Hisense A6N er en af de mere prisvenlige modeller fra den kinesiske TV-producent, der især er kendt for sine «Laser TV»-projektorer. Men de vinder også større markedsandele inden for TV-segmentet, side om side med TCL.
Hisense A6N
Designet på Hisense-skærmen er simpelt med et slankt metalkabinet og en karakteristisk stribe med Hisense-logoet på undersiden. TV’et står på to små plastikfødder og kan også vægmonteres med VESA-beslag (200×400 mm). Dog er tilslutningerne placeret langt inde mod midten, hvilket kan gøre dem svære at nå. A6N har tre HDMI-indgange.
Ved opstart mødes man af VIDAA, Hisenses egen brugergrænseflade. Det er et lidt overraskende valg, da Hisense-modellerne i USA benytter Google TV. Hvorfor ikke i Norden?
Systemet kan virke uvant i starten, men det fungerer hurtigt og reagerer godt på fjernbetjeningen. Menuerne understøtter nordiske sprog, og oversættelserne ser fine ud. Udvalget af apps er også blevet bedre, med adgang til tjenester som Netflix, Disney+, Prime Video, Max og SkyShowtime. Lokale apps som NRK og DR mangler dog stadig.
Hisense A6N har den bredeste formatunderstøttelse i testen, og med både Dolby Vision og HDR10+ sikres det, at HDR-indhold vises optimalt – et klart plus. A6N tilbyder også gaming-funktioner som en dedikeret spiltilstand (ALLM) og understøttelse af variabel opdateringshastighed (VRR).
Billede og lyd
Som forventet bruger Hisense ikke et avanceret panel i denne prisklasse. Det er et simpelt 4K LCD-panel med direkte LED-baggrundsbelysning uden lokal dæmpning eller særlige funktioner.
Førstehåndsindtrykket er, at skarpheden er god, og farvegengivelsen blandt de bedste i testen. Men det bemærkes, at kontrasten er begrænset, og mange testscener virker flade og mørke.
Dette skyldes dog fabriksindstillingerne. Ved at slå strømbesparende funktioner fra og justere lysstyrken op, blev det muligt at opnå et væsentligt bedre billede. I øko-tilstand leverer den nemlig et dæmpet billede, men i Filmmaker Mode eller Kino er farverne nøjagtige og bevægelserne flydende takket være effektiv interpolering.
Lyden derimod er skuffende. De indbyggede højtalere leverer en tynd lyd uden stereo-effekt eller bas. En soundbar er derfor nødvendig, hvis man ønsker en god filmoplevelse i hjemmebiografen.
Samlet set leverer Hisense A6N en solid billedoplevelse, men den mangler ordentlig lyd for at kunne konkurrere med de bedste i klassen.
Også i denne test:
Thomson UG5 (55UGC14)
Solid byggekvalitet
Thomson er på banen med en ny serie prisgunstige TV-modeller som imponerer.
iFFalcon U64 (55U64)
Falkeblik?
Fra kinesiske iFFalcon kommer en frisk udfordrer med Google TV ombord.