TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Samsung The Frame QE32LS03T

Stifuldt mini-TV

Leder du efter et elegant TV, der ikke fylder så meget? Så kan Samsungs mindste ramme-TV være en smart løsning.

Af / 09/02/2021 - 11:08
Samsung The Frame QE32LS03T

Lyd & Billede mener

  • 32 tommers udgaven af The Frame giver flot billedkvalitet og gode smart-funktioner. Et kompakt og æstetisk tiltalende TV!
  • Samsung-skærmen må nøjes med Full HD-opløsning og har en relativt høj pris sammenlignet med andre 32-tommere. Den lille samleboks virker lidt overflødig.

Samsung-TV’et The Frame er blevet meget populært her i Norden, og det er nok mere af æstetiske årsager end rent tekniske. Indeni er det et ganske almindeligt LCD-TV uden banebrydende teknologi eller grænseoverskridende billedkvalitet. Designet er derimod lækkert. Med en slank formfaktor, udskiftelige rammer i forskellige farver og et smart vægbeslag har The Frame let ved at glide ind i mange hjem.

Til modelåret 2020 introducerede Samsung en række nye skærmstørrelser, deriblandt 32-tommeren QE32LS03T. Den tilbyder tilsyneladende alle de egenskaber, vi kender fra de andre Frame-modeller, bare i en mindre indpakning. Kunne det være det perfekte TV til kontoret, soveværelset eller køkkenet?

sf2 sf3 sf4 sf5
<
>
Her ses de fysiske mål på 32 tommers udgaven af The Frame. (Foto: Samsung)

Design

Rent udseendemæssigt har 32 tommers versionen af The Frame meget tilfælles med sine storebrødre, med stramme og lige linjer. Vi bemærker dog, at skærmen er endnu tyndere (mindre dyb) end de større udgaver. Den er meget lille og fiks!

32-tommeren giver også nogle ekstra muligheder, som man ikke får på de større modeller: De medfølgende fødder gør det f.eks. muligt at vippe skærmen lidt bagud, så den ligner en stående billedramme.

Den kan også monteres vertikalt til visning af portrætbilleder. Men det giver ikke meget mening i TV-sammenhæng – her er det landskabstilstand, der gælder. Hvis man vil have et TV, der kan begge dele, er Samsungs automatisk rotérbare The Sero nok et bedre valg.

Annonce
Læs også Samsung vender TV’et på hovedet En motoriseret TV-skærm, der kan vendes på højkant ved et knaptryk! Har de tabt sutten hos Samsung, eller er The Sero simpelthen et af årets fedeste TV’er?

The Frame gør sig selvfølgelig allerbedst på væggen. Den lille 32-tommer anvender en anden type vægbeslag end de større modeller: I stedet for det såkaldte No Gap Wall Mount har den to enkle metalbeslag, der monteres hver for  sig på væggen.

Installationen er lidt mere bøvlet i starten, men brugsanvisningen fører os gennem monteringen trin for trin. Øjerne i beslaget har en smart udformning, der gør det let at hænge TV’et i vater.

Man kommer selvfølgelig ikke uden om en af de farvede rammer, der klikkes fast rundt om TV’et ved hjælp af magneter. De sælges som ekstraudstyr for ca. 600 kroner pr. sæt og er helt klart et must, for at The Frame kan smelte ind i omgivelserne.

sf6
Samsung har formået at få The Frame til at ligne ægte billedrammer. Dermed glider de usædvanlig godt ind i omgivelserne uden at skrige af teknologi.

Brugervenlighed og funktioner

Samsung-skærmen har en separat samleboks, One Connect, som fører strøm- og videosignaler op til TV’et via en fælles ledning. Formålet er at reducere kabelrod, men vi klør os lidt i hovedet over den løsning, de har valgt på 32 tommers modellen.

Den boks, der følger med, er væsentlig mindre end den, der følger med størrelserne fra 43 tommer og opad. Den har kun to HDMI-indgange af type 2.0b. Ledningen er relativt kort (2,5 meter) og væsentlig tykkere end den ultratynde variant, som storebrødrene har. Det skyldes, at strømforsyningen sidder i TV’et og ikke i boksen. Desuden er antenneindgangen og programkortlæseren flyttet til selve TV’et.

Vi synes, det kunne have været mere elegant (og praktisk) at sløjfe boksen helt, da den gør så lidt gavn.

Ellers er brugeroplevelsen præcis som forventet: QE32LS03T anvender samme Tizen-styresystem, som vi er vant til fra andre modeller. Menusystemet er meget hurtigt og intuitivt, og fungerer glimrende sammen med den slanke og ergonomiske fjernbetjening.

App-udvalget er også righoldigt med streaming-tjenester som Apple TV, Netflix, HBO, Disney+ og Rakuten let tilgængelige fra menulinjen.

sf7
Muligheden for at mikse og matche med rammer i forskellige farver er noget af det fedeste ved The Frame. Skulle det være en lyserød ramme? Eller måske citrongul?

Billedkvalitet

Her på Lyd & Billede er vi helt klart tilhængere af “bigger is better”, når det gælder TV’er. Et stort billede giver som regel også en større og mere livagtig oplevelse, hvad enten det er film, serier eller sport, der er på programmet. Der er ingen grund til at nøjes med 32 tommer, hvis man kan presse en 43-tommer eller større ind på samme plads, synes vi! Samtidig ved vi godt, at der er situationer, hvor plads og æstetik betyder mere end en fede TV-oplevelser.

32 tommers versionen adskiller sig fra de andre Frame-modeller på flere punkter: For det første er skærmopløsningen kun Full HD (1920 x 1080 pixel), hvor de større modeller kan prale af Ultra HD (3840 x 2160). Den må også klare sig uden det ekstra kontrastrige Dual LED-panel, som storebrødrene er udstyret med. Desuden er billedfrekvensen begrænset opad til 60 Hz, hvilket muligvis vil skuffe en del gaming-fans.

Når det er sagt, så synes vi, at 32-tommeren giver en glimrende billedoplevelse efter forholdene. For det første har det et ganske lysstærkt billede med evnen til at ses klart og tydeligt ved højlys dag. Farvegengivelsen er også fin, fyldig og nuanceret takket være Samsungs QLED-farvefilter med Quantum Dots.

Kontrasten er heller ikke værst. Selv om det er en konventionel kantbelyst LCD-skærm, har den et godt sortniveau, og lyse effekter står klart ud fra baggrunden. Samsung-skærmen er også HDR-kompatibel og giver en god billedoplevelse med moderne serier og film i høj kvalitet.

sf8 sf9
<
>
The Frame har en separat samleboks til skjult kabelføring, men den virker lidt overflødig på 32 tommers modellen. (Foto: Audun Hage)

Småt er godt?

På enkelte punkter er 32 tommers udgaven faktisk bedre end de større modeller, især når det gælder paneluniformitet: Lysfordelingen er meget jævn over hele skærmoverfladen uden irriterende skygge-effekter (dirty screen effect), som kan være mere udtalt på større LCD-skærme.

Frontglasset er dog relativt blankt, så TV’et skal placeres fornuftigt i forhold til vinduer og andre lyskilder for at få mest muligt ud af billedet.

Fraværet af 4K-opløsning opleves ikke som noget stort savn. Medmindre man sidder meget tæt på TV-skærmen, skal man være god for at se forskel. Den 32 tommer store skærm har en pixeltæthed på ca. 68 ppi, hvilket svarer til en 65 tommers 4K-skærm og er mere end godt nok til almindelige betragtningsafstande på 1-2 meter.

Nogle spekulerer sikkert på, hvordan The Frame 32″ fungerer som PC-skærm. Det kan det fint klare, enten via HDMI-indgangen eller trådløs overførsel (Samsungs Remote Access). Men hvis man har planer om omfattende PC- eller gaming-brug, vil vi helt klart anbefale en mere skræddersyet monitor eller et TV, der kan tackle højere billedfrekvenser. Alternativt Samsungs nye Smart Monitor (test på vej) – en PC-skærm med indbygget TV-modtager.

sf10
The Frame 32″ har en fremragende brugerflade og fjernbetjening, som vi er vant til fra de øvrige Samsung-modeller. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

Lydmæssigt er denne Frame-model ikke noget at prale af. Selve lydbilledet er pænt stort og fylder rummet godt, men det lyder ret diffust; stemmerne kommer mere overalt fra end fra et bestemt sted. En fiks lille soundbar – f.eks. en Sonos Beam eller en af Samsungs matchende højttalere fra S-serien, vil være den rigtige medicin til at give lyden et boost.

sf11
Vælg dit eget kunstværk: Via Samsungs Art Gallery kan man abonnere på forskellige typer kunstværker. Man kan også uploade egne billeder, som vises, når skærmen er på standby. (Foto: Audun Hage)

Konklusion

32-tommeren i Frame-familien henvender sig til dem, der gerne vil have et lille TV til kontoret, soveværelset, køkkenet eller andre steder, hvor man normalt ikke skulle mene, at der er plads til et TV. Og til det formål fungerer det aldeles udmærket: Med en slank formfaktor, et praktisk vægbeslag og rammer i alle mulige farver passer det let ind i et stilfuldt og minimalistisk interiør.

Den eksterne samleboks virker lidt overflødig på 32 tommers modellen, og vi havde gerne været foruden. Derudover er billedkvaliteten glimrende, og brugeroplevelsen er helt på niveau med de andre Frame-modeller.

Så længe man har plads, anbefaler vi gerne en af de større modeller på 43 eller 50 tommer, som Samsung også fører. Men hvis pladsen er knap, er The Frame 32″ helt klart et godt valg!

sf12
Den lille 32-tommer giver flot billedkvalitet. Her fra Netflix-serien Bridgerton. (Foto: Audun Hage)
Karakter
Samsung The Frame QE32LS03T
Basic
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

En blændende billedoplevelse

Potent premium-skærm

Stort, ja - men er det godt?

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne

OLED-trekantdrama i premium-klassen