Philips er kendt for at lægge vægt på høj ydeevne i forhold til pris. Sidste år satsede de stort med en overkommelig 65-tommer og en vild 84-tommer i jumboklassen. I år har den hollandske producent fokuseret på at gøre 4K tilgængeligt i lavere prisklasser og skærmstørrelser.
Først ude er 55PUS7809, der i vanlig Philips-stil er ultra slankt. Rammen omkring skærmen er knap nok synlig, og skærmen har en simpel drejelig fod. På bagsiden sidder Philips’ tosidede Ambilight, der lyser op på væggen med farvelys, som matcher handlingen på skærmen. Fjernbetjeningen er dobbeltsidet med et tastatur på bagsiden, som letter indtastning af passwords og søgeord.
Brugervenlighed og funktioner
Philips har i år introduceret tv’er med Googles Android-styresystem, som bl.a. giver bedre adgang til apps og spil. 55PUS7809 får dog ikke gavn af denne funktion, som kun er tilgængelig på de dyrere modeller. Derimod har det Philips’ almindelige smart-portal, som inkluderer de populære Spotify og Netflix.
Vi var selvsagt ivrige efter at teste Netflix i 4K, men måtte nøjes med almindelig Super HD: Philips-tv’et understøtter nemlig ikke den opdaterede version, der kræves. HDMI-indgangene kan ifølge specifikationerne kun håndtere 4K op til 30 billeder i sekundet (4K/30p) og ikke 4K/60p, som HDMI 2.0 standarden kræver. Ifølge Philips arbejdes der på at løse dette problem, men i skrivende stund er 55PUS7809 altså ikke Netflix-kompatibelt.
Billedkvalitet
I standard billedtilstand leverer Philips-skærmen et knivskarpt billede med flotte detaljer. Farvegengivelsen er også god, om end noget kold i standard billedtilstand, men mere naturlig med indstillingen Spillefilm.
55PUS7809 gør et godt stykke arbejde med at opskalere vores komprimerede SD- og HD-materiale, men det skal siges, at støjreduktionen kunne have fungeret bedre – noget af vores materiale, især den mørke Blade Runner, præges af meget billedstøj, som nogle af konkurrenterne er bedre til at undertrykke. Philips har imidlertid god bevægelseskompensation (Natural Motion), som f.eks. sørger for, at fodboldspillere glider hurtigt hen over grønsværen uden at hakke.
Grunden til at overveje denne model snarere end en god Full HD-model som f.eks. Sony KDL-60W855 er selvfølgelig evnen til at vise ægte 4K. 55PUS7809 ser da også imponerende ud med vores testvideoer via en pc med 4K-skærmkort, men er ikke helt på højde med de bedste 4K-skærme. Detaljer og konturer er ikke så skarpe og glatte som på testdeltagerne fra Sony og Samsung.
Philips-modellen er en kant-LED skærm med dens typiske styrker og svagheder. Gennemslippet af baglys er lidt ujævnt og medfører, at nogle dele af skærmen bliver lysere end andre. Standardindstillingerne og Spillefilm-tilstanden er nøje tilpasset til at minimere disse svagheder, og Ambilight på bagsiden er med til at øge den oplevede kontrast. Philips-skærmen har en relativt blank glasoverflade, men er ikke så spejlblank som de værste, vi har set.
Lydkvalitet
55PUS7809 har ikke noget specielt avanceret lydsystem, men de bagmonterede højttalere giver en okay lydoplevelse med god taleforståelse og bas nok til at kunne underholde. Alligevel synes vi, det er på sin plads at anbefale en god soundbar til de højopløste billedoplevelser.
Konklusion
Philips 55PUS7809 er et spændende tv for dem, der gerne vil tjekke den nye 4K-teknologi ud uden at knuse indtil flere sparegrise. 55PUS7809 er ikke den bedste 4K-skærm, vi har set, og understøtter heller ikke Netflix 4K (den letteste adgang til den type indhold) i øjeblikket
Samlet set giver det dog rigtig god allround billedkvalitet med glimrende klarhed og kontrast. Sortniveauet i mørke filmscener vil nok efterlade filmelskere lidt skuffede, men der kan kompenseres en del i indstillingerne.
Også i denne test:
Sony KD-65X9005B
4K-kongen
For dem, der gerne vil have et komplet topklasse-tv med gnistrende skarpt billede og fuldfed lyd, er Sonys 4K-topmodel den rigtige vej at gå.
Panasonic TX-65AX800E
Knivskarp billedmester
Panasonics plasmaskærme var i årevis kendt for deres overlegne billedkvalitet. Med denne nye LCD-model håber producenten at kunne hjemtage billedtrofæet endnu en gang.
Sharp LC-70UQ10EN
Hverken fugl eller fisk
Denne kolos fra Sharp er ikke noget almindeligt HD-tv og heller ikke en 4K-model – snarere en slags hybrid.
Samsung UE55HU7505
Slankt og lækkert
Samsung har fokus på buede tv-skærme i år, men alligevel er denne flade model måske den mest spændende.
LG 55EA880V
Organisk nydelse
Hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad organiske lysdioder er for noget, så er det på høje tid. Teknologien er nemlig ved at revolutionere tv-verdenen, som vi kender den, med en billedkvalitet, der vil tage pusten fra dig!
Sony KDL-50W805B
Champagne-tv til sodavandspris
Sonys nye budgetmodel 50W805B har ikke det mest spændende udseende eller den fedeste udstyrsliste, men sikke en billedkvalitet! Til prisen har vi næppe set noget bedre.
LG 55LB870V
Pletskud
LG har givet deres 2014-modeller en komplet overhaling med nyt design, ny brugerflade og forbedret billedprocessering. 55LB870 kan blive en hård konkurrent til titlen som årets tv-trofæ!
Sony KDL-60W855B
Hattrick
Stort og skarpt billede, smarte funktioner og god lyd. Sonys prisbillige 60 tommers model scorer ægte hattrick!
Panasonic TX-L55AS750
Tv for hele familien
Panasonics nye 55AS750 har meget at tilbyde den tv-glade familie.
Samsung UE55H6475
Stolpe ud
På papiret er Samsungs 6-serie meget veludstyret, men billedkvaliteten kommer ikke helt i mål denne gang.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer