Bemærk! Dette er en genudgivelse af den oprindelige test af The Terrace fra 2021. Lyd & Billede har erfaret, at 2023-modellen har ændret modelnavn fra UE55LS7T til TQ55LS7T, og TV’et har fået en ny Eco-mode for at opfylde EU’s skærpede energikrav. Samtidig er prisen på 55-tommeren faldet fra 29.990 kroner til 22.999 kroner (vejl. udsalgspris). Bortset fra det er den ifølge Samsung identisk med 2021-modellen med hensyn til ydeevne og smarte funktioner.
Samsung er kendt for at levere TV’er i alle størrelser og faconer, og dette skud på stammen er et ægte udendørs-TV. The Terrace er simpelthen skabt til at kunne bruges på terrassen.
Udendørs-TV’er er ikke noget nyt, men er nok noget, vi først og fremmest forbinder med udendørsarrangementer, reklame og offentlig information. Derimod er udendørs-TV’er til privat brug ret usædvanligt.
Samsung forestiller sig nok, at The Terrace vil være den perfekte opgradering til udendørsområdet, lige ved siden af den smarte gasgrill og den lækre boblebad.
Skærmen fås i både 55, 65 og 75 tommer, så her er det muligt at gå hele vejen fra udendørs TV til udendørs biograf, hvis man vil. I denne test har vi set nærmere på den mindste 55 tommers version.
Kan tåle vandsprøjt og minusgrader
Samsung har i forvejen stor erfaring med udendørs-TV’er til professionel brug, og det LCD-panel, der sidder i The Terrace, stammer da også fra den professionelle division.
Teknisk set drejer det sig om en 4K (3840 x 2160 pixel) LCD-skærm af typen VA med direkte LED-bagbelysning og local dimming, som vi kender det fra Samsungs dyrere QLED-skærme til indendørs brug. Denne variant er imidlertid lavet specielt til at tåle det våde element, med ekstra forsegling og gummipakninger, der skal forhindre kondens.
The Terrace er også IP55-certificeret, hvilket vil sige, at hele konstruktionen er ekstra beskyttet mod støv og vand. TV’et skal desuden kunne tåle at bruges i temperaturer fra 50 plusgrader og helt ned til 30 minusgrader. Hele vejen fra Sahara til Sibirien, med andre ord.
Samsungs brugervejledning understreger imidlertid, at TV’et skal monteres et passende sted i skyggen og i læ for regn, sne og direkte sollys. Der medfølger også et vandtæt “regnslag” til at dække TV’et med, når det ikke skal bruges et stykke tid.
Samsung The Terrace: Design
The Terrace er faktisk det første TV, vi har testet, som er lavet til udendørs brug, og vi mærker allerede, når vi pakker bæstet ud, at det er en tung og solid sag. 55-tommeren har et chassis i pulverlakeret sort metal og vejer 30 kilo. Man får umiddelbart indtryk af, at det er lavet til at tåle et vindstød eller to.
Designmæssigt minder The Terrace lidt om en lidt tykkere version af The Frame med sin retlinede og stramme konstruktion, der ligner en billedramme. Bagsiden er også flad, uden strømforsyning eller andre klodser, der rager ud. Dermed kan TV’et monteres fladt ind til væggen.
The Terrace er da også beregnet til vægmontering. Men i modsætning til The Frame følger der ikke nogen vægbeslag eller fødder med i kassen. Samsung tilbyder imidlertid nogle egnede beslag som ekstraudstyr. Alternativt kan man selvfølgelig bruge standard VESA-beslag fra en anden leverandør.
Samsungs originale vægbeslag er galvaniseret for at kunne tåle udendørs brug og gør det muligt at vinkle TV’et i den ønskede retning. 55 tommers modellen passer til vægbeslaget WMN4070TT/XC, mens de tungere 65 og 75 tommers modeller skal have det ekstra kraftige beslag WMN4277TT/XC.
Brugervenlighed og funktioner
Hvad angår selve brugeroplevelsen, er vi i velkendt terræn: The Terrace bruger samme operativsystem som andre Samsung-TV’er – Tizen – med en hurtig og overskuelig brugerflade. Menulinjen, der dukker op i bunden af skærmen, giver hurtig adgang til indstillinger, apps og eventuelle videokilder, man har tilsluttet.
Den medfølgende fjernbetjening ligner til forveksling Samsungs sædvanlige One Remote, men når vi tager den i hånden, mærker vi, at den er lidt tungere og tykkere end standardvarianten. Samsung har nemlig gjort den mere vejrbestandig med pakninger, der skal holde fugt ude. Fjernbetjeningen har dog ikke solcelleopladning som de allernyeste modeller fra Samsung. Det havde ellers været rart, synes vi.
Tilslutningsmulighederne er også gode med tre HDMI-stik, der understøtter 2.1-standarden. TV’et understøtter også 4K 120 fps, så det går fint at bruge det med de nyeste spilkonsoller. Udendørs gaming er sådan set ikke nogen dum idé …
Sådan testede vi
Hele pointen med The Terrace er at se fjernsyn udendørs, så derfor har vi også testet det i det fri, på undertegnedes tagterrasse. Testen faldt sammen med starten på EM i fodbold, hvilket jo var praktisk.
Som nævnt er TV’et beregnet til vægmontering, men i vores tilfælde lånte vi en såkaldt studio-stander fra Samsung til at stille det direkte på gulvet. Det var en provisorisk løsning i testøjemed og anbefales ikke til permanent brug. Til fast montering anbefaler vi helt klart at hænge det på væggen, gerne under et tagudhæng eller lignende.
I løbet af testperioden har vores testeksemplar været udsat for direkte sollys, vandsprøjt, kraftig vind og regnbyger plus en solid mængde pollen. Vi har også givet skærmen en omgang med haveslangen, uden at den så ud til at tage skade af det.
Af naturlige årsager har vi ikke kunnet teste TV’et i minusgrader på denne tid af året, men vi ser frem til at tjekke ydelsen om vinteren ved en senere lejlighed! Ud over vejrtesten har vi selvfølgelig lagt mest vægt på billedkvalitet, brugervenlighed og lyd, ligesom vi gør med indendørs-TV’er.
Hvordan føles det så?
At kunne se TV ude på terrassen er unægtelig en ret befriende oplevelse. TV-kiggeri er noget, man ofte forbinder med at sidde i en trang, mørk og overfyldt stue, men nu kan man altså nyde underholdningen ude i det fri!
For mange giver det nok associationer til sportsbarer med udeservering, som man ikke har kunnet besøge indtil for nylig. Hvis man savner selskab, er det bare at invitere nogle venner på besøg, når det næste sportsarrangement løber af stablen.
Glimrende billedkvalitet – med kanonstærk lysstyrke
Med et TV, der bogstaveligt talt skal skinne om kap med solen, er det selvfølgelig vigtigt, at det har tilstrækkelig god lysstyrke. Her er QLED-skærmen fra Samsung i sit es med kraftig, direkte LED-baseret bagbelysning, der giver op til 2000 nit, eller omkring 1600 nit vedvarende – over hele skærmområdet. Det er næsten det dobbelte af indendørs TV’er og er da også nøglen til, at The Terrace ser så godt ud, som det gør.
Vi testede The Terrace under starten af EM i fodbold, og det imponerede umiddelbart med et meget lysstærkt og farvestrålende billede. Her er det ikke noget problem at se TV ved højlys dag. Skærmen har desuden et glimrende antirefleksfilter, som effektivt reducerer spejlinger af omgivelserne. Det er selvfølgelig ekstra rart ude på terrassen, som jo ofte er badet i sollys.
Bemærk: Af hensyn til komforten er det alligevel ønskeligt at kunne skærme af for direkte sollys på skærmen og ikke mindst på dem, der ser på, så man undgår sol i øjnene.
Vores oplevelse var, at Samsungs såkaldte Intelligent Picture Mode formåede at tilpasse lysstyrken godt til omgivelserne og billedindholdet. Denne indstilling giver også meget livlige farver. Selv om The Terrace også kommer med de mere neutrale Film- og Filmmaker-indstillinger, som vi kender fra indendørsmodellerne, oplevede vi disse som ret dunkle i praksis og bedst egnet til aftenbrug. Om dagen er fuld tryk på lysstyrke og farver at foretrække.
Ud over sport måtte vi selvfølgelig også tjekke The Terrace til filmhygge om aftenen. Her giver det ligeledes en overbevisende billedoplevelse, og den kraftige kontrast er praktisk, når vi ser film og serier i HDR-format. Lyse effekter som flammer og sollys ser blændende stærke ud, samtidig med at sortniveauet er fremragende.
Billedprocesseringen er god, men formår selvfølgelig ikke at lave guld ud af det blå. Vi oplevede, at billedet indimellem hakkede lidt under EM-udsendelser i HD-format. Udsendelser i 4K 60 fps så derimod gnistrende skarpe og glatte ud.
Sammenlignet med de nyeste Neo QLED-skærme fra Samsung har The Terrace mere konventionel LED-bagbelysning med færre dimming-zoner, og det gør, at vi kan se nogle halo-effekter på mørk baggrund. Men ikke i påfaldende grad.
Derimod bemærker vi, at skærmen har en relativt smal betragtningsvinkel, hvilket er typisk for VA LCD-paneler. Når man ser på den ude fra siden, bliver kontrasten mærkbart svagere, og farverne mere udvaskede. Derfor bør man så vidt muligt placere TV’et og siddepladserne, så man kan sidde lige foran skærmen.
Alt i alt må vi sige, at vi er mere end tilfredse med billedkvaliteten fra The Terrace, som er helt på niveau med glimrende TV’er til indendørs brug.
Lydkvalitet
The Terrace er udstyret med indbyggede stereohøjttalere, der er skjult på undersiden af rammen. De giver en relativt klar og tydelig lyd, og kan spille højt og rent uden at forvrænge. Derimod er der ikke meget bas at tale om. Dermed blive lyden relativt tynd til musik og lydeffekter.
Den indbyggede højttalerløsning er velegnet til tale og underholdningsprogrammer. Men når det er sagt, så tog vi os i at ønske en lidt mere spændstig lyd til sport og ikke mindst filmkiggeri.
Samsung tilbyder faktisk en matchende soundbar – The Terrace Soundbar – som skal give udendørslyden et ordentligt boost. Den kan monteres på væggen eller direkte på TV’et og må klare sig uden separat subwoofer, men har en bashøjttaler indbygget.
Ellers er det værd at nævne, at The Terrace også har Bluetooth-tilslutning, så man kan koble trådløse højttalere eller et par trådløse hovedtelefoner til, hvilket er rart, hvis man ikke vil forstyrre naboaltanen med sin udvalgte aftenunderholdning.
Konklusion
Med The Terrace har Samsung lavet et TV, der holder, hvad det lover, og fungerer glimrende til udendørs brug. Byggekvaliteten er solid og tillidsvækkende, og det samme er billedkvaliteten. Vi var især imponeret over den gode lysstyrke, som giver en farvestrålende og kontrastrig billedoplevelse, selv når solen står højt på himlen.
Lyden er også godkendt, men for at sætte prikken over i’et anbefaler vi at supplere med en separat soundbar. Det gælder især, hvis man har et større udendørs område med længere siddeafstand fra skærmen, men er selvfølgelig mindre vigtigt, hvis man har en lille altan med naboer at tage hensyn til.
Vi synes også, det ville have været rart, hvis Samsung havde inkluderet et vægbeslag, en bordfod eller en anden monteringsanordning i kassen, så man hurtigt kunne komme i gang med underholdningen.
Desuden er The Terrace en temmelig dyr fornøjelse, men så længe man kan give det de rette forhold, får man et glimrende “al-slags-vejr-TV”, der byder på unikke udendørs oplevelser – mens man sidder i terrassemøblerne!
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer