annonce
annonce

AR.Drone 2.0 lander i butikkerne til juni

Den ekstremt populære, fjernstyrede quadrokopter, AR.Drone, kommer nu i en version 2.0 til samme pris som forgængeren. Nyt er blandt andet HD-kamera og nemmere styring.

Kan du huske AR.Drone, som vi tidligere har kaldt det fedeste legetøj nogensinde? Nu bliver det endnu federe, for firmaet bag den fjernstyrede quadrokopter, Parrot, er på vej med AR.Drone 2.0, som blandt andet er udstyret med HD-kamera og er blevet væsentlig nemmere at styre.

AR.Drone 2.0 styres via wi-fi ved hjælp af din smartphone (iPhone eller Android) eller tablet, og på enhedens skærm ser du et live-feed fra quadrokopterens HD-kamera (720p). Du styrer ved at bevæge din telefon eller tablet, og så følger dronen dine bevægelser. Til forskel fra den første AR.Drone har efterfølgeren fået en ny slags styring, som Parrot kalder ”Absolute Control”.

Med et indbygget 3D-magnetometer bliver ens smartphone eller tablet automatisk referencepunkt for dronens orientering. AR.Drone 2.0s frontkamera tilpasser sig smartphonen eller tablet’ens bevægelser, så man ikke oplever, at dronen reagerer modsat ens bevægelser, fordi frontkameraet peger mod piloten.

AR.Drone 2.0 indeholder en række MEMS (Mikro Elektro Mekaniske Systemer), der sikrer stabilitet. Det er et 3-akset accelerometer, 3-akset gyroskop og et 3-akset magnetometer. Derudover er der to ultralydssensorer, der kan analysere flyvehøjde op til 6 meter samt en trykmåler, der bidrager til dronens vertikale stabilitet.

Under skroget er desuden et ekstra kamera, der er i stand til at beregne, hvor hurtigt dronen bevæger sig. Selvsamme skrog er i øvrigt fremstillet af materialet PA66, som også bruges til at lave kofangere på biler.

Som en ekstra funktion kan AR.Drone 2.0 også automatisk udføre loops i luften ved et dobbeltklik på ens smartphone eller tablet. Dit nye yndlingslegetøj kommer på det danske marked hos udvalgte forhandlere i juni 2012 til en vejledende udsalgspris af 2.595 kroner.

AR.Drone 2.0

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-