Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Bedre lyd fra pc´en

Den norske Pinell DAC Mini er lavet for at give bedst mulig lyd fra computeren - på en billig og særdeles enkel måde.

Skrevet af / 23/05/2012 - 06:28
Bedre lyd fra pc´en

Pinell er produkter, som er udviklet i Norge og produceret billigt i Kina. Dette for at få bedst mulig kvalitet til en lav pris. Pinell DAC Mini er ingen undtagelse i den henseende.

Digitalkonvertere er bærbare af typen plug-and-play. Altså ingen brug for drivere. Strøm får den direkte fra computerens USB-port.

Dette er den nemmeste måde at forbedre lyden fra computeren på. Kobbel den til computeren med USB i den ene ende og til lydanlægget i den anden med almindelig hi-fi RCA-kabler. Så er det bare at nyde musik fra Spotify, Wimp, iTunes, Winamp, eller hvad du nu end bruger, i god lydkvalitet.

16-bit
Pinell DAC Mini er blandt de simpleste DAC´er på markedet. Mens dyrere konkurrenter støtter 24-bit/96-192kHz musiksignal via USB, er Pinell begrænset til 16-bit/44,2-48kHz – altså CD-kvalitet.

Med mindre du køber højopløste musikfiler fra netsteder som for eksempel HDtracks.com eller gubemusic.com, behøver du ikke nødvendigvis højere opløsning.

Størstedelen af musik fra computeren er maksimalt lagret i 16-bit/44,1kHz, enten i ukomprimeret WAV eller AIFF, eller som Flac – eller Alac-filer. De allerfleste af os har en overrepræsentation af MP3-filer, som er i en endnu lavere opløsning. Dette gælder også for streamingtjenester som Spotify og Wimp, med henholdsvis 320kbps Ogg.Vorbi og 256kbps AAC. Ingen af disse behøver egentlig en DAC med højere opløsning end 16-bit/44,1kHz. Langet vigtigere er det, at DAC´en gør et godt job med disse filer. Når det er sagt, en DAC med højere opløsning kan også ofte have mindre egenstøj, også når den arbejder med lavere opløsning.

Kabinettet til DAC Mini er i solidt aluminium, med detaljer i rustfrit stål, og rødt USB-kabel følger med. Vejledende udsalgspris er 1.095 kroner.

Vi har fået DAC´en ind til test, omtale kommer senere.

ttmicro.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

0
Lyd & Billede
Scroll to Top