Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

anmeldelse: 15:17 til Paris

Kikser fra Clinten

Som instruktør har Clint Eastwood i årevis været garant for kvalitetsdrama, men denne gang kikser han groft.

Publiceret 11/09/2018 - 20:10
15:17 til Paris
Tor Aavatsmark

I 15:17 til Paris, der er baseret på den sande historie om terrorangrebet på hurtigtoget fra Amsterdam til Paris den 21. august 2015, følger vi de tre amerikanske helte, der greb ind og afværgede en katastrofe.

Det var (selvfølgelig, fristes man til at sige) en marokkaner, Ayoub El Khazzani, der havde sat sig for at dræbe så mange togpassagerer som muligt denne varme sommerdag for tre år siden, men tre venner fra Californien greb ind. To af dem, Skarlatos og Spencer, havde en militær baggrund, og de blev hjulpet af barndomsvennen Sadler samt en medpassager. En højdramatisk historie, som Eastwood har forvandlet til en langsom, intetsigende B-film.

Et af hovedankepunkterne er, at Eastwood helt uforståeligt har valgt at sætte sagens virkelige hovedpersoner til at spille sig selv. Man kan sikkert sige meget pænt om de tre, men at spille troværdigt skuespil kan de afgjort ikke! Magen til staccato-agtigt, kunstigt og direkte pinligt skuespil har vi ikke været vidne til siden skolerevyen i 1982.

(Foto: Fox/Paramount)

Som en flok teenagere rejser de rundt i Europa i sommerferien – uden at det tilfører filmen noget som helst ud over kiksede jokes og pinlige dialoger. De tre bliver fremstillet som overraskende simple og umodne, men lad nu det ligge; det kan jo meget vel være sandt.

Langt værre er det, at handlingen er fuldstændig blottet for spænding, og at dialogerne er som taget ud af et manuskript fra en førsteårsstuderende på filmskolen. Seriøst, Eastwood? Måske er det langt om længe på tide at gå på pension. To stjerner.

Den tekniske kvalitet på Blu-ray-disken er helt okay. Intet bonusmateriale.

(Foto: Fox/Paramount)
Karakter
15:17 til Paris

Fakta:

Blu-ray Release: 5. juli 2018 Instruktion: Clint Eastwood Originaltitel: The 15:17 to Paris Med: Alek Skarlatos, Anthony Sadler, Spencer Stone, Judy Greer, Ray Corasani, Jenna Fisher Genre: Drama Land: USA År: 2018 Tid: 1:34 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top