Test: Samsung QE75Q900R

Samsung QE75Q900R
Samsung QE75Q900R

Krystalklart fremtids-tv

Skarpt, skarpere, skarpest: Vi har testet Samsungs spritnye 8K-tv QE75Q900R!

Plus
Med ægte 8K-opløsning byder Samsung-skærmen på en fantastisk, 3D-agtig billedoplevelse.
Minus
Forskellen i forhold til nuværende 4K-skærme kommer tydeligst frem på ægte 8K-videomateriale, som indtil videre er en mangelvare.

Hvis du troede, at dit nye 4K-tv var sidste skrig, så må du tro om igen. Allerede før mange har nået at sende deres gamle Full HD-tv på pension, er Samsung godt i gang med næste generations billedformat! Den nye flagskibsserie Q900R med 8K-opløsning rulles ud i butikkerne i disse dage med skærmstørrelser på 65, 75 og 85 tommer. Vi har testet den mellemste Bukke Bruse – 75-tommeren QE75Q900RAT.

Det nye tv deler meget teknik med den nuværende 4K-topmodel, Q9FN. Samtidig byder det på noget helt nyt – muligheden for at se tv i glasklar og barberbladsskarp 8K-opløsning!

Samsung QE75Q900R. (Foto: Samsung)

Desværre er adgangen til ægte 8K-materiale meget begrænset: Netflix og andre streaming-tjenester nøjes med 4K, og så langt er tv-stationerne ikke engang kommet. Det er oplagt, at tv’et kommer til at vise almindelig HD og 4K det meste af tiden. Velvidende om dette har Samsung udstyret skærmen med en avanceret AI-opskalering med maskinlæring, som kontinuerligt arbejder på at optimere alle typer billedindhold.

Alt dette lyder selvfølgelig meget spændende og højteknologisk. Spørgsmålet er, om Samsungs 8K-skærm giver nogen reel fordel i dag, og om den er prishoppet værd i forhold til de nuværende 4K-skærme. Det skal vi finde ud af!

8K UHD – hvad er det?

8K Ultra HD giver fire gange så høj opløsning som 4K Ultra HD. (Foto: Wikimedia Commons)

8K-opløsning (7680 x 4320) er en naturlig videreudvikling af nutidens 4K UHD-standard. Med fire gange så mange billedpunkter (33.177.600 for at være helt præcis) byder det på skarpere billeder end nogensinde. Målet er at eliminere enhver antydning af pixelstruktur eller rudemønster, så tv’et fremstår som et glasklart “vindue til virkeligheden”.

8K skal ses i sammenhæng med overgangen til større tv-skærme hjemme i stuerne. Det er indlysende, at den øgede opløsning vil gavne mest, når den blæses op på en storskærm på 75-85 tommer eller mere. Samsung har imidlertid også sneget en 65-tommer (QE65Q900R) ind for de særligt interesserede.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

8K-standarden er stadig meget ung, og indtil videre er der ingen streaming-tjenester eller andet, der understøtter formatet. Den teknologiske udvikling går imidlertid hurtigt, og allerede næste år vil vi nok se, at flere tv-producenter og indholdsleverandører sætter deres lid til formatet.

Design

Samsung QE75Q900R har et slankt og lækkert design. Fødderne kan monteres smalt eller bredt, så de passer til tv-møblet. (Foto: Samsung)

QE75Q900R har et stramt, minimalistisk design typisk for nyere Samsung-modeller. Billedpanelet er omgivet af en tynd mørk ramme i børstet udførelse. Selve tv’et virker solidt bygget med en tillidsvækkende tyngde. Metalfødderne kan monteres i to forskellige positioner afhængigt af bredden på dit tv-møbel og sørger for stabilt fodfæste. Vi kan bedre lide disse fødder bedre end den mere ustabile, som Q9FN er udstyret med.

Tv’et har en fordybning på bagsiden, hvor fødderne kan opbevares, når de ikke er i brug (f.eks. ved vægmontering). En anden smart detalje er muligheden for indfældet montering med det såkaldte No Gap Wallmount, der hænger skærmen helt tæt ind til væggen.

Det er let at undgå kabelsalat. Ligesom med andre QLED-modeller anvender Q900R en separat One Connection-samleboks til styreelektronik, tilslutninger og strøm. Signal og strøm føres så videre til skærmen via et fælles kabel. Både boksen og kablet er markant kraftigere på 8K-modellen, sandsynligvis på grund af større strømforbrug, processorkraft og kølebehov.

Alt i alt synes vi, at 8K-modellen ser både flot og solid ud, men man køber ikke dette tv for æstetikkens skyld – det er ydelsen, der er i fokus her.

Brugervenlighed og funktioner

QE75Q900R anvender Samsungs velkendte og veludviklede smart-platform, Tizen. Samsung-systemet byder på en lang række praktiske funktioner, og det er meget let at sætte op, første gang du tager det i brug.

Brugeroplevelsen er meget lig andre Samsung-modeller, men det kan mærkes, at topmodellen er usædvanlig hurtig. Den er hårfint hurtigere end Q9FN, både når det gælder opstart, kanalskifte, indlæsning og at skifte mellem apps. Kombineret med en hurtig internetforbindelse vil den være en drøm at betjene, surfe og streame med.

I den nævnte One Connection-boks sidder alt, hvad der hedder tilslutninger. Samtlige HDMI-stik understøtter 2.0a-standarden, men den nyere HDMI 2.1-standard glimrer ved sit fravær. Denne version kan være vigtig på længere sigt, især i 8K-sammenhæng, da den er nødvendig for at overføre 8K-opløsning med højere billedfrekvenser. I den forbindelse er det smart, at tilslutningerne sidder eksternt, så Samsung har mulighed for at opgradere dem, efterhånden som teknologien er på plads.

Barberbladsskarp billedkvalitet

Samsung 75Q900R kan skilte med ultraskarp 8K-opløsning, ekstra bredt farvespektrum og blændende 3000 nit lysstyrke – ret heftige specifikationer for et tv til hjemmebrug! Og efter at have haft tv’et på testbænken i nogle dage er der ingen tvivl om, at 8K – især den ægte vare – er et heftigt syn.

I forbindelse med testen havde Samsung lånt os nogle 8K-demoklip med barberbladsskarpe naturscener, som gav os nogle næsten tårevædede øjeblikke. Det er synd, at Apple har kapret kaldenavnet Retina, for det kunne være fristende at bruge det udtryk her!

Med 8K-demoklippene fik vi umiddelbart følelsen af at se på et tv, der har lige så god løsning som det menneskelige øje. Dybdefølelsen er suveræn, og man kan skifte fokus og se på billedet på en måde, der kan minde om 3D-tv – helt uden briller. Samtidig oplevede vi, at 8K-skærmen var meget behagelig at hvile øjnene på. Vi kunne betragte den over længere tid med påfaldende lidt øjentræthed. Afgjort imponerende, og flere af kollegerne tabte da også kæben ved synet.

Førsteindtrykket er, at 8K giver et markant løft i billedkvalitet, men det er også meget afhængigt af billedmaterialet. Samsungs demobidder er selvfølgelig skræddersyet til at illustrere fordelene ved 8K. Vi ville gerne have et helt filmarkiv med titler af høj kvalitet filmet og mastered i 8K for at vurdere skærmen nærmere, men det havde vi desværre ikke adgang til.

4K vs. 8K (opskaleret)

Mange har stillet det spørgsmål, om 8K-opløsning i ægte eller opskaleret form er noget, vi egentlig har brug for, når de bedste 4K-skærme på markedet allerede ser brandgodt ud. For at se nærmere på forskellene stillede vi Samsung QE75Q900R op ved siden af producentens bedste 4K-skærm nogensinde, QE75Q9FNAT. Ved hjælp af en videosplitter kunne vi sammenligne de to skærme samtidig med forskellige typer indhold, inklusive Blu-ray/4K Blu-ray, Netflix, YouTube og live-tv.

De to skærme ligger tæt op ad hinanden teknisk set. Med undtagelse af 8K-opløsning, AI-opskalering og alt, hvad dertil hører, er paneltekniknologien (QLED/LCD med direkte LED-bagbelysning) meget ens, sandsynligvis for at holde prisen nede.

Et 8K-tv baseret på microLED eller andre futuristiske teknologier ville selvfølgelig være spændende, men er næppe realistisk. Når det er sagt, så koster 8K-modellen i skrivende stund næsten 20.000 (!) kroner mere end 4K-modellen. Det er nok til at dække en Atmos-soundbar, en Blu-ray-afspiller og en ordentlig bunke film.

Med Blade Runner 2049 (4K UHD) i skuffen på Blu-ray-afspilleren er familieligheden mellem de to Samsung skærme slående. Begge modeller kan prale af et bælgmørkt sortniveau samt næsten eksplosiv lysstyrke og kontrast. Ingen overraskelser dér.

Samtidig er det tydeligt, at 8K-modellen har en fordel på skarphed: Det er ikke nødvendigvis sådan, at vi kan se flere detaljer i billedet, men diagonale linjer, konturer omkring objekter og lignende fremstår væsentlig skarpere og mere sømløst. Det betyder igen, at 8K-versionen får en dybere, nærmest 3D-agtig virkning. Alligevel vil vi ikke karakterisere forskellen som enorm, da begge skærme ser fantastisk ud med 4K Blu-ray.

Mere interessant er det at se, hvordan de to skærme håndterer almindeligt HD-indhold.

Med almindelige tv-udsendelser er begge duellanter nødt til at opskalere for at udfylde skærmen, og her oplevede vi, at 8K-modellen – ironisk nok, da den har flere pixels at fylde – faktisk gjorde et bedre stykke arbejde. Et quizprogram fremstod mærkbart skarpere og mere detaljeret på Q900R, end det gjorde på Q9FN, som om det var filmet med et lidt bedre kamera. Om det skyldes den nye “AI”-opskalering eller bare rå proceskraft, vides ikke, men det ser ud til at fungere.

Når alt kommer til alt, handler billedkvalitet ikke kun om skarphed; kombinationen af sortniveau, kontrast, farvedybde og lysstyrke er lige så vigtig. Her er Samsung Q9FN en af vores favoritter takket være dets stærke og præcise LED-bagbelysning. Med evnen til at være bælgmørk og samtidig blændende lys byder det på topsej kontrast, især med HDR-film.

Vi kunne se, at QE75Q900R formår at presse endnu mere lysintensitet og farvevolumen ud, samtidig med at det har mere finmasket lyskontrol. Men forskellen er ikke dramatisk, og i nogle tilfælde oplevede vi faktisk, at 4K-modellen havde lige så god eller bedre kontrast.

8K-modellen lader til at have lidt anderledes “tone mapping”, hvilket får enkelte mørke scener til at mudre lidt til. Det skal dog påpeges, at det var på en dampende frisk testmodel med tidlig software, mens 4K-modellen har været på markedet et stykke tid.

Lydkvalitet

Samsung QE75Q900R er udstyret med et relativt standard lydsystem. Her er der ingen avanceret “soundbar” indbygget, kun nedadrettede højttalere som dem, man finder på langt billigere tv’er. Det er tydeligt, at størstedelen af ressourcerne er gået til videodelen.

Samsung forestiller sig formentlig, at de, der køber et tv i denne prisklasse, under alle omstændigheder ikke vil nøjes med tv’ets interne højttalere. Når det er sagt, så giver tv’et absolut brugbar lyd med klar tale og evnen til at spille højt og rent. Med optisk digitaludgang og Bluetooth er det også nemt at opgradere med en separat soundbar.

Konklusion

Hvis du vil have virkelig banebrydende skarphed, kontrast og lysstyrke, er Samsungs 8K-model en billedmæssig drøm, som vi næppe har set magen til. Men den koster kassen, og som testen viser, går du heller ikke galt i byen med en topspecificeret 4K-skærm.

Med manglen på ordentligt 8K-indhold kan Samsung Q900R måske siges at være lidt “overkill” og forud for sin tid. Den ekstra billedskarphed kommer mest til sin ret på ægte 8K-materiale. Og selv om Samsung-skærmen er fremragende til alt tv-indhold, møder den hård konkurrence fra egen lejr: Efter sammenligningen fremstår Samsung QE75Q9FN til godt 30.000 kroner nærmest som et kup i vores øjne.

Men når det er sagt: Hvis du vil være først med det allernyeste og vil have virkelig banebrydende skarphed, kontrast og lysstyrke, så er det Samsungs nye 8K-model, du skal have. Samsung QE75Q900R markerer starten på 8K-kapløbet og har lagt niveauet, som de andre må prøve at overgå!

<
>
(Foto: Producent)
Hvis du troede, at dit nye 4K-tv var sidste skrig, så må du tro om igen. Allerede før mange har nået at sende deres gamle Full HD-tv på pension, er Samsung godt i gang med næste generations billedformat! Den nye flagskibsserie Q900R med 8K-opløsning rulles ud i butikkerne i disse dage med skærmstørrelser på 65, 75 og 85 tommer. Vi har testet den mellemste Bukke Bruse – 75-tommeren QE75Q900RAT. Det nye tv deler meget teknik med den nuværende 4K-topmodel, Q9FN. Samtidig byder det på noget helt nyt – muligheden for at se tv i glasklar og barberbladsskarp 8K-opløsning! [caption id="attachment_84461" align="alignnone" width="850"] Samsung QE75Q900R. (Foto: Samsung)[/caption] Desværre er adgangen til ægte 8K-materiale meget begrænset: Netflix og andre streaming-tjenester nøjes med 4K, og så langt er tv-stationerne ikke engang kommet. Det er oplagt, at tv’et kommer til at vise almindelig HD og 4K det meste af tiden. Velvidende om dette har Samsung udstyret skærmen med en avanceret AI-opskalering med maskinlæring, som kontinuerligt arbejder på at optimere alle typer billedindhold. Alt dette lyder selvfølgelig meget spændende og højteknologisk. Spørgsmålet er, om Samsungs 8K-skærm giver nogen reel fordel i dag, og om den er prishoppet værd i forhold til de nuværende 4K-skærme. Det skal vi finde ud af!

8K UHD – hvad er det?

[caption id="attachment_85114" align="alignnone" width="1200"] 8K Ultra HD giver fire gange så høj opløsning som 4K Ultra HD. (Foto: Wikimedia Commons)[/caption] 8K-opløsning (7680 x 4320) er en naturlig videreudvikling af nutidens 4K UHD-standard. Med fire gange så mange billedpunkter (33.177.600 for at være helt præcis) byder det på skarpere billeder end nogensinde. Målet er at eliminere enhver antydning af pixelstruktur eller rudemønster, så tv’et fremstår som et glasklart “vindue til virkeligheden”. 8K skal ses i sammenhæng med overgangen til større tv-skærme hjemme i stuerne. Det er indlysende, at den øgede opløsning vil gavne mest, når den blæses op på en storskærm på 75-85 tommer eller mere. Samsung har imidlertid også sneget en 65-tommer (QE65Q900R) ind for de særligt interesserede. 8K-standarden er stadig meget ung, og indtil videre er der ingen streaming-tjenester eller andet, der understøtter formatet. Den teknologiske udvikling går imidlertid hurtigt, og allerede næste år vil vi nok se, at flere tv-producenter og indholdsleverandører sætter deres lid til formatet.

Design

[caption id="attachment_84472" align="alignnone" width="850"] Samsung QE75Q900R har et slankt og lækkert design. Fødderne kan monteres smalt eller bredt, så de passer til tv-møblet. (Foto: Samsung)[/caption] QE75Q900R har et stramt, minimalistisk design typisk for nyere Samsung-modeller. Billedpanelet er omgivet af en tynd mørk ramme i børstet udførelse. Selve tv’et virker solidt bygget med en tillidsvækkende tyngde. Metalfødderne kan monteres i to forskellige positioner afhængigt af bredden på dit tv-møbel og sørger for stabilt fodfæste. Vi kan bedre lide disse fødder bedre end den mere ustabile, som Q9FN er udstyret med. Tv’et har en fordybning på bagsiden, hvor fødderne kan opbevares, når de ikke er i brug (f.eks. ved vægmontering). En anden smart detalje er muligheden for indfældet montering med det såkaldte No Gap Wallmount, der hænger skærmen helt tæt ind til væggen. Det er let at undgå kabelsalat. Ligesom med andre QLED-modeller anvender Q900R en separat One Connection-samleboks til styreelektronik, tilslutninger og strøm. Signal og strøm føres så videre til skærmen via et fælles kabel. Både boksen og kablet er markant kraftigere på 8K-modellen, sandsynligvis på grund af større strømforbrug, processorkraft og kølebehov. Alt i alt synes vi, at 8K-modellen ser både flot og solid ud, men man køber ikke dette tv for æstetikkens skyld – det er ydelsen, der er i fokus her.

Brugervenlighed og funktioner

QE75Q900R anvender Samsungs velkendte og veludviklede smart-platform, Tizen. Samsung-systemet byder på en lang række praktiske funktioner, og det er meget let at sætte op, første gang du tager det i brug. Brugeroplevelsen er meget lig andre Samsung-modeller, men det kan mærkes, at topmodellen er usædvanlig hurtig. Den er hårfint hurtigere end Q9FN, både når det gælder opstart, kanalskifte, indlæsning og at skifte mellem apps. Kombineret med en hurtig internetforbindelse vil den være en drøm at betjene, surfe og streame med. I den nævnte One Connection-boks sidder alt, hvad der hedder tilslutninger. Samtlige HDMI-stik understøtter 2.0a-standarden, men den nyere HDMI 2.1-standard glimrer ved sit fravær. Denne version kan være vigtig på længere sigt, især i 8K-sammenhæng, da den er nødvendig for at overføre 8K-opløsning med højere billedfrekvenser. I den forbindelse er det smart, at tilslutningerne sidder eksternt, så Samsung har mulighed for at opgradere dem, efterhånden som teknologien er på plads.

Barberbladsskarp billedkvalitet

Samsung 75Q900R kan skilte med ultraskarp 8K-opløsning, ekstra bredt farvespektrum og blændende 3000 nit lysstyrke – ret heftige specifikationer for et tv til hjemmebrug! Og efter at have haft tv’et på testbænken i nogle dage er der ingen tvivl om, at 8K – især den ægte vare – er et heftigt syn. I forbindelse med testen havde Samsung lånt os nogle 8K-demoklip med barberbladsskarpe naturscener, som gav os nogle næsten tårevædede øjeblikke. Det er synd, at Apple har kapret kaldenavnet Retina, for det kunne være fristende at bruge det udtryk her! Med 8K-demoklippene fik vi umiddelbart følelsen af at se på et tv, der har lige så god løsning som det menneskelige øje. Dybdefølelsen er suveræn, og man kan skifte fokus og se på billedet på en måde, der kan minde om 3D-tv – helt uden briller. Samtidig oplevede vi, at 8K-skærmen var meget behagelig at hvile øjnene på. Vi kunne betragte den over længere tid med påfaldende lidt øjentræthed. Afgjort imponerende, og flere af kollegerne tabte da også kæben ved synet. Førsteindtrykket er, at 8K giver et markant løft i billedkvalitet, men det er også meget afhængigt af billedmaterialet. Samsungs demobidder er selvfølgelig skræddersyet til at illustrere fordelene ved 8K. Vi ville gerne have et helt filmarkiv med titler af høj kvalitet filmet og mastered i 8K for at vurdere skærmen nærmere, men det havde vi desværre ikke adgang til.

4K vs. 8K (opskaleret)

Mange har stillet det spørgsmål, om 8K-opløsning i ægte eller opskaleret form er noget, vi egentlig har brug for, når de bedste 4K-skærme på markedet allerede ser brandgodt ud. For at se nærmere på forskellene stillede vi Samsung QE75Q900R op ved siden af producentens bedste 4K-skærm nogensinde, QE75Q9FNAT. Ved hjælp af en videosplitter kunne vi sammenligne de to skærme samtidig med forskellige typer indhold, inklusive Blu-ray/4K Blu-ray, Netflix, YouTube og live-tv. De to skærme ligger tæt op ad hinanden teknisk set. Med undtagelse af 8K-opløsning, AI-opskalering og alt, hvad dertil hører, er paneltekniknologien (QLED/LCD med direkte LED-bagbelysning) meget ens, sandsynligvis for at holde prisen nede. Et 8K-tv baseret på microLED eller andre futuristiske teknologier ville selvfølgelig være spændende, men er næppe realistisk. Når det er sagt, så koster 8K-modellen i skrivende stund næsten 20.000 (!) kroner mere end 4K-modellen. Det er nok til at dække en Atmos-soundbar, en Blu-ray-afspiller og en ordentlig bunke film. Med Blade Runner 2049 (4K UHD) i skuffen på Blu-ray-afspilleren er familieligheden mellem de to Samsung skærme slående. Begge modeller kan prale af et bælgmørkt sortniveau samt næsten eksplosiv lysstyrke og kontrast. Ingen overraskelser dér. Samtidig er det tydeligt, at 8K-modellen har en fordel på skarphed: Det er ikke nødvendigvis sådan, at vi kan se flere detaljer i billedet, men diagonale linjer, konturer omkring objekter og lignende fremstår væsentlig skarpere og mere sømløst. Det betyder igen, at 8K-versionen får en dybere, nærmest 3D-agtig virkning. Alligevel vil vi ikke karakterisere forskellen som enorm, da begge skærme ser fantastisk ud med 4K Blu-ray. Mere interessant er det at se, hvordan de to skærme håndterer almindeligt HD-indhold. Med almindelige tv-udsendelser er begge duellanter nødt til at opskalere for at udfylde skærmen, og her oplevede vi, at 8K-modellen – ironisk nok, da den har flere pixels at fylde – faktisk gjorde et bedre stykke arbejde. Et quizprogram fremstod mærkbart skarpere og mere detaljeret på Q900R, end det gjorde på Q9FN, som om det var filmet med et lidt bedre kamera. Om det skyldes den nye “AI”-opskalering eller bare rå proceskraft, vides ikke, men det ser ud til at fungere. Når alt kommer til alt, handler billedkvalitet ikke kun om skarphed; kombinationen af sortniveau, kontrast, farvedybde og lysstyrke er lige så vigtig. Her er Samsung Q9FN en af vores favoritter takket være dets stærke og præcise LED-bagbelysning. Med evnen til at være bælgmørk og samtidig blændende lys byder det på topsej kontrast, især med HDR-film. Vi kunne se, at QE75Q900R formår at presse endnu mere lysintensitet og farvevolumen ud, samtidig med at det har mere finmasket lyskontrol. Men forskellen er ikke dramatisk, og i nogle tilfælde oplevede vi faktisk, at 4K-modellen havde lige så god eller bedre kontrast. 8K-modellen lader til at have lidt anderledes “tone mapping”, hvilket får enkelte mørke scener til at mudre lidt til. Det skal dog påpeges, at det var på en dampende frisk testmodel med tidlig software, mens 4K-modellen har været på markedet et stykke tid.

Lydkvalitet

Samsung QE75Q900R er udstyret med et relativt standard lydsystem. Her er der ingen avanceret “soundbar” indbygget, kun nedadrettede højttalere som dem, man finder på langt billigere tv’er. Det er tydeligt, at størstedelen af ressourcerne er gået til videodelen. Samsung forestiller sig formentlig, at de, der køber et tv i denne prisklasse, under alle omstændigheder ikke vil nøjes med tv’ets interne højttalere. Når det er sagt, så giver tv’et absolut brugbar lyd med klar tale og evnen til at spille højt og rent. Med optisk digitaludgang og Bluetooth er det også nemt at opgradere med en separat soundbar.

Konklusion

Hvis du vil have virkelig banebrydende skarphed, kontrast og lysstyrke, er Samsungs 8K-model en billedmæssig drøm, som vi næppe har set magen til. Men den koster kassen, og som testen viser, går du heller ikke galt i byen med en topspecificeret 4K-skærm. Med manglen på ordentligt 8K-indhold kan Samsung Q900R måske siges at være lidt “overkill” og forud for sin tid. Den ekstra billedskarphed kommer mest til sin ret på ægte 8K-materiale. Og selv om Samsung-skærmen er fremragende til alt tv-indhold, møder den hård konkurrence fra egen lejr: Efter sammenligningen fremstår Samsung QE75Q9FN til godt 30.000 kroner nærmest som et kup i vores øjne. Men når det er sagt: Hvis du vil være først med det allernyeste og vil have virkelig banebrydende skarphed, kontrast og lysstyrke, så er det Samsungs nye 8K-model, du skal have. Samsung QE75Q900R markerer starten på 8K-kapløbet og har lagt niveauet, som de andre må prøve at overgå! [gallery ids="84460,84461,84462,84463,84464,84465,84466,84467,84468,84470,84471,84472" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Samsung QE75Q900R
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Størrelse/type: 75” 8K QLED/LCD-tv
  • Opløsning: 7680 x 4320 (8K Ultra HD)
  • Operativsystem: Samsung Tizen
  • Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB
  • Udgange: Optisk digital lydudgang
  • HDR: HDR10+
  • Andet: One Connect samleboks
  • Web: samsung.dk
Samsung QE75Q900R produktside
Pris: 49999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det sejeste kamera

Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.