TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Panasonic 58DX700

Gør det meste rigtigt

Hvis man vil have et godt allround-tv, går man sjældent galt i byen med Panasonic. Sådan er det også med årets 700-serie.

Af / 18/10/2016 - 05:00
Panasonic 58DX700

Lyd & Billede mener

  • God byggekvalitet, fin billedkvalitet og stabile smart-funktioner gør Panasonic-skærmen til et sikkert tv-køb, der også er kompatibelt med de nye videoformater.
  • 58DX700 har temmelig begrænset lysstyrke og giver derfor ikke fuldt udbytte af de mest krævende HDR-videoer, men klarer sig alligevel bedre end mange af konkurrenterne.

Panasonic har en lang tradition for at lave veldesignede tv’er til en fornuftig pris, som lægger vægt på de vigtigste kvaliteter uden så mange dikkedarer. Forgængeren 55CX700 var en af vores favoritter i klassen, og derfor var vi spændt på at se, hvilket niveau årets arvtager DX700 ville lægge sig på!

 

Design

Det første, vi bemærker, er selvfølgelig, at skærmen er vokset fra 55 til 58 tommer. Panasonics model kan dermed prale af lidt større billedområde end konkurrenter i samme prisklasse.

58DX700 har et slankt og lækkert design med børstet metalramme, mens bagsiden på årets model er af plast. Dæksler over tilslutningerne gør det muligt at lave diskret kabelføring på bagsiden. En smart detalje er, at Panasonic lader dig vælge, om du vil montere fødderne smalt eller bredt, og på den måde tilpasse fjernsynet til dit tv-møbel.

 

Annonce

Brugervenlighed og funktioner

Panasonics fjernbetjening har store, tydelige knapper til hver funktion, heriblandt separat Netflix-knap. DX700 har også et fremragende menusystem – My Home Screen 2.0 – hvor du kan vælge, hvilke typer indhold der skal ligge på startmenuen. Brugerfladen er baseret på Mozilla Firefox og er både hurtig, enkel og overskuelig. I modsætning til Android-tv’erne oplevede vi aldrig, at tv’et gav problemer eller låste.

Ulempen ved Firefox er, at der kun er et fåtal af interessante tilgængelige apps til denne platform. Panasonic kan ganske vist skilte med bl.a. Netflix, YouTube, SF Anytime, Viaplay, Eurosport Player og Firefox web-browser, men ikke særlig meget andet interessant. Panasonic har heller ikke fået aftaler med særlig mange lokale tjenester. Det betyder, at f.eks. DR TV-app’en glimrer ved sit fravær.

Tilslutningsmulighederne er gode, men ikke suveræne: Panasonic nøjes med tre HDMI-indgange, og kun to af dem understøtter HDCP 2.2, der er nødvendigt for tilkobling af 4K Blu-ray eller andre 4K-kilder.

 

Billedkvalitet

58DX700 har et 58 tommers panel af typen VA (Vertically Aligned), der er kendt for at give et godt sortniveau og stærk kontrast, men lidt på bekostning af betragtningsvinklen.

Panasonic reklamerer med, at DX700 understøtter HDR-video, men sammenlignet med deres egen topmodel Viera DX900 er det i bedste fald “HDR light”! 58DX700 evner ikke at gengive et tilstrækkelig bredt farvespektrum og har heller ikke lysstyrke nok til at konkurrere med UHD Premium-certificerede tv’er.

Det var så specifikationerne – men hvordan klarer det sig i praksis? Vi kunne hurtigt verificere, at 58DX700 både understøtter og ser rigtig flot ud med HDR-video fra Netflix og UHD Blu-ray, Panasonic udmærker sig ved en naturlig farvepalet, meget lidt støj og glatte, flydende bevægelser.

Hvis du vælger True Cinema-profilen, får du også en meget præcis farvegengivelse. Sortniveauet er heller ikke værst: Panasonic formår at grave flere detaljer frem i de mørke områder end mange af konkurrenterne, men ulempen er, at de mørkeste gråtoner hælder mod blå. Derfor får mange mørke scener et lidt blåligt præg, som vi ikke kunne justere væk.

Panasonic-skærmen har ellers, som man kunne forvente, middelmådig lysstyrke i forhold til de bedste i testen. DX700 er i stand til at remappe billedsignalet til at gengive de fleste lysnuancer, men mangler intensitet i forhold til f.eks. Samsung 55KS7005.

 

Lydkvalitet

Panasonic har ikke udpræget kraftig lyd, men klarer sig godt på tale og musik. Nogen særlig bas er der ikke, men det kan spille temmelig højt, uden at forvrængningen bliver generende.

 

Konklusion

Panasonic har begået endnu et velkonstrueret tv i mellemklassen, og selv om det mærkes, at konkurrencen er blevet hårdere i år, scorer 58DX700 godt på de fleste områder. Det er ganske vist ikke den klareste eller mest imponerende HDR-skærm, men den har til gengæld meget naturlige farver plus den gode billedprocessering, Panasonic er kendt for. Let at anbefale!

Også i denne test:

Philips 55PUS7101

Lys og varme

Tv’et fra Philips er ikke den bedste HDR-skærm, vi har set, men kan alligevel være et godt køb som allround-tv.

Philips 55PUS7101 serverer superskarpe Ultra HD-billeder og krydrer oplevelsen med Ambilight omgivelseslys. Lyden er også bedre end gennemsnittet.
Philips’ skærm har temmelig ordinær kontrast og formår ikke at få alle nuancerne i HDR-formatet frem.
Læs hele testen

Grundig Immensa 55VLX8670

Stramt design

Efter en lidt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbage med en ny serie veludstyrede tv-modeller.

Grundigs skærm byder på stilrent design og skarp, kontrastrig billedkvalitet.
55VLX8670 understøtter endnu ikke UHD Blu-ray og HDR fuldt ud.
Læs hele testen

Sony Bravia 55XD8505

Lyssvage præstationer

Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest krudtstærke skærm, vi har set i år, og havner lidt i skyggen af konkurrenterne.

Sony-skærmen har naturlig farvegengivelse og upåklagelig skarphed fra alle videokilder.
Simpel udførelse og separat strømforsyning trækker ned på helhedsindtrykket. Bravia XD8505 mangler lysstyrken til at følge med de sejeste HDR-skærme.
Læs hele testen

LG 55UH770

Svagt på kontrast

Dette LG-tv byder på fantastisk design og lækre smart-funktioner, men billedkvaliteten havner lidt i skyggen af de bedste.

Glimrende smart-funktioner med pegefjernbetjening gør LG-skærmen let at betjene.
Svag kontrast og ditto sortniveau gør, at wow-effekten udebliver på de nye HDR-film.
Læs hele testen

Samsung 55KS7005

Skinner som en sol

Med sin blændende lysstyrke og sine flotte farver er Samsungs nye 7-serie et imponerende skue.

Fremragende lysstyrke og kontrast gør, at Samsung-skærmen skiller sig positivt ud fra konkurrenterne.
Til prisen er der ikke meget at klage over.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

20 år med Ambilight: Her er Philips' hidtil bedste TV

En blændende billedoplevelse

Potent premium-skærm

Stort, ja - men er det godt?

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne