LG er bedst kendt for sine højt profilerede OLED-skærme, som har hærget konkurrenterne i high-end-klassen gennem de seneste 10 år. De mange forskellige LCD-modelserier er unægtelig blevet overskygget af disse. Hvilket er lidt en skam, for selv om panelerne er lidt mindre avancerede, bruger de ellers meget af den samme teknologi, når det gælder videoprocessor og billedbehandling.
LG QNED86
QNED85- og QNED86-modellerne fra LG er en langtidsholdbar serie, som nu er kommet i en ny 2024-version. Det skal bemærkes, at »85«- og »86«-serien er såkaldte derivatmodeller, der grundlæggende har samme ydelse og kun mindre designforskelle. QNED85 har to sidemonterede fødder, QNED86 har en større centralt monteret sokkel.
LG-skærmen har ligesom landsmanden Samsung et slankt og elegant udseende. Den tynde skærm fylder meget lidt i dybden og har en meget smal ramme, som ser godt ud på både væg og fødder.
Brugergrænsefladen er LG’s egen WebOS, som er både hurtig og nem at blive fortrolig med. Fjernbetjeningen Magic Remote er den samme, som LG har brugt i generationer, med en lille markør til at navigere i menuerne med. Udvalget af apps er godt, og menuerne er hurtige at få frem og fjerne igen fra skærmen.
Tilslutningsmulighederne er gode, og ligesom Samsung kan LG prale af, at alle fire HDMI-indgange har fuld båndbredde, som giver mulighed for 4K / 120 fps-videosignaler. Ekstra smart, når man har en eller flere spillekonsoller, man gerne vil tilslutte. Og ikke mindst fremtidssikret. LG har desuden garanteret, at de vil holde deres TV opdateret med nye funktioner i de næste fem år.
Billedkvalitet
Billedgengivelsen håndteres af et 120 Hz LCD-panel, der drives af LG’s egen Alpha-videoprocessor, hvilket i sig selv burde sikre en god billedkvalitet. Desværre viser det sig, at billedpanelet ikke er et af de mest lysstærke i testen. Både lysstyrke og kontrast er ret skuffende, og selv om vi var omhyggelige med at slukke for alt, hvad der hedder eco-mode, strømbesparelse og lyssensorer, opnåede vi aldrig rigtig punch i billederne.
Lyden er fin nok med relativt klar tale, men ikke megen rumfornemmelse, bas eller dynamik. LG-skærmen ville helt sikkert have godt af lidt hjælp på lydsiden. QNED86 understøtter Dolby Atmos-lydprocessering og kan fint tilsluttes en kompatibel soundbar via HDMI eARC.
Alt i alt er QNED86 en lidt skuffende billedoplevelse set fra et 2024-perspektiv. Sortniveauet og kontrasten kommer selvfølgelig ikke i nærheden af LG’s OLED-skærme, men det gjorde de andre i testen heller ikke. Så selv om det har en god sportsindstilling, vil film- og seriekiggeri ikke være dette TV’s stærkeste side.
Også i denne test:
Samsung Q77D (TQ65Q77D)
Smart, slank og hurtig
Denne Samsung-skærm har et lækkert udseende og mange smarte funktioner, som giver en god brugeroplevelse. Men hvordan står det til med kontrasten?
Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12)
Farvestrålende underholdning
Philips The One giver en flot farvegengivelse – både foran og bag skærmen – som gør dette til en engagerende TV-oplevelse.
Sony Bravia X90L (XR-65X90L)
Japansk billedmester
Sony kører videre med den populære X90L-model i 2024, og med en lille prisjustering er denne billedmester fortsat et godt køb.
TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)
Fejer konkurrenterne af banen
Kinesiske TCL har lanceret flere gode og prisvenlige TV'er de seneste år, og MQLED80 er fortsat blandt de bedste, når det gælder præstation.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer