TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: smart-tv’er på 46-80″

Størrelsen er vigtig!

Udvalget i tv-junglen er større og mere forvirrende end nogensinde. Vi har gennempløjet markedet for både store og små, dyre og billige modeller, så vi kan give dig et bedre overblik!

Af / 25/10/2013 - 16:09
smart-tv’er på 46-80″

Årets nye tv-modeller lokker med bedre billedkvalitet til samme pris som sidste års modeller, men det vigtigste er, at det, der længe er blevet kaldt “smart” tv, begynder at fungere. Selv de overkommelige tv’er er nu blevet ganske hurtige og kommer nu med populære apps som Skype, Netflix og internet-browser direkte på tv-skærmen.

En anden tendens er, at prisen på de helt store fjernsyn fortsat daler, bl.a. på grund af pres fra de nye 4K-skærme. Årets modeller giver også fuld adgang til alle broadcasting-platforme, hvad enten det er jordbaseret, kabel-tv, parabol eller net-tv via den indbyggede tv-tuner.

Desværre er det om muligt endnu lettere at blive forvirret end før. Store producenter som Samsung, LG, Sony, Philips og Panasonic kappes om tv-købernes gunst med et virvar af modeller. Hvilken model skal man vælge, og hvad bør et godt tv koste?

Størrelsen tæller
Det første, du bør vide, før du vover sig ud i tv-junglen, er hvor stort et tv du vil have. Der er nemlig sammenhæng mellem pris, kvalitet og skærmstørrelse. Det kan ikke svare sig i at betale en formue for et lille tv til køkkenet eller sommerhuset. Ligeledes er kvaliteten vigtigere, når billedet skal blæses op i stort format, og alle detaljer (og svagheder) bliver tydeligere.

Størrelsen bør du beslutte ud fra siddeafstanden til tv’et, og hvad det skal bruges til. 40-46 tommer er de mest solgte størrelser i dag og passer fint til en normal siddeafstand på 2-3 meter. Hvis du sidder længere fra skærmen, kan du med fordel vælge 55 tommer, som er en stadig mere populær størrelse.

Annonce

Men hvad nu hvis du er film- eller fodboldfan og vil genskabe biografen eller et fodboldstadion hjemme i stuen? Så kan skærmen næsten ikke blive stor nok, er vores erfaring. Priserne på de virkelig store skærme over 60 tommer er faldet til et niveau, hvor de fleste kan være med, og de giver en sej visuel oplevelse. Bare husk, at når billedet fylder hele synsfeltet, er det nærmest et krav, at indholdet skal være i fuld HD-kvalitet.

Styr tv’et med tablet og mobil
I sofahjørnet er tablet eller smartphone sjældent mere end en armslængde væk, og det gode er, at du nu kan bruge de bærbare og de stationære skærme sammen. Du kan styre tv-oplevelsen gennem apps på din tablet, såvel som dele indhold mellem de to skærme. F.eks. kan du kigge i tv-guiden, forprogrammere optagelse og tjekke flere kanaler på tablet’en, før du vælger, hvad du vil se. Det giver dig større kontrol over tv-oplevelsen.

Streaming og on-demand
Streaming er ved at overtage underholdningsindustrien. Med YouTube og andre videotjenester et tastetryk væk er vi blevet vant til at kunne se og høre, hvad vi vil, når vi vil. Derfor er det ikke underligt, at filmtjenester som Netflix og HBO Nordic – ligesom musiktjenesterne Spotify og WiMP – er blevet utrolig populære på kort tid. Snart vil du også kunne se næsten alt direkte sendt tv, når det passer dig.

Testen
I denne test har vi lavet et tværsnit af markedet. Udvalget består af de mest interessante modeller i forskellige pris- og størrelsesklasser. I lav/mellemklassen står kampen mellem Samsung og LG. I den øvre mellemklasse er det Sony og Philips, der stiller op. Panasonic udfordrer Samsung i kampen om de designbevidste købere. Og sidst, men ikke mindst stiller både Samsung og Panasonic med store plasmaskærme. Joker i testen er Sharps nye, enorme 80 tommers tv!

Som sædvanlig er konkurrencen hård, men vi leder både efter det allerbedste tv og det bedste køb for de prisbevidste.

Testkriterier
Som sædvanlig, når vi tester tv’er, er det billedkvaliteten, der tæller mest, både når det gælder farvegengivelse, kontrast, lysstyrke og sortniveau. Men vi skal ikke glemme, at lyden (næsten) er den halve ​​oplevelse. De fleste fjernsyn har en tynd og spinkel lyd, men der findes hæderlige undtagelser.

Derefter ser vi på tv’ets menusystem, fjernbetjening og smart-funktioner, samt hvor lette disse er at bruge. Et godt tv skal score højt på alle de nævnte områder for at opnå en anbefaling. Du bør dog ikke udelukke tv’er, der kun udmærker sig på enkelte områder – f.eks. billedkvalitet, der jo er det vigtigste ved et tv.

Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den længe ventede 9000-serie fra Philips byder på ekstremt skarpe billedoplevelser. Meget sejere bliver ikke det!

Læs hele testen

Sony KDL-65X9005

Knivskarpt drømme-tv

Sonys 4K-tv er afgjort et af årets fedeste fjernsyn!

Læs hele testen

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasmaskærm byder på det bedste fra to verdener: Ekstrem billedkvalitet kombineret med gode smart-oplevelser. Det er et tv, vi klart kan anbefale …

Læs hele testen

Panasonic TX-P65VT60

Endnu en konge?

Panasonics plasmaskærme har længe været kongerne af billedkvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Læs hele testen

Sharp LC-80LE857E

Når 65 tommer er for lidt

Det nyeste tv fra Sharp henvender sig til dem, der ikke kan få det stort nok! Vi taler om et 80 tommers tv, der kan erstatte projektoren til hjemmebio, sport og spil.

Læs hele testen

Samsung UE55F8505

Smart-tv med lækre linjer

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærrene. I år har de endda lanceret en designvariant af deres designmodel!

Læs hele testen

Sony KDL-55W805/807

Godt til det meste

Sony har lagt en masse ressourcer i deres 4K-tv’er det seneste år, men det har ikke forhindret dem i at lave interessante fuld HD-modeller. Og KDL-55W805 er absolut et spændende tv i sin prisklasse!

Læs hele testen

Philips 55PFL8008S/12

Sort silke

Philips stiller op med et stilfuldt blankt, sort tv, der har et imponerende sortniveau af LED at være.

Læs hele testen

LG 47LA667V

Hvid udfordrer

Med en overflod af smarte og veludrustede fjernsyn fortsætter koreanske LG med at være Samsungs ivrigste rival.

Læs hele testen

Samsung UE46F6515

Meget for pengene

Du behøver ikke at købe Samsungs dyreste tv for at få adgang til smarte finesser. Flere af lækkerierne er tilgængelige i den betydelig billigere og næsten lige så stilige 6-serie.

Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne

OLED-trekantdrama i premium-klassen

Sonys bedste TV til dato?

Farve-tastisk!

Paris 2024 – De bedste TV'er til sommer-OL