Search
Generic filters

Philips 46PFL7007

 itemprop
Philips 46PFL7007

Prisbilligt smart-tv

Philips’ nye mellemvægter, 46PFL7007, er et fornuftigt prissat tv med lækkert design, flot billedkvalitet og mange af de rette finesser om bord.

Rigtig god farvegengivelse Glatte bevægelser
Begrænset antal smart-tjenester Browser understøtter ikke Flash
Bedste priser

Philips kommer som sædvanlig med deres nye modeller sent på året og kan dermed drage nytte af nyskabelser, som konkurrenterne må vente med at indføre til næste år. Philips’ 7000-model er nemlig meget veludstyret af et tv i den øvre mellemklassen at være, ved at kunne skilte med ekstra glat 200 Hz billedbehandling og en kraftig dual-core processor, som gør smart-funktionerne betragtelig hurtigere. Her får du desuden fire HDMI-indgange, indbygget trådløst internet og 3D – alt sammen i en lækker, design-orienteret indpakning.

Philips-skærmen har en slank ramme omkring billedpanelet, med hvid bagplade, og en sokkel, som tillader skjult kabelføring. Tilsyneladende er det ingen dårlig pakke, Philips tilbyder til godt 12.000 kroner.

Brugervenlighed
I modsætning til Panasonic, som har forbeholdt dual-core processoren til deres dyreste topmodel, har Philips prioriteret også at få den øgede processorkraft med på de billigere modeller. Det mærkes da også, hvordan 46PFL7007 arbejder meget hurtigt, hvad enten det er i den sædvanlige tv-menu eller de mere omfattende smart-menuer, vi befinder os.

Tv’et kommer med en smart tosidet fjernbetjening med de sædvanlige knapper på den ene side og et kompakt minitastatur på den anden. Således bliver det nemmere at indtaste søgeord, passwords og lignende, når man er på nettet. Foruden fjernbetjeningen kan du også downloade Philips’ egen Remote-app til iPhone, som også lader dig dele billedindhold på tv-skærmen. Det, vi savner, er derimod at kunne styre cursoren bedre med fjernbetjeningen. Philips har imidlertid annonceret en egen pege-fjernbetjening, som vil være at finde på de kommende topmodeller i 8000- og 9000-serierne.

Billedkvalitet
På billedsiden bruger Philips et ganske standard LED billedpanel med kantmonterede lysdioder, kombineret med en mørk skærmoverflade, der reducerer lysgennemslip begge veje. Og det må siges at fungere godt: I modsætning til de spejlblanke skærme fra konkurrenterne LG og Samsung har Philips valgt en ganske mat overflade, som ikke reflekterer omgivelserne i lige så høj grad. Det gør, at man kan se tv uden at se sig selv spejlet, hver gang billedet er mørkt.

Philips-skærmen kan også skilte med et imponerende godt sortniveau. Når vi ser de mørke nattescener i Fast & Furious 5, er billedet virkelig kulsort, samtidig med den har en god detaljegengivelse i gråt. Farvegengivelsen er nuanceret og fin, især når vi vælger Philips’ egen Film-modus, der giver ganske neutrale farver. 46PFL7007 kan ikke vise de samme brillante farver som Panasonics topmodel, 55W50, men af et tv i mellemprisklassen at være må det siges at klare sig rigtig godt – faktisk et hak skarpere end vores favorit i denne prisklasse, Samsung ES6805.

46PFL7007 kommer også med Philips’ karakteristiske Ambilight omgivelseslys på bagsiden. Ambilight-lyset matcher farverne på skærmen og gengiver dem på væggen bagved for at give en mere involverende billedoplevelse. Det er fortsat noget, som Philips er alene om, og en sjov finesse, der fungerer godt på mere simple typer tv-indhold, specielt musikvideoer og naturprogrammer, hvor farverne er ganske statiske. Det er også praktisk, når man ser tv i et mørkt rum. Men i modsætning til Philips’ dyrere modeller har PFL7007 kun lysdioder på siden, ikke i overkanten af billedet, hvilket reducerer den helomsluttende effekt en del.

annonce

Godt 3D-billede
46PFL7007 anvender aktiv 3D-teknologi med batteridrevne, lukkerbaserede 3D-briller, og der følger et enkelt par briller med i kassen. Philips-skærmen giver en god 3D-oplevelse, hvilket i høj grad er takket være den kraftige lysstyrke, som giver god dynamik og dybdeeffekt. Selv om de aktive 3D-briller reducerer lysmængden temmelig meget, så oplever vi den som tilstrækkelig i de fleste situationer. Man bør dog alligevel dæmpe belysningen for at undgå synlig flimmer fra lukkermekanismen i brillerne. Sammenlignet med dyrere skærme som Panasonic 55WT50 – for ikke at snakke om plasmabaserede 3D-fjernsyn – har Philips 46PFL7007 lidt mere tendens til crosstalk, når man ser 3D Blu-ray-film, men det er ikke værre end på andre LCD-tv i denne prisklasse. Du har også mulighed for at justere 3D-dybden, hvilket kan bidrage til at reducere besvær med øjnene, hvis du ser en helaftensfilm i 3D.

annonce

Lydkvalitet
For at spare plads i selve tv-kabinettet har Philips flytter højttalerne til soklen, som forbindes ved hjælp af et ekstra lydkabel på bagsiden. 46PFL7007 har en ganske åben og direkte lydkarakter, som egner sig godt til taleprogrammer, og har desuden en ganske brugbar basgengivelse. Lydkvaliteten er helt klart prisværdig i forhold til prisklassen, selv om vi anbefaler et separat anlæg, f.eks. en af Philips’ egne soundbars, hvis man er ekstra optaget af lydkvalitet.

Konklusion
Philips 46PFL7007 er et veludstyret smart-tv, som byder på flot billedkvalitet og mange interessante (såvel som mindre interessante) smart-funktioner. Philips har et behov for at opdater deres smart-portal med flere aktuelle tjenester, og vi savner Flash-understøttelse i browseren. Derimod fungerer 46PFL7007 hurtigt i de smart-funktioner, der findes.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • 46" 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • 5 HDMI, 3 USB
 • MPEG4-modtager
 • Philips Smart TV-portal
 • Ambilight Spectra 2 omgivelseslys

Pris

12275 ,-

Bedste priser

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Philips 46PFL7007

   data-srcset

  Samsungs nye 8K-TV stråler

  Med sin suveræne skarphed giver Samsung Q800T en kanonstærk forsmag på fremtidens TV-teknologi.

   data-srcset

  OLED + Ambilight = succes

  Philips er tilbage med endnu et farvestrålende OLED-TV, der lyser til alle sider. OLED804 giver en bomstærk billedoplevelse!

   data-srcset

  Råstærk kontrast

  Panasonics billigste OLED-TV byder på råstærk billedydelse til en attraktiv pris.

   data-srcset

  TCL 65EC785 har lyd fra Onkyo

  TCL 65EP785 er et veludstyret 4K-TV med HDR, Android Smart-TV og indbygget Onkyo-soundbar til en behagelig pris. Men er det nok til at slå konkurrenterne?

  LG SM8600 har et fint utseende med slanke linjer og en buet, sentermontert fot. (Foto: LG)

  Kan LG’s nye LCD-skærm hamle op med OLED?

  LG er bedst kendt for deres OLED-skærme med strålende farver og stærk kontrast. Derfor glemmer man let, at de også laver flere glimrende LCD-TV’er …

   data-srcset

  OLED-TV med skjulte kræfter

  Sonys nye OLED-TV kan prale af særdeles god billedkvalitet, men det ­bedste af det hele er lyden …

  PRØV LB+ I 3 UGER
  3 UGER LB+ FOR 3 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk
  PRØV i 3 UGER
  Ingen bindingstid
  Luk
  Scroll til toppen