TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

Test: Philips 55PUS7502

Julelys på væggen

Med sit farvestrålende Ambilight-lys byder Philips-skærmen på en billedoplevelse ud over det sædvanlige.

Af / 10/11/2017 - 14:55
Philips 55PUS7502

Lyd & Billede mener

  • God betragtningsvinkel, glatte bevægelser og skarpe detaljer.
  • Mangler lidt kontrast i forhold til de bedste.

Philips har gjort noget af et comeback på tv-fronten i år, anført af OLED-modellen 55POS9002, som gav imponerende testresultater. 7502-serien, som vi tester her, er en langt mere overkommelig, men lige så spændende LCD-model. Den anvender imidlertid samme avancerede P5 videoprocessor som topmodellen. Og har selvfølgelig Ambilight-lys oveni!

7502 55 MIP 22773
(Foto: Producent)

Designmæssigt er Philips-skærmen et slankt og stilrent tv i koksgrå metal-finish. Foden er klædt i krom og kan dreje tv’et i den ønskede retning. Bagsiden er derimod lidt spartansk uden mulighed for at skjule ledningerne.

Brugervenlighed og funktioner

Philips har valgt Android som operativsystem. Det giver adgang til en lang række kendte apps og funktioner, inklusive YouTube og indbygget Chromecast, som gør det nemt at styre tv’et med mobilen og at dele indhold mellem flere skærme. Til gengæld må man finde sig i irriterende Android-unoder, såsom automatisk reklame for Google Play filmleje.

Den medfølgende fjernbetjening er fin og overskuelig med tastatur på bagsiden, der forenkler indtastningen af passwords og søgeord.

Billedkvalitet

55PUS7502 anvender i lighed med LG et IPS LCD-panel, der prioriterer betragtningsvinkel frem for absolut kontrast. Sådanne paneler præges ofte af ujævn lysfordeling, men i Philips’ tilfælde er der ingen ujævnheder at spore – betydelig mindre end hos LG.

Annonce

Præcis som med LG oplever vi, at Philips-skærmen bevarer farvegengivelsen bedre over en bredere betragtningsvinkel end konkurrenterne. Her kan man fint sidde ude til siden for skærmen, uden at farverne bliver blege. Samtidig bemærker vi dog en lidt slappere kontrast og et mere gråligt sortniveau. Heller ikke Philips formår at skabe den samme dynamik på HDR-video som de allerbedste.

7502 55 RFT 22772
(Foto: Producent)

55PUS7502 har imidlertid nogle egenskaber, der trækker helhedsindtrykket op: Philips’ kraftige billedprocessor får det meste tv-indhold til at se knivskarpt, glat og støjfrit ud. Ambilight-lyset hjælper også med at hæve billedoplevelsen. Det matchende farvelys på væggen opleves som behageligt for øjnene, samtidig med at det bidrager til at øge kontrasten. Det tresidede Ambilight arbejder væsentlig hurtigere på 7502 end på tidligere generationer og går mere sømløst i ét med billedet. Imponerende!

Lydkvalitet

Philips har lagt nogle ekstra ressourcer på lydsiden med fremadrettede højttalere, en ekstra bashøjttaler på bagsiden og hele 45 watt forstærkerkraft. Det giver både klar og fyldig, åben og afbalanceret lyd. Bassen swinger godt takket være egen “woofer”. Det er ikke nogen erstatning for en separat soundbar, men er til at leve med.

Konklusion

Philips 55PUS7502 leverer generelt god ydelse, men når ikke op på siden af de bedste, når det gælder kontrast og lysstyrke. Det er derfor et okay tv til prisen, men der findes bedre alternativer derude.

Også i denne test:

Sony Bravia KD-55XE9005

Stærk præstation

Sony 55XE9005 er en veritabel lyskanon af et tv, der lader os nyde både HDR-film og andet tv-indhold med suveræn kontrast.

Sony-skærmens dynamiske LED-baglys giver betydelig bedre kontrast og sortniveau end konkurrenterne.
Lyden er tynd med fraværende bas. Her er det nødvendigt med et separat lydsystem!
Læs hele testen

Samsung UE55MU7075

Multitalent

Samsung UE55MU7075 kan prale af flot design samt fremragende brugervenlighed, billede og lyd, hvilket gør det til et af de bedre køb i prisklassen.

Flot design, lynhurtige smart-funktioner og fremragende billedkvalitet gør Samsung til en god allrounder.
55MU7075 leverer kun medium kontrast og lysstyrke, og har heller ikke særlig god betragtningsvinkel.
Læs hele testen

Panasonic TX-58EX700

Godt til det meste

Panasonic-skærmen gør det generelt fint, men brillerer ikke i nogen discipliner.

Stor skærm, fin brugervenlighed og naturlig billedkvalitet gør Panasonic let at holde af.
Svag lysstyrke betyder, at HDR-effekten bliver lidt tam.
Læs hele testen

LG 55SJ850V

Lidt for grå sort

Med bred betragtningsvinkel og flot farvegengivelse står 55SJ850 som en interessant model i prisklassen. Men det kan ikke måle sig med LG’s egne OLED-skærme.

Glimrende smart-platform og dejlig bred betragtningsvinkel.
Begrænset sortniveau og kontrast.
Læs hele testen

TCL U55X9006

Knaldstærk kineser

Det dugfriske U55X9006 fra kinesiske TCL er ikke til at kimse af. Det er et af testens mest veludstyrede tv’er og byder på lysstærkt billede og suveræn lyd.

TCL-skærmen har et avanceret billedpanel med imponerende lysstyrke og kontrast. Lyden er også usædvanlig god for et tv.
En del billedstøj ved hurtige bevægelser.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce