TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Grundig 55 VLX 9570 BP

Skarp genkomst

Grundig er tilbage med et veludstyret tv, der skal udfordre etablerede producenter som Samsung og LG. Og her er der meget at holde af.

Af / 29/12/2015 - 05:00
Grundig 55 VLX 9570 BP

Lyd & Billede mener

  • Med fremragende lysstyrke, kontrast og skarphed imponerer Grundig-skærmen i forhold til prisen.
  • Billedprocesseringen præsterer ikke lige godt på alle områder, og især støjreduktion og opskalering opleves som mangelfulde.

Grundig har altid været et “no-nonsense” mærke, hvor lyd og billede har været i fokus frem for overflødige funktioner. Den nye Grundig-model 55 VLX 9570 BP kommer i sort eller hvid finish og har et nedtonet, minimalistisk design. En smal ramme omkranser billedpanelet, som i øvrig har en silkemat overflade – godt nyt for dem, der er trætte af spejlblanke tv-skærme.

Tv’et står på to små fødder, men kan også vægmonteres med passende VESA-beslag. I den forbindelse er det værd at bemærke, at nogle af tilslutningerne vender bagud. Grundig-skærmen kræver derfor en vis afstand til væggen.

 

Brugervenlighed og funktioner

Grundigs fjernbetjening er nem at blive fortrolig med. Knapperne er tydelige og logisk arrangeret, og den røde Netflix-knap giver os en nem genvej til streaming-tjenesten. Menusystemet er også enkelt og overskueligt. Grundig har gjort sig umage med mange små detaljer, der gør tv’et let at bruge.

55 VLX 9570 fremstår som en veludstyret model i sin prisklasse: Ud over indbygget modtager til satellit, kabel og jordbaseret net har det også moderne funktioner som Bluetooth og Miracast, som gør det let at dele indhold mellem tv og mobil eller tablet.

Annonce

Selve smart-tv platformen er noget begrænset og har ikke det samme rige udvalg af apps som Samsung og LG. Når det er sagt, så er de vigtigste tjenester dog på plads, herunder Netflix i 4K-version, som er essentielt på et 4K-tv som dette. Grundig har annonceret, at der kommer flere apps – inklusive spil – i løbet af efteråret.

Det kan mærkes, at tv’ets indbyggede quad-core processor arbejder hurtigt og indlæser apps uden problemer – hastigheden er der ikke noget at udsætte på.

 

Billedkvalitet

Det første indtryk, vi får af 55 VLX 9570, er meget positivt. Grundigs tv er kontrastrigt og leverer masser af lysstyrke i alle seersammenhænge. Og ikke nok med det: Det har også et fremragende sortniveau, som giver den rigtige dybdefølelse, når der er film og tv-serier på programmet. Her har Grundig-skærmen fået et betydeligt løft i forhold til tidligere generationer.

Tv’et opfører sig eksemplarisk med ægte 4K-indhold. Med serier som The Blacklist kan vi nyde den glasklare billedkvalitet med seje detaljer ned til de mindste hårstrå. Skærmen håndterer højopløst indhold uden problemer.

Det står dog ikke lige så godt til, når vi tester opskalering af såvel SD- som HD-signaler. Vores testoptagelser fra den tyske DTM-serie (Viasat Motor) er udfordrende med konstant bevægelse og kamerapanorering. Grundig kan ikke helt følge med i svingene, og der er meget raster-effekt med synlige blokke af støj – et vedvarende problem uanset indstillinger.

Det er tydeligt, at sidemanden fra Samsung reducerer billedstøjen bedre og gør billedet mere levende at se på. Det lader til, at Grundig-skærmen favoriserer indhold af højest mulige kvalitet, og det trækker lidt ned på allround-egenskaberne.

 

Lydkvalitet

Grundig er kendt for at lægge ekstra vægt på lydgengivelsen i deres tv’er. 55 VLX 9570 har da også et lidt mere eksklusivt lydsystem med fremadrettede højttalere kombineret med en ekstra bashøjttaler på bagsiden og 2 x 15 watt effekt. Det giver både klar og tydelig stemmegengivelse og god fylde til musik og lydeffekter.

Grundig vil stadig have fordel af en soundbar eller lignende, men lyden er klart bedre end det, mange af de andre kandidater stiller op med.

 

Konklusion

Grundig 55 VLX 9570 BP er et veludstyret tv, og alle de vigtigste funktioner og tjenester er på plads. Et godt billedpanel og gode indbyggede højttalere sørger for, at oplevelsen holder et højt niveau. Billedkvaliteten fra Ultra HD-kilder som Netflix er krystalklar.

Det skurrer dog enkelte steder: Grundig-skærmen har lidt problemer med signaler af lavere kvalitet og opløsning, og har ikke lige så god støjreduktion som de bedste i feltet.

Også i denne test:

Sony Bravia KD-55X8505C

God allrounder

Sonys kandidat leverer solid ydelse på billedfronten og et Android-styresystem i bedring. På det seneste er prisen også blevet mere medgørlig.

Den slanke, elegante skærm har fremragende billedprocessering og kan få selv lavopløst indhold til at se rigtig godt ud. Her får du et billede med masser af detaljer og naturtro farver. Lavt input-lag på ca. 36 millisekunder er et godt argument for gamere.
Den nye Android-brugerflade halter stadig lidt hist og her, og vi savner et mere overskueligt menusystem.
Læs hele testen

Samsung 55JU6875

Close, but no cigar

Denne model fra Samsung havde vi høje forventninger til, men 55JU6875 når ikke helt i mål på de mest kræsne billedparametre.

Sej skarphed og fænomenal farvegengivelse er blandt blærerøvseffekterne på dette Samsung-tv, ligesom det har et rigtig godt smart-system og ditto udvalg af apps.
Kontrast, sortniveau og lysfordeling skuffer lidt i forhold til de øvrige egenskaber.
Læs hele testen

Panasonic TX-55CX670/680E

Billedkvalitet i top

Panasonic har slået sig op med nogle af de bedste tv’er i den overkommelige prisklasse, og det indtryk bliver kun blevet forstærket af deres billigste 4K-tv, TX-55CX670.

55CX670 har et smart-system, der er let at bruge, og byder på afbalanceret billedkvalitet med sej skarphed, lav billedstøj, fremragende sortniveau og naturlige farver. Et tv, der er let at holde af!
Lidt ujævn lysfordeling – bl.a. en horisontal stribe midt på skærmen – forhindrer billedet i at være helt fejlfrit.
Læs hele testen

Philips 55PUT6400

Bedre sent …?

Philips melder sig ind i tv-kampen med deres hidtil billigste 4K-tv. Men nogle gange kan det svare sig at betale noget mere!

Philips-skærmen er ribbet for udstyr, men har til gengæld fået godt gang i smart-funktionerne takket være Android-styresystemet, der byder på mange muligheder.
Konkurrencen er hård i dette segment, og 55PUT6400 sakker lidt agterud, hvad billedkvaliteten angår. Især når det gælder opskalering af almindelige tv-udsendelser.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne

OLED-trekantdrama i premium-klassen

Sonys bedste TV til dato?

Farve-tastisk!

Paris 2024 – De bedste TV'er til sommer-OL