TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sony Bravia 55XD8505

Lyssvage præstationer

Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest krudtstærke skærm, vi har set i år, og havner lidt i skyggen af konkurrenterne.

Af / 18/10/2016 - 05:00
Sony Bravia 55XD8505

Lyd & Billede mener

  • Sony-skærmen har naturlig farvegengivelse og upåklagelig skarphed fra alle videokilder.
  • Simpel udførelse og separat strømforsyning trækker ned på helhedsindtrykket. Bravia XD8505 mangler lysstyrken til at følge med de sejeste HDR-skærme.

Sony har en lang historie som tv-producent og lancerede deres første model med Ultra HD-opløsning i 2013. Siden da har de leveret flere glimrende tv’er, og senest var det 65XD9305, der løb med sejren i vores test af storskærme til fodbold-VM.

For dem, der synes, at 9305-serien er lidt for pebret, kan Sony tilbyde den langt mere overkommelig XD8505-serie. Spørgsmålet er, hvor meget man må ofre af billedkvalitet og ydelse i øvrigt.

 

Design

Til at begynde med har Bravia 55XD8505 betydelig enklere udførelse, ikke kun i forhold til XD9305, men også sammenlignet med tidligere generationer af 8505-serien. Det meste metal er erstattet af plast, og Sony-modellen virker ikke længere lige så eksklusiv. Bagsiden er simpel og lader dig ikke skjule kablerne så elegant som f.eks. Samsung.

Vægmontering er muligt, omend det vil blokere nogle af stikkene. Foden er til gengæld smal nok til at passe til ethvert tv-bord. En anden ting, der trækker ned, er den massive mursten af en separat strømforsyning.

Annonce

 

Brugervenlighed og funktioner

Bravia-modellen er ligesom tidligere Sony-tv’er baseret på Android, og opstarten begynder med at registrere ens Google-konto og downloade de seneste opdateringer.

Vi vil ikke lægge skjul på, at vi stadig er uimponeret af Android som tv-system, selv om det er blevet bedre end tidligere generationer. Sony-skærmen starter lynhurtigt fra standby og er hurtig til at skifte mellem forskellige applikationer. Men udvalget af apps er fortsat begrænset med færre lokale tjenester end Samsung og LG.

Startskærmen byder på masser af muligheder, menuer og genveje, uden at der rigtig er system i galskaben. Her er både Samsungs Tizen, LG’s WebOS og Panasonics Firefox bedre til at give en skræddersyet tv-oplevelse. Når det er sagt, så vænner man sig hurtigt til Android-brugerfladens måde at organisere tingene på.

 

Billedkvalitet

Sonys tv’er er kendt for god billedprocessering, og der er ingen tvivl om, at 55XD8505 gør mange ting rigtigt. Farvegengivelsen er meget neutral, og Film-indstillingen giver en noget nær optimal farvebalance. Skærmen formår også at få almindelige HD-udsendelser til at se utrolig skarpe ud.

Vi var meget imponeret af billedet fra storebror, Sony Bravia 65XD9305, der med sit særlige Slim Backlight Drive-baglys giver fremragende lokal kontrast, lysstyrke og sortniveau. Bravia 55XD8505 må dog klare sig med standard LED-kantbelysning, og det er tydeligt, at det giver væsentlig svagere kontrast.

Ved ibrugtagningen måtte vi faktisk dobbelttjekke indstillingerne, for Sony er betydelig mere lyssvag end både Samsung, Panasonic og LG i standardindstillingerne.

Med en UHD-film som The Revenant i afspilleren giver Sony et imponerende skarpt og detaljeret billede med fantastisk farverigdom. Alligevel er der mærkbart mindre intensitet i sollyset, og XD8505 formår ikke at få lige så mange nuancer frem i mørke områder som referencen. Det er heller ikke lige så skarpt ved bevægelser som Samsung og Panasonic.

 

Lydkvalitet

Sony-skærmen har ikke noget særlig avanceret lydsystem, og lyden må betegnes som temmelig tynd uden nævneværdig bas eller fylde. En soundbar er, hvad doktoren anbefaler i dette tilfælde!

 

Konklusion

55XD8505 er et prisbilligt alternativ til Sonys dyrere Bravia-modeller, men du går så glip af den formidable lysstyrke fra topmodeller som XD9305. Alt i alt et afbalanceret tv, der scorer godt over hele linjen, men hvis du vil have fuld glæde af nyvindinger som Ultra HD og HDR, findes der bedre, mere fremtidsrettede valg blandt testdeltagerne.

Også i denne test:

Philips 55PUS7101

Lys og varme

Tv’et fra Philips er ikke den bedste HDR-skærm, vi har set, men kan alligevel være et godt køb som allround-tv.

Philips 55PUS7101 serverer superskarpe Ultra HD-billeder og krydrer oplevelsen med Ambilight omgivelseslys. Lyden er også bedre end gennemsnittet.
Philips’ skærm har temmelig ordinær kontrast og formår ikke at få alle nuancerne i HDR-formatet frem.
Læs hele testen

Grundig Immensa 55VLX8670

Stramt design

Efter en lidt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbage med en ny serie veludstyrede tv-modeller.

Grundigs skærm byder på stilrent design og skarp, kontrastrig billedkvalitet.
55VLX8670 understøtter endnu ikke UHD Blu-ray og HDR fuldt ud.
Læs hele testen

Panasonic 58DX700

Gør det meste rigtigt

Hvis man vil have et godt allround-tv, går man sjældent galt i byen med Panasonic. Sådan er det også med årets 700-serie.

God byggekvalitet, fin billedkvalitet og stabile smart-funktioner gør Panasonic-skærmen til et sikkert tv-køb, der også er kompatibelt med de nye videoformater.
58DX700 har temmelig begrænset lysstyrke og giver derfor ikke fuldt udbytte af de mest krævende HDR-videoer, men klarer sig alligevel bedre end mange af konkurrenterne.
Læs hele testen

LG 55UH770

Svagt på kontrast

Dette LG-tv byder på fantastisk design og lækre smart-funktioner, men billedkvaliteten havner lidt i skyggen af de bedste.

Glimrende smart-funktioner med pegefjernbetjening gør LG-skærmen let at betjene.
Svag kontrast og ditto sortniveau gør, at wow-effekten udebliver på de nye HDR-film.
Læs hele testen

Samsung 55KS7005

Skinner som en sol

Med sin blændende lysstyrke og sine flotte farver er Samsungs nye 7-serie et imponerende skue.

Fremragende lysstyrke og kontrast gør, at Samsung-skærmen skiller sig positivt ud fra konkurrenterne.
Til prisen er der ikke meget at klage over.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 år med Ambilight: Her er Philips' hidtil bedste TV

En blændende billedoplevelse

Potent premium-skærm

Stort, ja - men er det godt?

Sony på hjemmebane

Hvilket Frame-TV er det bedste?

Prisbillig TV-underholdning

Philips’ mest blærede TV hidtil?

Now That’s Entertainment!

Gør det gamle TV smartere

Gigantisk Samsung-TV

Billedmaskinen til de rigtig kræsne