Test: Yamaha MusicCast BAR 400 + MusicCast 20

Yamaha MusicCast BAR 400 + MusicCast 20
Yamaha MusicCast BAR 400 + MusicCast 20

TV-lyd der kan udbygges

Endelig en Yamaha-soundbar med mulighed for trådløse baghøjttalere! Men MusicCast BAR 400 kan meget mere.

Plus
Superfleksibel multirumsfunktion, god brugervenlighed og fin lyd. Med trådløse baghøjttalere kommer vi tæt på ægte hjemmebiograf.
Minus
Soundbaren alene, uden baghøjttalere, er temmelig anonym og forglemmelig.

Når det gælder trådløse multirumshøjttalere, er man lovligt undskyldt, hvis man automatisk tænker på Sonos. Men så går man glip af andre gode systemer, og et af dem, der har overbevist os med sin gode brugervenlighed, fleksibilitet og ikke mindst understøttelse af højopløst lyd, er Yamaha MusicCast. Desuden kan systemet meget, som Sonos ikke kan, f.eks. tilslutning af Bluetooth-produkter.

Bluetooth fungerer også begge veje, hvilket betyder, at du kan vælge, om du vil afspille musik trådløst fra mobilen over MusicCast-anlægget, eller du vil sende musik fra anlægget til et par trådløse hovedtelefoner. Med andre ord er du ikke så låst med MusicCast-systemet, som du er med Sonos.

Desuden har Yamaha indbygget MusicCast i en masse forskellige produkter. Alt fra trådløse højttalere over forstærkere, hjemmebio-receivere og radioer til cd-afspillere. Og soundbars. Dyre såvel som billige.

Yamaha overbeviste os især med hjemmebio-soundbaren YSP 5600 med understøttelse af Dolby Atmos og “ægte” surround-lyd uden baghøjttalere. Ulempen ved alle Yamahas soundbars har været, at de ikke kunne udbygges med trådløse baghøjttalere. Men det er slut nu.

Udvidelig soundbar

MusicCast BAR 400 er, ved siden af BAR 40, Yamahas første soundbar, hvor det endelig er muligt at udvide med trådløse baghøjttalere. Selv om mange bare vil have noget bedre end tv-lyden og synes, at det er lige overkanten med baghøjttalere, er det først med denne udvidelse, at man for alvor kan tale om en erstatning for et hjemmebioanlæg.

Priser

De mest nærliggende højttalere at parre BAR 400 med er MusicCast 20, også kendt som AWX021. Det er små multirumshøjttalere, der konkurrerer med Sonos Play:1 i størrelse og funktioner, men Yamaha er noget dyrere (1.800 kroner stykket mod 1.200 kroner for Sonos). Det betyder, at vi ender på ca. 9.000 kroner for hele systemet.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Til sammenligning må du af med 8.400 kroner for Sonos Playbar og et par Play:1 som baghøjttalere. Men hvor Yamaha-soundbaren inkluderer trådløs subwoofer, mangler Sonos-systemet dette, hvilket vil øge prisen med yderligere 5.600 kroner. Mere overkommeligt er det med Sonos Beam, hvor vi ender på 11.400 kroner med både subwoofer og baghøjttalere. I det lys virker Yamahas priser fornuftige.

Stemmestyring med Alexa

Yamaha MusicCast BAR 400 understøtter stemmestyring med Amazons stemmeassistent Alexa. Der er dog ingen mikrofon her; i stedet kan du aktivere MusicCast som en funktion på Amazons Echo-højttaler. Så kan du pludselig kommandere Alexa til at afspille den ønskede musik på de ønskede MusicCast-højttalere – hvis du vel at mærke har gode engelskkundskaber.

For mange er en vigtigere funktion end Alexa, at lydniveauet på BAR 400 kan styres direkte fra tv’ets fjernbetjening, via HDMI CEC. Det står for Consumer Electronics Control, og det eneste, du behøver at vide, er at næsten alle tv’er understøtter det. Hvilket betyder, at når soundbaren er indstillet som ønsket, kan du lægge fjernbetjeningen i en skuffe og (næsten) glemme alt om den.

Opkobling

Det er en simpel sag at koble et hvilket som helst MusicCast-produkt op. Hold Connect-knappen på BAR 400 inde i fem sekunder og følg de korte trin i MusicCast-app’en på din smartphone.

Hvad der kan være lidt irriterende, er hvis der er en firmware-opdatering til produktet, og du aktiverer den; så kommer du ikke videre, før den er færdig. Hvis du har et system med flere højttalere, som alle skal forbindes første gang, må du være lidt tålmodig. Men opdateringen går hurtigere end med de fleste andre, tilsvarende produkter, kun et minut eller to, så noget stort problem er det ikke.

Hver højttaler får sit eget navn, som du selv bestemmer, og derefter kan du gruppere dem, som du vil. BAR 400 kan grupperes med baghøjttalere koblet til samme netværk, og de kommunikerer med hinanden i et fælles 5 GHz Mesh-netværk for optimal stabilitet og så god synkronisering som muligt med nærmest nul forsinkelse mellem højttalerne. Dette er vigtigt, når flere højttalere skal spille som stereopar eller baghøjttalere.

Lyden af BAR 400

Lige ud af æsken og med film i surround – i dette tilfælde Alien: Covenant – spiller BAR 400 med klare og tydelige dialoger. Stemmerne lyder dog lidt grovkornet og indimellem hårdt, især i Surround-indstillingen. I den scene, hvor en alien kommer ud af ryggen på en af besætningsmedlemmerne, er der meget råben og skrigen, og soundbaren gengiver det ikke helt naturtro.

Det bliver ikke bedre i 3D Surround, som prøver at give endnu større surround-lyd ved simulere lyd i højden med DTS Virtual:X, men mudrer det hele endnu mere til.

Aha!

Jeg ringede til Yamaha og fik en aha-oplevelse. Man kan vælge imellem forskellige klangkarakteristikker, såsom Music, Movie, Sport, Game og TV Program. Men kun i MusicCast-app’en, da den medfølgende fjernbetjening ikke har disse funktioner. Og da soundbaren mangler display og i stedet viser enkelte funktioner med lysdioder på toppen, ville man under alle omstændigheder ikke få et ordentligt overblik uden at gå ind i app’en.

Soundbaren står som udgangspunkt i Movie-tilstand, og her arbejder DSP’en alt for hårdt med at lægge efterklang og tidsforsinkelser på for at give stor surround-lyd. Det sker på bekostning af den tonale troværdighed.

TV Program viser sig at være den bedste lydindstilling, som giver minimalt med DSP-effekt, men samtidig giver et indtryk af surround-lyd. Så bliver dialogerne straks roligere og mere naturtro. Det samme gør resten af lydbilledet.

Subwooferen følger godt med i svingerne og hægter sig lydmæssigt godt på soundbaren. Alt i alt fungerer det fint. Men alligevel: Hvis jeg havde 5.000-6.000 kroner og kun ønskede den bedste lyd fra tv’et, jeg ville nok være landet på Samsung HW-N660 eller måske Sony HT-ZF9.

Med trådløse baghøjttalere

Så kobler jeg to MusicCast 20 til som baghøjttalere. Det, der sker, er at lyden i stedet for at give et vagt indtryk af surround-sound, nu forvandles til ægte surround. Og når lyden omgiver dig helt, sker der altså noget med filmoplevelsen.

Når lydbilledet bredes ud rundt om os, kommer dialogerne pludselig endnu tydeligere frem. Fordi der er større fysisk plads for dem at boltre sig på. Og da DSP’en ikke skal fuske med fasegengivelsen, bliver lyden mere dynamisk og sprudlende.

På Alien: Covenant stiger spændingsniveauet, det bliver mere behageligt at lytte til, og glas, der knuses, lyder mere som netop det og mindre som metal.

Musik i surround fungerer også godt. Mathias Eicks trompet på den norske jazzudgivelse Quiet Winter Night på Blu-ray lyder lidt skarpt i lydindstillingen TV, men er fyldigere og mere behagelig i Music-indstillingen. Som i øvrigt også fint kan bruges til film, hvis du ikke vil skifte frem og tilbage hele tiden.

Også med ekstra baghøjttalere lyder 3D Surround lidt for overdrevet, med mindre dynamik samt udefineret og svulstig bas. Nej, vælg Surround.

Musik i stereo

MusicCast 400 fungerer også perfekt med musik i stereo. Igen følger subwooferen godt med og er godt integreret.

En soundbar som denne er et kompromis i forhold til et par aktive stereohøjttalere som f.eks. Triangle Elara LN01A eller Klipsch R-15PM, men hvis du skal kun spille musik indimellem, gøre den det udmærket. Det lyder bare lidt fladt, og overtoneområdet kunne godt have haft flere nuancer. Men det er ikke nogen krise.

Multirumsfunktion

Som multirumsprodukt er soundbaren rigtig god. MusicCast-systemet er meget fleksibelt, og man kan endda tilføje Spotify-spillelister til genvejene. Det er det ikke alle, der kan, da Spotify Connect som regel ligger lidt uden for systemets egen brugerflade. Det styrer man nemlig med Spotifys egen mobil-app.

Med MusicCast er det let at gruppere højttalere, og hvis du har andre Yamaha-produkter med dette – f.eks. pladespilleren Vinyl 500, stereoanlægget MCR-N870D eller streaming-forstærkeren WXA-50 – er det naturligt at vælge en soundbar, der taler samme sprog, og som kan styres med den samme app. Det er her, vi begynder at tale om fuld valuta for pengene.

MusicCast 20 som musikformidlere

Hvad angår MusicCast 20, der her bruges som baghøjttalere, så måtte jeg også tjekke, hvordan de fungerer som rene musikformidlere. Sammenlignet med f.eks. Sonos Play:1. Det kan jo ske, at man vil fylde flere rum med MusicCast-højttalere, og så er 20 en aktuel basismodel.

MusicCast 20 alene er desværre en ret trist og kedsommelig affære. For det første er det meget begrænset, hvor meget lydtryk de kan tåle, når man spiller musik med lidt udstrakt bas. F.eks. “You Should See Me In a Crown” med Billie Eilish. Et fint nummer med seje beats, men det lyder for kedeligt over MusicCast 20. Det hjælper ikke meget, at højttalerne i princippet har et større dynamisk område end Sonos Play:1, når de ikke kan tackle lydniveauet.

Med to højttalere bliver lydbilledet bredere, men ikke meget mere spændende. Derfor vil jeg hellere have haft de to højttalere i hver sit rum, f.eks. køkken og soveværelse, da de nærmest kun kan bruges til baggrundsmusik.

Med subwoofer

Det ændrer sig imidlertid, når de kobles til subwooferen MusicCast SUB 100. Så slipper højttalerne for at spille bas og kan tåle væsentlig højere lydtryk. Kontrasten i lydbilledet kommer bedre frem, og SUB 100 er en medrivende subwoofer, så man får gang i rockfoden. Bassen er heftig og dyb nok til, at man pludselig kan invitere til forfest. Samtidig er den troværdig nok til at fungere med akustisk og klassisk musik.

Det bliver måske lidt tyndt i den nedre mellemtone, sangstemmer er tyndere, end man kunne ønske fra et referenceståsted. Prisen på 2.1-systemet er da også næsten 10.000 kroner, og så begynder der at være et godt udvalg af fine stereoanlæg. Såsom Yamahas eget MCR-N870D, men også de nævnte Sonos Play:1 og Sonos SUB. For slet ikke at tale om, hvor meget bedre lyd man får fra aktive gulvhøjttalere som Dali Zensor 5 AX.

Så, igen: Hvis du skal have disse højttalere, så bør det være som baghøjttalere, eller fordi du vil have multirum med MusicCast.

Konklusion

MusicCast BAR 400 er Yamahas mest fleksible soundbar hidtil. Ikke alene løfter den lyden fra tv’et til nye højder, det er også Yamahas første soundbar, der understøtter trådløse baghøjttalere. Såsom MusicCast 20, der breder lydbilledet mere ud, end vi nogensinde har hørt fra en Yamaha-soundbar.

Soundbaren alene er god og virker rigtigt prissat. Men det er først, når man tager de ekstra baghøjttalere og multirumsfunktionerne i brug, at den bliver noget specielt.

MusicCast 20 fungerer godt som baghøjttalere, men kun okay som musikformidlere på egen hånd. Sammen med den separate trådløse subwoofer SUB 100 kommer der straks mere fart over feltet, men så bliver prisen også så høj, at der er bedre ting at bruge pengene på.

Derimod kan vi klart anbefale BAR 400 sammen med MusicCast 20. Hvilket øger prisen med 3.600 kroner.

<
>
MusicCast-familien har også en subwoofer, SUB 100, der f.eks. kan bruges sammen med et par MusicCast 20 og tilføre mere bas og flere muskler til lydbilledet. (Foto: Yamaha)
Når det gælder trådløse multirumshøjttalere, er man lovligt undskyldt, hvis man automatisk tænker på Sonos. Men så går man glip af andre gode systemer, og et af dem, der har overbevist os med sin gode brugervenlighed, fleksibilitet og ikke mindst understøttelse af højopløst lyd, er Yamaha MusicCast. Desuden kan systemet meget, som Sonos ikke kan, f.eks. tilslutning af Bluetooth-produkter.Bluetooth fungerer også begge veje, hvilket betyder, at du kan vælge, om du vil afspille musik trådløst fra mobilen over MusicCast-anlægget, eller du vil sende musik fra anlægget til et par trådløse hovedtelefoner. Med andre ord er du ikke så låst med MusicCast-systemet, som du er med Sonos.Desuden har Yamaha indbygget MusicCast i en masse forskellige produkter. Alt fra trådløse højttalere over forstærkere, hjemmebio-receivere og radioer til cd-afspillere. Og soundbars. Dyre såvel som billige.Yamaha overbeviste os især med hjemmebio-soundbaren YSP 5600 med understøttelse af Dolby Atmos og “ægte” surround-lyd uden baghøjttalere. Ulempen ved alle Yamahas soundbars har været, at de ikke kunne udbygges med trådløse baghøjttalere. Men det er slut nu.

Udvidelig soundbar

MusicCast BAR 400 er, ved siden af BAR 40, Yamahas første soundbar, hvor det endelig er muligt at udvide med trådløse baghøjttalere. Selv om mange bare vil have noget bedre end tv-lyden og synes, at det er lige overkanten med baghøjttalere, er det først med denne udvidelse, at man for alvor kan tale om en erstatning for et hjemmebioanlæg.

Priser

De mest nærliggende højttalere at parre BAR 400 med er MusicCast 20, også kendt som AWX021. Det er små multirumshøjttalere, der konkurrerer med Sonos Play:1 i størrelse og funktioner, men Yamaha er noget dyrere (1.800 kroner stykket mod 1.200 kroner for Sonos). Det betyder, at vi ender på ca. 9.000 kroner for hele systemet.Til sammenligning må du af med 8.400 kroner for Sonos Playbar og et par Play:1 som baghøjttalere. Men hvor Yamaha-soundbaren inkluderer trådløs subwoofer, mangler Sonos-systemet dette, hvilket vil øge prisen med yderligere 5.600 kroner. Mere overkommeligt er det med Sonos Beam, hvor vi ender på 11.400 kroner med både subwoofer og baghøjttalere. I det lys virker Yamahas priser fornuftige.

Stemmestyring med Alexa

Yamaha MusicCast BAR 400 understøtter stemmestyring med Amazons stemmeassistent Alexa. Der er dog ingen mikrofon her; i stedet kan du aktivere MusicCast som en funktion på Amazons Echo-højttaler. Så kan du pludselig kommandere Alexa til at afspille den ønskede musik på de ønskede MusicCast-højttalere – hvis du vel at mærke har gode engelskkundskaber.For mange er en vigtigere funktion end Alexa, at lydniveauet på BAR 400 kan styres direkte fra tv’ets fjernbetjening, via HDMI CEC. Det står for Consumer Electronics Control, og det eneste, du behøver at vide, er at næsten alle tv’er understøtter det. Hvilket betyder, at når soundbaren er indstillet som ønsket, kan du lægge fjernbetjeningen i en skuffe og (næsten) glemme alt om den.

Opkobling

Det er en simpel sag at koble et hvilket som helst MusicCast-produkt op. Hold Connect-knappen på BAR 400 inde i fem sekunder og følg de korte trin i MusicCast-app’en på din smartphone.Hvad der kan være lidt irriterende, er hvis der er en firmware-opdatering til produktet, og du aktiverer den; så kommer du ikke videre, før den er færdig. Hvis du har et system med flere højttalere, som alle skal forbindes første gang, må du være lidt tålmodig. Men opdateringen går hurtigere end med de fleste andre, tilsvarende produkter, kun et minut eller to, så noget stort problem er det ikke.Hver højttaler får sit eget navn, som du selv bestemmer, og derefter kan du gruppere dem, som du vil. BAR 400 kan grupperes med baghøjttalere koblet til samme netværk, og de kommunikerer med hinanden i et fælles 5 GHz Mesh-netværk for optimal stabilitet og så god synkronisering som muligt med nærmest nul forsinkelse mellem højttalerne. Dette er vigtigt, når flere højttalere skal spille som stereopar eller baghøjttalere.

Lyden af BAR 400

Lige ud af æsken og med film i surround – i dette tilfælde Alien: Covenant – spiller BAR 400 med klare og tydelige dialoger. Stemmerne lyder dog lidt grovkornet og indimellem hårdt, især i Surround-indstillingen. I den scene, hvor en alien kommer ud af ryggen på en af besætningsmedlemmerne, er der meget råben og skrigen, og soundbaren gengiver det ikke helt naturtro.Det bliver ikke bedre i 3D Surround, som prøver at give endnu større surround-lyd ved simulere lyd i højden med DTS Virtual:X, men mudrer det hele endnu mere til.

Aha!

Jeg ringede til Yamaha og fik en aha-oplevelse. Man kan vælge imellem forskellige klangkarakteristikker, såsom Music, Movie, Sport, Game og TV Program. Men kun i MusicCast-app’en, da den medfølgende fjernbetjening ikke har disse funktioner. Og da soundbaren mangler display og i stedet viser enkelte funktioner med lysdioder på toppen, ville man under alle omstændigheder ikke få et ordentligt overblik uden at gå ind i app’en.Soundbaren står som udgangspunkt i Movie-tilstand, og her arbejder DSP’en alt for hårdt med at lægge efterklang og tidsforsinkelser på for at give stor surround-lyd. Det sker på bekostning af den tonale troværdighed.TV Program viser sig at være den bedste lydindstilling, som giver minimalt med DSP-effekt, men samtidig giver et indtryk af surround-lyd. Så bliver dialogerne straks roligere og mere naturtro. Det samme gør resten af lydbilledet.Subwooferen følger godt med i svingerne og hægter sig lydmæssigt godt på soundbaren. Alt i alt fungerer det fint. Men alligevel: Hvis jeg havde 5.000-6.000 kroner og kun ønskede den bedste lyd fra tv’et, jeg ville nok være landet på Samsung HW-N660 eller måske Sony HT-ZF9.

Med trådløse baghøjttalere

Så kobler jeg to MusicCast 20 til som baghøjttalere. Det, der sker, er at lyden i stedet for at give et vagt indtryk af surround-sound, nu forvandles til ægte surround. Og når lyden omgiver dig helt, sker der altså noget med filmoplevelsen.Når lydbilledet bredes ud rundt om os, kommer dialogerne pludselig endnu tydeligere frem. Fordi der er større fysisk plads for dem at boltre sig på. Og da DSP’en ikke skal fuske med fasegengivelsen, bliver lyden mere dynamisk og sprudlende.På Alien: Covenant stiger spændingsniveauet, det bliver mere behageligt at lytte til, og glas, der knuses, lyder mere som netop det og mindre som metal.Musik i surround fungerer også godt. Mathias Eicks trompet på den norske jazzudgivelse Quiet Winter Night på Blu-ray lyder lidt skarpt i lydindstillingen TV, men er fyldigere og mere behagelig i Music-indstillingen. Som i øvrigt også fint kan bruges til film, hvis du ikke vil skifte frem og tilbage hele tiden.Også med ekstra baghøjttalere lyder 3D Surround lidt for overdrevet, med mindre dynamik samt udefineret og svulstig bas. Nej, vælg Surround.

Musik i stereo

MusicCast 400 fungerer også perfekt med musik i stereo. Igen følger subwooferen godt med og er godt integreret.En soundbar som denne er et kompromis i forhold til et par aktive stereohøjttalere som f.eks. Triangle Elara LN01A eller Klipsch R-15PM, men hvis du skal kun spille musik indimellem, gøre den det udmærket. Det lyder bare lidt fladt, og overtoneområdet kunne godt have haft flere nuancer. Men det er ikke nogen krise.MultirumsfunktionSom multirumsprodukt er soundbaren rigtig god. MusicCast-systemet er meget fleksibelt, og man kan endda tilføje Spotify-spillelister til genvejene. Det er det ikke alle, der kan, da Spotify Connect som regel ligger lidt uden for systemets egen brugerflade. Det styrer man nemlig med Spotifys egen mobil-app.Med MusicCast er det let at gruppere højttalere, og hvis du har andre Yamaha-produkter med dette – f.eks. pladespilleren Vinyl 500, stereoanlægget MCR-N870D eller streaming-forstærkeren WXA-50 – er det naturligt at vælge en soundbar, der taler samme sprog, og som kan styres med den samme app. Det er her, vi begynder at tale om fuld valuta for pengene.

MusicCast 20 som musikformidlere

Hvad angår MusicCast 20, der her bruges som baghøjttalere, så måtte jeg også tjekke, hvordan de fungerer som rene musikformidlere. Sammenlignet med f.eks. Sonos Play:1. Det kan jo ske, at man vil fylde flere rum med MusicCast-højttalere, og så er 20 en aktuel basismodel.MusicCast 20 alene er desværre en ret trist og kedsommelig affære. For det første er det meget begrænset, hvor meget lydtryk de kan tåle, når man spiller musik med lidt udstrakt bas. F.eks. “You Should See Me In a Crown” med Billie Eilish. Et fint nummer med seje beats, men det lyder for kedeligt over MusicCast 20. Det hjælper ikke meget, at højttalerne i princippet har et større dynamisk område end Sonos Play:1, når de ikke kan tackle lydniveauet.Med to højttalere bliver lydbilledet bredere, men ikke meget mere spændende. Derfor vil jeg hellere have haft de to højttalere i hver sit rum, f.eks. køkken og soveværelse, da de nærmest kun kan bruges til baggrundsmusik.

Med subwoofer

Det ændrer sig imidlertid, når de kobles til subwooferen MusicCast SUB 100. Så slipper højttalerne for at spille bas og kan tåle væsentlig højere lydtryk. Kontrasten i lydbilledet kommer bedre frem, og SUB 100 er en medrivende subwoofer, så man får gang i rockfoden. Bassen er heftig og dyb nok til, at man pludselig kan invitere til forfest. Samtidig er den troværdig nok til at fungere med akustisk og klassisk musik.Det bliver måske lidt tyndt i den nedre mellemtone, sangstemmer er tyndere, end man kunne ønske fra et referenceståsted. Prisen på 2.1-systemet er da også næsten 10.000 kroner, og så begynder der at være et godt udvalg af fine stereoanlæg. Såsom Yamahas eget MCR-N870D, men også de nævnte Sonos Play:1 og Sonos SUB. For slet ikke at tale om, hvor meget bedre lyd man får fra aktive gulvhøjttalere som Dali Zensor 5 AX.Så, igen: Hvis du skal have disse højttalere, så bør det være som baghøjttalere, eller fordi du vil have multirum med MusicCast.

Konklusion

MusicCast BAR 400 er Yamahas mest fleksible soundbar hidtil. Ikke alene løfter den lyden fra tv’et til nye højder, det er også Yamahas første soundbar, der understøtter trådløse baghøjttalere. Såsom MusicCast 20, der breder lydbilledet mere ud, end vi nogensinde har hørt fra en Yamaha-soundbar.Soundbaren alene er god og virker rigtigt prissat. Men det er først, når man tager de ekstra baghøjttalere og multirumsfunktionerne i brug, at den bliver noget specielt.MusicCast 20 fungerer godt som baghøjttalere, men kun okay som musikformidlere på egen hånd. Sammen med den separate trådløse subwoofer SUB 100 kommer der straks mere fart over feltet, men så bliver prisen også så høj, at der er bedre ting at bruge pengene på.Derimod kan vi klart anbefale BAR 400 sammen med MusicCast 20. Hvilket øger prisen med 3.600 kroner.[gallery ids="86338,86339,86340,86341,86342,86343,86344,86345,86347"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Yamaha MusicCast BAR 400 + MusicCast 20
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Matcher skærmstørrelse: 43” og op
  • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC)
  • 4K/HDR pass-through: Ja/ja
  • Digital/analog ind: Optisk/3,5 mm
  • Netværk: Wi-Fi, Ethernet
  • Trådløst: MusicCast (Tidal, Deezer m.fl.), AirPlay, Spotify Connect
  • Stemmestyring: Amazon Alexa-kompatibel
  • Subwoofer: Trådløs
  • Farve: Sort
  • Web: dk.yamaha.com
Yamaha MusicCast BAR 400 + MusicCast 20 produktside
Pris: 9079,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det sejeste kamera

Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Gruppetest
Seks kompakthøjttalere

Vanvittig lyd på lidt plads

Det er utroligt, så god lyd man kan få fra en kompakthøjttaler, hvis man er villig til at gå op i pris.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.

Test
IKEA TRÅDFRI Sæt med udtag

Tænd og sluk med mere

Gør dum elektronik lidt smartere. Især sammen med TRÅDFRI Gateway.