelig sort.

Prisen taget i betragtning er der dog stadig et par ting, der ærgrer os. Fjernbetjeningen har tydeligvis ikke fået samme opmærksomhed som tv’et, menuerne er tunge og bøvlede, og apps er der stort set ingen af. Som modvægt har Loewe indbygget optagefunktion og en app-løsning, der gør det let at dele og programmere indhold direkte fra din smartphone.

Sammenlignet med LG B6 kan det dog være svært at retfærdiggøre den højere pris, hvis man ser på billedet alene. Loewe står flot, men det gør LG også og det til under en tredjedel af prisen. Hertil er LG mere brugervenligt og har langt flere apps at boltre sig i. Vil du have et OLED-tv i luksusindpakning, har Loewe dog stadig det stærkeste kort på hånden, og har du råd, er Loewe Bild 7 55 derfor stadig et godt valg.

picture2 Loewe 04.07.16 117846 Final HR 16724 Loewe 04.07.16 117780 Final HR 16725 Loewe 04.07.16 117276 Final HR 16726 Loewe 04.07.16 117639 Final HR 16727 bild 7 speaker 16728
<
>
Bild 7 har både til gården og til gaden. Den indbyggede subwoofer stikker ud fra bagsiden.
Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

20 år med Ambilight: Her er Philips' hidtil bedste TV

En blændende billedoplevelse

Potent premium-skærm

Stort, ja - men er det godt?

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne