TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomis flagskib i billig udgave

Med en meget mere attraktiv pris end sidst er Xiaomi tilbage som det prissmarte alternativ.

Af / 14/12/2020 - 20:20
Xiaomi Mi 10T Pro

Home mener

  • Enestående batterilevetid! Glimrende forhold mellem pris og ydelse. Hovedkameraet er blandt de bedste.
  • Ikke noget teleobjektiv! Ingen trådløs opladning. Ikke vandtæt.

Med Mi 10 Pro tog Xiaomi skridtet fra overkommelige mobiltelefoner til et rent flagskib, med et prisskilt derefter. Det viste sig imidlertid at lønne sig, da kameraet var noget helt særligt. Modigt, da branchen havde indset, at de nok måtte tilbyde lidt billigere alternativer, såsom iPhone SE 2, OnePlus 8T og Galaxy S20 FE.

Læs også Xiaomis vanvittige luksusmobil Xiaomis første premium-telefon imponerer stort, men vil folk få prisen galt i halsen?

Da Xiaomi annoncerede, at en Mi 10T Pro var på vej, forventede vi en opgraderet luksusmodel. I realiteten er Xiaomi Mi 10T Pro det stik modsatte. Ligesom de tidligere nævnte har de set på, hvad man kan gå på kompromis med for at lave en næsten lige så god mobil, men til en bedre pris. En MEGET bedre pris, for den er næsten det halve af den vejledende pris på forgængeren.

Så hvad er forskellene? Først og fremmest er teleobjektivet helt væk. Skærmen er ikke længere OLED, men IPS. Telefonen har ikke længere trådløs opladning og kan ikke fås med så meget RAM eller lagerplads. Til gengæld har den faktisk hurtigere RAM og to SIM-kortpladser.

Xiaomi har også presset et 5000 mAh batteri ind. Men det, telefonen virkelig kan prale af, er en 144 Hz skærm, hvor konkurrenterne højst kommer op på 120 Hz.

Mi 10T Pro 108mp Mix 03 web
Mi 10T Pro fås i Cosmic Black, Lunar Silver og Aurora Blue. (Foto: Xiaomi)

Udseende og konstruktion

Med en helt flad skærm har Mi 10T Pro ikke helt samme fejende flotte profil som forgængeren. Men der er absolut intet galt med følelsen af metalrammen, og både for- og bagside er dækket af Gorilla Glass 5. Selfie-kameraet er skrumpet til et diskret punkt i hjørnet af skærmen, så det ser faktisk bedre ud end på forgængeren.

Annonce

Mi 10T Pro har heller ikke fingeraftrykslæseren under glasset, men vi foretrækker faktisk at have den på sideknappen. Ligesom på de gamle Xperia-telefoner. Den er ikke vandtæt, men det var forgængeren heller ikke. Kamerapakken rager en hel del ud fra bagsiden, så man skal bruge cover, hvis den ikke skal vippe, når den ligger på et bord.

Mi 10T Pro
Selfie-kameraet kunne ikke være mere diskret indfældet i skærmen. (Foto: Xiaomi)

Skærm

Med et godt, gammeldags IPS-panel kan skærmen ikke prale af samme sortniveau eller kontrast som forgængerens OLED-panel. Derimod kan man få lysstyrken højere op i udendørsindstillingen. Skærmen er faktisk HDR10-certificeret, hvilket gør det mere behageligt at se film. Den understøtter også farverummene sRGB og P3.

Farvegengivelsen opleves som en smule varm, men generelt opleves skærmen som overraskende god. At man kan øge opdateringsfrekvensen til hele 144 Hz, virker derimod mere som en gimmick – forskellen er marginal i forhold til 90 Hz. En anden ting, vi savner ved denne paneltype, er at man ikke kan have “altid på”-visning af uret på låseskærmen.

Mi 10T Pro Settings scaled 1
Skærmen har både høj opdateringsfrekvens og et stort farverum. (Foto: Xiaomi)

Kamera

Bortset fra hovedkameraets 108 megapixel Samsung HMX-sensor (den samme som i Galaxy Note 20 Ultra) er de fleste ting ændret. Ultravidvinklen har fået lavere opløsning og dårligere lysfølsomhed, og mangler autofokus. Forgængerens to teleobjektiver er erstattet af et lavopløst makro-objektiv. Det virker som mobilens store svaghed, for de fleste af os tager nok flere udsigtsbilleder med zoom end ekstreme nærbilleder.

Xiaomi Mi 10T Pro Cameras
Færre og mindre anvendelige objektiver er et af kompromiserne. (Foto: Xiaomi)

Mange af de kamerafunktioner, som Xiaomi fremhæver, har derfor ikke meget at gøre med kameraet, men er software-funktioner. F.eks. har man fået mulighed for at “dobbelteksponere”, så man kan være med i det samme billede flere gange. Og dual-video, hvor man filmer med både front- og hovedkameraet samtidig, samt lange eksponeringer, timelapse-selfies og andre fotoindstillinger, som man i realiteten sjældent savner.

tele galaxy note 20 tele huawei p40 pro+ tele iphone 11 Pro tele 2x digital Mi 10T Pro ultrawide galaxy note 20 ultrawide huawei p40 pro+ ultrawide iphone 11 Pro ultrawide Mi 10T Pro wide galaxy note 20 wide huawei p40 pro+ wide iphone 11 Pro wide Mi 10T Pro
<
>
Huawei P40 Pro+

Ligesom på forgængeren tager standardobjektivet glimrende billeder under de fleste forhold med fremragende skarphed og flotte farver. Det er derimod ikke så hurtigt til at fokusere, da det må klare sig uden laserautofokus. Det mærkes især i svagt lys, hvor man skal være tålmodig, men det lønner sig i form af gode mørkebilleder. Med ultravidvinklen får man mærkbart dårligere billeder end fra forgængeren, og makroindstillingen virker mest som en gimmick.

Den såkaldte zoom er digital, men i betragtning af at man har 108 megapixel at rutte med, er 3-4x zoom faktisk helt okay. Derover bliver det hurtigt tydeligt, at der er “snydt”.

light galaxy note 20 light huawei p40 pro+ light iphone 11 Pro light Mi 10T Pro dark mode galaxy note 20 dark huawei p40 pro+ dark iphone 11 Pro dark mode Mi 10T Pro
<
>
Huawei P40 Pro+

Lyd

Her har Xiaomi sat ambitionsniveauet over middel. Der er stereohøjttalere, som kan spille relativt højt, men lyden er for skrattende til, at man rigtig kan have gavn af det.

Der er understøttelse af højopløst lyd, men hovedtelefonstikket er sparet væk. Man får dog en USB-C-til-3,5-mm-adapter med i æsken. Hvis man bruger trådløse hovedtelefoner i stedet, er der understøttelse af både AAC og aptX HD, hvilket giver en mere behagelig musikoplevelse.

Mi 10T Pro MIUI12 scaled 1
Brugerfladen er iPhone-inspireret, men med tilpasningsmuligheder. (Foto: L&B)

I brug

Xiaomis brugerflade MIUI er gået fra at være mærkelig og afskrækkende til at se meget bedre ud og have sine egne særkender. Meget af betjeningen virker nok mere velkendt for iPhone- end Android-brugere. Man kan dog ændre noget af den til det mere velkendte fra Android 10. Fingeraftrykslæseren på siden er godt placeret og fungerer både hurtigt og pålideligt.

Ydelse

Eftersom Mi 10T Pro, ligesom de fleste andre i klassen, har samme Snapdragon 865-processor, er forskellene i vores benchmark-tests marginale. Den har dog lidt langsommere grafik end forgængeren.

Takket være et større batteri og klart mere energieffektiv skærm målte vi hele 22 timers driftstid i PC Marks test, hvilket er hele 50 procent bedre end forgængeren – og den bedste batteritid, vi nogensinde har målt! Derimod har den langsommere opladning og understøtter slet ikke trådløs opladning.

Mi 10T Pro Antutu chart Mi 10T Pro battery time
<
>

Konklusion

Xiaomis forrige topmodel var glimrende, men kostede også næsten lige så meget som de mere kendte mærker. Med Mi 10T Pro er Xiaomi vendt tilbage til deres bedste salgsargument: Næsten lige så god, men til den halve pris. Den er nemlig præcis lige så hurtig, har et lige så godt hovedkamera og en lige så god skærm som de bedste på markedet. Derudover har den fantastisk batterilevetid! Så kan mange nok godt leve med, at man går glip af et par funktioner.

Faktisk er det kun manglen på optisk zoom, der muligvis kan afholde nogen fra at slå til.

 

Karakter
Xiaomi Mi 10T Pro
Premium
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke