TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sony Bravia KD-55X8505C

God allrounder

Sonys kandidat leverer solid ydelse på billedfronten og et Android-styresystem i bedring. På det seneste er prisen også blevet mere medgørlig.

Af / 29/12/2015 - 05:00
Sony Bravia KD-55X8505C

Lyd & Billede mener

  • Den slanke, elegante skærm har fremragende billedprocessering og kan få selv lavopløst indhold til at se rigtig godt ud. Her får du et billede med masser af detaljer og naturtro farver. Lavt input-lag på ca. 36 millisekunder er et godt argument for gamere.
  • Den nye Android-brugerflade halter stadig lidt hist og her, og vi savner et mere overskueligt menusystem.

Sony fortsætter med at levere fjernsyn med et rent, “no nonsense” design. Den mørke, tynde ramme og den stilige fod i mørkt krom forstærker det minimalistiske udtryk. Et diskret Sony-logo forneden med en lysdiode på undersiden får tv’et til at virke eksklusivt. Skærmen har også mat frontglas uden generende refleksioner og spejleffekter.

 

Brugervenlighed og funktioner

Sony har fået den nye Android-brugerflade fra Google. Android TV er bygget over samme læst som det mobile styresystem, mange af os allerede kender, men skal være skræddersyet til tv-brug. Indtrykket er lidt det samme: Du må acceptere, at Google følger med i dine tv-vaner for at kunne give dig en bedre service.

Øverst på hovedskærmen er der anbefalinger, som vi kender det fra YouTube, efterfulgt af de mest populære apps. Efter flere forsøg med det nye Android-system og med flere opdateringer undervejs ser det ud til, at Sony og Google har fået gjort systemet mere stabilt, end det var i de tidlige faser. Udvalget af spil og tjenester er også forbedret.

Sony har inkluderet deres egen fjernbetjening One Touch Remote med touch-flade, som til en vis grad forenkler navigationen.

Annonce

 

Billedkvalitet

Sony har tradition for at lave god tv’er, og vi har allerede set, at teknikken fra deres dyreste topmodeller i X9-serien kan komme mere overkommelige modeller til gode. Således også med X8505.

For det første gør det et godt stykke arbejde med at opskalere næsten alle slags indhold – det være sig tv-udsendelser eller HD-videoer fra YouTube – til knivskarp “4K light” kvalitet. Hemmeligheden er den kraftige 4K X-Reality PRO billedprocessor hentet fra Sonys dyreste high-end tv’er. For det andet har det rigtig god lysstyring uden den lysblødning, som vi ser hos en del af konkurrenterne.

Selve billedpanelet virker ikke superavanceret. Kontrast og lysstyrke er lidt mere afdæmpede, og sortniveauet er ikke helt på højde med Panasonic. Til gengæld viste vores testeksemplar ikke mange tegn på svagheder som f.eks. clouding, hvor ujævn bagbelysning skaber lyse pletter. Det virker lovende og taler for god kvalitetskontrol på fabrikken.

Desuden har Sony-skærmen en meget flot, nuanceret og neutral farvegengivelse, og giver adgang til avancerede kalibreringsmuligheder for dem, der vil finjustere billedkvaliteten med kalibreringsudstyr. Ovenikøbet målte vi meget lavt input-lag (forsinkelse på indgangene) – 36 millisekunder i Spil-tilstand, hvilket gør X8505C velegnet til gaming-fans.

 

Lydkvalitet

Sony X8505 må kigge langt efter de kraftige sidemonterede højttalere, som man finder på topmodellen X93. I stedet har det relativt simple, undermonterede højttalere, som dog giver brugbar lyd med god klarhed i stemmegengivelsen. Bas er der ikke meget af, og musik fra YouTube lyder ikke lige så spændstigt som med Samsung.

 

Konklusion

Sony 55X8505 tilbyder mange gode funktioner til en overkommelig pris. Dets store styrke er den gode opskalering, der sikrer, at selv middelmådigt HD-materiale ser rigtig godt ud i stort format. Sony-skærmen har også fremragende kontrast og lysstyrke uden særlige ujævnheder i bagbelysningen. 55X8505 har ikke helt samme sortniveau som Panasonic og evner heller ikke at matche Samsungs spændstige farvegengivelse.

Samlet set leverer Sony høj ydelse på billedfronten. På det seneste er Android-platformen også blevet mere stabil, hvilket gør det lettere for os at anbefale dette Sony-tv.

Også i denne test:

Grundig 55 VLX 9570 BP

Skarp genkomst

Grundig er tilbage med et veludstyret tv, der skal udfordre etablerede producenter som Samsung og LG. Og her er der meget at holde af.

Med fremragende lysstyrke, kontrast og skarphed imponerer Grundig-skærmen i forhold til prisen.
Billedprocesseringen præsterer ikke lige godt på alle områder, og især støjreduktion og opskalering opleves som mangelfulde.
Læs hele testen

Samsung 55JU6875

Close, but no cigar

Denne model fra Samsung havde vi høje forventninger til, men 55JU6875 når ikke helt i mål på de mest kræsne billedparametre.

Sej skarphed og fænomenal farvegengivelse er blandt blærerøvseffekterne på dette Samsung-tv, ligesom det har et rigtig godt smart-system og ditto udvalg af apps.
Kontrast, sortniveau og lysfordeling skuffer lidt i forhold til de øvrige egenskaber.
Læs hele testen

Panasonic TX-55CX670/680E

Billedkvalitet i top

Panasonic har slået sig op med nogle af de bedste tv’er i den overkommelige prisklasse, og det indtryk bliver kun blevet forstærket af deres billigste 4K-tv, TX-55CX670.

55CX670 har et smart-system, der er let at bruge, og byder på afbalanceret billedkvalitet med sej skarphed, lav billedstøj, fremragende sortniveau og naturlige farver. Et tv, der er let at holde af!
Lidt ujævn lysfordeling – bl.a. en horisontal stribe midt på skærmen – forhindrer billedet i at være helt fejlfrit.
Læs hele testen

Philips 55PUT6400

Bedre sent …?

Philips melder sig ind i tv-kampen med deres hidtil billigste 4K-tv. Men nogle gange kan det svare sig at betale noget mere!

Philips-skærmen er ribbet for udstyr, men har til gengæld fået godt gang i smart-funktionerne takket være Android-styresystemet, der byder på mange muligheder.
Konkurrencen er hård i dette segment, og 55PUT6400 sakker lidt agterud, hvad billedkvaliteten angår. Især når det gælder opskalering af almindelige tv-udsendelser.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne

OLED-trekantdrama i premium-klassen

Sonys bedste TV til dato?

Farve-tastisk!

Paris 2024 – De bedste TV'er til sommer-OL