65PUS8601 blev introduceret sidste efterår og er derfor på papiret en 2015-model. Philips har dog besluttet at lade modellen fortsætte til efteråret 2016. Dermed er det i praksis Philips’ topmodel i denne sæson.
Brugervenlighed og funktioner
Tv’et er ligesom Sonys baseret på Android-styresystemet fra Google. Opstarten går nemt og hurtigt, idet tv’et guider os gennem de vigtigste grundindstillinger. Tilsluttede enheder kan nemt navngives som eksempelvis “Blu-ray-afspiller” og “Tv-tuner”, og bliver liggende lettilgængelige i en hurtigmenu.
Et irritationsmoment er, at fjernbetjeningen desværre har let ved at misforstå klik- og pegebevægelser, og det sker ofte, at tv’et reagerer forkert på kommandoer.
Udvalget af gode apps er stadig lidt mangelfuldt med Android, men Netflix-app’en med 4K-opløsning er der heldigvis. Det samme er YouTube i 4K-kvalitet.
Philips’ velkendte Ambilight omgivelseslys er selvfølgelig med på denne model, i dette tilfælde på alle fire sider. Dermed kan PUS8601 i praksis lyse hele bagvæggen op med farvet lys, der følger handlingen på skærmen. Sidst, men ikke mindst har tv’et fået ekstra regnekraft i form af en hexa-core processor og 16 gigabyte intern hukommelse, hvilket mærkes positivt på indlæsning af indhold og navigering i menuer.
Billedkvalitet
Vi har tidligere testet denne Philips-model i 55 tommer med et godt resultat, og det samme gælder i høj grad 65 tommers udgaven. Den har f.eks. en god lysuniformitet (jævn fordeling af lys på skærmoverfladen) uden generende indslag af clouding og skygge-effekter. Desuden har skærmen et overbevisende sortniveau med god dybde i mørke scener.
Betragtningsvinklen er imidlertid forholdsvis begrænset. Man skal sidde direkte foran skærmen for at få den optimale billedkvalitet.
Philips er kendt for god videoprocessering, der arbejder ihærdigt på at optimere billedet. I filmsammenhæng kan det virke noget overdrevet, især for purister som undertegnede, der vil have mindst mulig manipulation af det originale billede. Til sport og anden underholdning fungerer det derimod glimrende med lidt ekstra krydderi i form af saftige farver.
Philips-skærmen ser virkelig imponerende ud med fodbold på programmet og får den grønne farve i græsset frem på en realistisk måde, samtidig med at den følger handlingen og panoreringerne frem og tilbage godt. Skarpheden på græsbanen er upåklagelig, og vi har ingen problemer med at se kampe en hel aften på denne skærm.
Så til noget, der måske vil være en streg i regningen for mange film- og seriefans: Philips-skærmen understøtter i skrivende stund ikke HDR. Philips og TP Vision har lovet en software-opgradering i løbet af året, men indtil videre mangler PUS8601 evnen til at give ekstra udbytte (mere lysstyrke og kontrast) fra HDR-kilder som Netflix og Ultra HD Blu-ray. De, der vil have et fuldværdigt HDR-tv, bør derfor kigge i retning af Sony eller Samsung.
Philips’ tv’er har lige siden billedrørsfjernsynets dage haft omgivelseslyset Ambilight som deres specialitet og unikke finesse. Tv’et analyserer farverne i videosignalet og gengiver en blanding af dem på væggen bagved, og Ambilight-lyset bidrager til at øge den opfattede kontrast i billedet på skærmen.
Lydkvalitet
Skærmen fra Philips leveres med smalle, sidemonterede højttalere, der er fæstnet med magneter. På denne måde opnår man et bredt stereolydbillede, samtidig med at højttalerne er nemme at demontere, hvis du har et separat lydanlæg.
Vi var ikke så imponeret af lydgengivelsen fra 55 tommers udgaven af PUS8601, men 65PUS8601 står sig lidt bedre mod konkurrenterne, end vi havde ventet. Takket være ekstra bashøjttalere på bagsiden opnår det en kraftigere og mere dynamisk lyd med bedre fylde. Både kommentatorstemmer og publikumsbrus kommer godt frem, og vi kan spille højt og rent, uden at højttalerne klager.
Konklusion
Philips 65PUS8601 leverer konsekvent god ydelse på både lyd og billede, men på nogle punkter kan det mærkes, at vi har med en lidt ældre model at gøre. Først og fremmest gælder det evnen til at aflæse HDR-signaler, som er vigtig for dem, der gerne vil nyde det nyeste inden for tv-teknologi. Om Philips får rettet op på denne mangel, må fremtiden vise.
Også i denne test:
Samsung 65KS9005
Curveball
Samsungs buede topmodel kombinerer lækkert design, fremragende brugervenlighed og stærke præstationer på billedfronten.
Alternative tv’er
Flere du kan overveje
Synes du, at en 65 tommers model fra tv’ernes superliga er for stor og for dyr? Så er du ikke alene. Her er nogle alternative modelserier i et lavere prisleje.
LG 70UH700
5 tommer ekstra
Synes du, at 65 tommer er lidt for fesent? Eller vil du bare være bedre end naboen? Så tilbyder LG denne 70 tommers model til en konkurrencedygtig pris.
Sony 65XD9305
Toptrimmet topscorer
Sonys nye flagskib har et temmelig minimalistisk og anonymt udseende. Men det er kun, til du tænder for det!
Panasonic 65DX780E
Ikke helt i topform
Vi havde høje forventninger til Panasonics nye “semi-topmodel”, men den når ikke op på siden af de bedste.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer