Japanske Sharp har satset hårdt på at gøre store tv’er til deres speciale og er blandt de første, der kan tilbyde 80 tommer til en “opnåelig” pris. LC-80LE857E er et stort og dominerende tv, men Sharp har forfinet udseendet i forhold til forgængerne med sølvfarvede runde kanter foroven og forneden, og sort på siderne. Det giver tv’et et flottere udseende, uden at det kommer i konflikt med billedet.
Brugervenlighed
Betjeningsmæssigt kunne Sharp godt trænge til et løft: Fjernbetjeningen er ikke særlig overskuelig, og vi savner bl.a. en større Home-knap med mere logisk tilgang til smart-tjenesterne samt en generel forenkling af navigationen. At tilslutte tv’et til netværket første gang var ikke specielt let. Opsætningsmenuen og menusystemet er heller ikke det mest logiske, vi har set, og mangelfuld oversættelse betyder, at man må gætte sig frem den rigtige menu. Derfor tog det lidt længere tid at komme på nettet end med de andre tv’er.
Udvalget af smarte tjenester er foreløbig meget begrænset, og dem, der ønsker smarte funktioner, bør helt klart overveje et Apple TV eller anden medieboks sammen med Sharp-skærmen.
Billedkvalitet
Det er et stort tv, faktisk det største, vi nogensinde har testet. For at yde det fuld retfærdighed bar vi det ind i biografrummet. Med sine 80 tommer er Sharp et af de første tv’er, der virkelig kan udfordre projektorer i hjemmebio-sammenhæng.
De storslåede scener i Inception giver os en indikation af, hvor godt et film-tv Sharp kan være. Med billedindstillingerne sat til filmtilstand leverer Sharp et lysstærkt og kontrastrigt billede, der let udkonkurrerer mange billige projektorer. Men hvad med sortniveauet? Det er dybt nok til at se film i dæmpet belysning, men der er ikke “plasmakvalitet” over det, vi ser i Leonardo DiCaprios drømmeverden. Skærmen kommer til kort mod plasmaskærmene fra Samsung og Panasonic, når de mørke undergrundsscener skal gengives. Sharp har til sammenligning et noget lysere sortniveau, og sidder man langt ude på siden, kan man se et blåt skær fra LED-lyset. Så på trods af størrelsen er det ikke det mest oplagte valg for film-entusiaster.
Sports-entusiaster vil derimod finde masser at savle over. Sharp-skærmen har fremragende lysstyrke og giver mere end nok kontrast, selv i lyse omgivelser, så man fint kan se fodbold i stuen i dagtimerne. Skærmens overflade er relativt mat, og der er ingen særlige problemer med spejling af det rum, den står i.
På en stor skærm som denne bliver svagheder i billedprocesseringen mere synlige end på mindre skærme. Med hele 80 tommer befinder os i et segment, hvor 4K-opløsning afgjort er en mulighed, men vi synes, at billedet fra LC-80LE857E som udgangspunkt godt kunne være lidt skarpere, og det kan ikke helt måle sig med den oplevede skarphed fra Samsungs 75-tommer i 8-serien, som ganske vist koster noget mere.
En anden ting, som Sharp ser ud til at have problemer med, er at holde interpolationen i skak. Det lykkes ikke helt at udglatte filmbevægelser uden hakken. Billedprocesseringen fungerer godt til sport og almindeligt fjernsyn, men til film foretrækker vi at slukke alle former for bevægelseskompensation.
Lydkvalitet
Billedet er måske stort, men lyden er temmelig trang. Sharp lader ikke til at have lagt særlig mange ressourcer i lyddelen og regner nok med, at dem, der overvejer et tv i dette format, har tilsvarende store højttalere og en forstærker, der matcher.
Konklusion
Vi kan godt lide:
LC-80LE857E giver et enormt billede, der fylder synsfeltet og øger indlevelsen på en måde, som kun store skærme kan. LED-teknologien sørger for fremragende lysstyrke og kontrast, nok til at skærmen virker fint i dagstimerne, til forskel fra projektorer og visse plasmaskærme.
Vi kan ikke lide:
I mørke omgivelser kommer Sharp-skærmen lidt til kort. Sortniveauer er langt fra topklasse, og betragtningsvinklen begrænset. Man kan ikke være mange i sofaen, før den, der sidder yderst, oplever at billedet bliver blåligt.
Lyd & Billede mener:
Sharp LC-80LE857 giver et enormt billede, som der er få konkurrenter til i prisklassen under 50.000, men billedkvaliteten lider lidt af “vokseværk”, og for 50.000 kroner vi havde nok hellere set en 65 tommers skærm med højere opløsning (4K).
Også i denne test:
Philips 65PFL9708
Dybde og realisme
Den længe ventede 9000-serie fra Philips byder på ekstremt skarpe billedoplevelser. Meget sejere bliver ikke det!
Sony KDL-65X9005
Knivskarpt drømme-tv
Sonys 4K-tv er afgjort et af årets fedeste fjernsyn!
Samsung PS64F8505
Mørkets fyrste
Samsungs nye plasmaskærm byder på det bedste fra to verdener: Ekstrem billedkvalitet kombineret med gode smart-oplevelser. Det er et tv, vi klart kan anbefale …
Panasonic TX-P65VT60
Endnu en konge?
Panasonics plasmaskærme har længe været kongerne af billedkvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.
Samsung UE55F8505
Smart-tv med lækre linjer
Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærrene. I år har de endda lanceret en designvariant af deres designmodel!
Sony KDL-55W805/807
Godt til det meste
Sony har lagt en masse ressourcer i deres 4K-tv’er det seneste år, men det har ikke forhindret dem i at lave interessante fuld HD-modeller. Og KDL-55W805 er absolut et spændende tv i sin prisklasse!
Philips 55PFL8008S/12
Sort silke
Philips stiller op med et stilfuldt blankt, sort tv, der har et imponerende sortniveau af LED at være.
LG 47LA667V
Hvid udfordrer
Med en overflod af smarte og veludrustede fjernsyn fortsætter koreanske LG med at være Samsungs ivrigste rival.
Samsung UE46F6515
Meget for pengene
Du behøver ikke at købe Samsungs dyreste tv for at få adgang til smarte finesser. Flere af lækkerierne er tilgængelige i den betydelig billigere og næsten lige så stilige 6-serie.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer