Denne model fra Sony er en af de tyndeste, vi har set, med en millimetertynd ramme rundt om skærmen. Selv om det er en ægte 50 tommers skærm, minder den mere om 46 tommer i fysisk omfang. Sony har gjort effektiv brug af den plads, de har til rådighed.
Derimod er det ikke et tv, der er særlig velegnet til vægmontering: På grund af en udstikkende del nederst på bagsiden rager det temmelig langt ud fra væggen, og flere af tilkoblingerne vender bagud. Bemærk også, at dette tv anvender ekstern strømforsyning/transformator.
Brugervenlighed og funktioner
Sony har et godt indarbejdet menusystem, og førstegangs opsætning sker hurtigt og nemt. Det er også det generelt indtryk, at tingene sker hurtigt. Tv’et reagerer øjeblikkeligt på kommandoer fra fjernbetjeningen, og det går som en leg at hoppe ind og ud af menuerne.
Blandt smart-funktioner finder vi flere apps under overskriften Sony Entertainment, men mange apps på listen virker som fyld. Blandt de mest interessante er gengangerne Netflix og YouTube, men Sony har også inkluderet deres egen musiktjeneste, Music Unlimited.
Billedkvalitet
Billedmæssigt er 50W685 meget lækkert at se på, godt hjulpet af Sonys X-Reality Pro billedprocessering, der giver meget skarpe og fokuserede billeder uden generende billedstøj. Mest imponerende er dog sortniveauet. Sony-skærmen evner at være virkelig bælgmørk, når filmen kræver det, og mørke, dramatiske film som Inception og The Dark Knight Rises får en fænomenal dybde og realisme over sig.
50W685 er ikke bare et tv til mørke hjemmebiografer, det gør også et fremragende stykke arbejde i dagslys. Sony har valgt en forholdsvis mat skærmoverflade, hvilket betyder, at man undgår generende refleksioner og spejlinger i skærmglasset.
Fabriksindstillingerne er også gode. Tv’et har en række forskellige “scenevalg”, og hvis det er neutrale, naturlige farver, man går efter, er det uden tvivl filmindstillingen, man skal vælge. Sony har også inkluderet en separat gaming-indstilling. Her slås det meste af billedprocesseringen fra for at undgå forsinkelse af billedsignalet (input lag). Det fungerer godt i praksis og gør 50W685 til et overlegent valg for online spil-entusiaster.
Lydkvalitet
Lyden fra Sony-skærmen er desværre ikke helt på niveau med det fede billede. Stemmegengivelsen er tynd og metallisk, uden den fylde og varme, der er nødvendig for at give handlingen ordentligt liv. Soundtracket fra Inception bliver f.eks. trættende, ja næsten rædselsfuldt at høre på. Bassen er mere eller mindre fraværende. Her bør man bestemt overveje at supplere med en soundbar.
Konklusion
Sony 50W685 er et vældig godt allround-tv. Det slanke format gør, at denne 50-tommer kan klemmes ind, hvor der ikke er plads til andre tv’er. Billedkvaliteten er overbevisende med fremragende sortniveau og kontrast samt skarpe, støjfri billeder. Brugervenligheden er også god, med hurtige og letforståelige menuer plus en god fjernbetjening. Lydkvaliteten er ganske vist temmelig tam i forhold til billedet, men alt i alt er det et rigtig godt køb. Anbefales!
Også i denne test:
LG 50LA660V
Smart og lækkert
Her er en fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkendt lydkvalitet.
Toshiba 50L7363
En ulv i fåreklæder
Indpakningen er ikke særlig prangende, men denne Toshiba-skærm giver imponerende billedkvalitet til prisen.
Samsung UE50F5505
Ikke helt i mål
Samsungs budgetmodel tilbyder flere smart-funktioner, men billedkvaliteten er ikke i top.
Philips 50PFL4208
Billigt men ikke særlig godt
Philips har altid kæmpet for at være i front blandt tv-producenterne og har leveret mange gode modeller den sidste tid. Desværre lander 50PFL4208 lidt på halen og kan ikke måle sig med de bedste i testen.
Panasonic TX-L50ET60
Flot farvegengivelse
Med fine farver og lækkert design er Panasonic TX-L50ET60 et godt alternativ til firmaets plasma-tv’er.
Panasonic TX-P50ST60
Svanesang for plasma
Efter mange år med suveræn billedkvalitet er det snart slut med Panasonics plasmaskærme. Men budgetmodellen 50ST60 er stadig et rigtig godt køb.